08/05/2024

Τα τρία «αβαντάζ – κλειδιά» νίκης του Nate Diaz!

O Nate Diaz δεν είναι πρωταθλητής στο UFC και πολλοί θεωρούν πως δεν θα καταφέρει καν να διεκδικήσει με αξιώσεις κάποια στιγμή τον τίτλου του κορυφαίου της κατηγορίας του όντας ήδη κοντά στα δέκα χρόνια μέσα στο συγκεκριμένο σόου.

Το fightsports.gr και ο Μάνος Ναβροζίδης θα επιχειρήσουν να αναλύσουν συγκεντρωτικά απ’όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα αβαντάζ που μπορεί να διαθέτει ο Nate σε σύγκριση με τους υπόλοιπους που έπαιξαν και έχασαν από τον πρωταθλητή Conor McGregor.

Σε λιγότερο από τρεις ημέρες λοιπόν ο μικρότερος αδερφός του Nick ο Nate θα μπει στο οκτάγωνο για να πάρει από τον Ιρλανδό το όνομα, τη φήμη και ό,τι άλλο έχει. Αυτό άλλωστε είναι και το πλάνο του Diaz, όπως ακριβώς το ανέλυσε στα τοπικά media του κακόφημου Stockton και διαβάσατε χθες στο fightsports.gr. 

1. Η… αλητεία δεν καταλαβαίνει από mind games

Ο πολύπειρος, πρωταθλητής και… σιδερένιος Jose Aldo, ακόμη κι αυτός κατάφερε να πέσει «θύμα» των προκλήσεων του Conor McGregor. Ναι, το πιστεύουμε ακράδαντα αυτό διότι ένας μαχητής επιπέδου Aldo δεν νοείται να μπει… μπούνια με το «καλημέρα» της μάχης για να παίξει μπουνιές μ’έναν εξίσου καλό και αποτελεσματικό πάνω απ’όλα στράικερ όπως είναι ο Ιρλανδός.

Μέσα στο κλουβί ο McGregor δεν έχει βρει ακόμη τον άνθρωπο για να του κάνει αυτά που κάνει αυτός στους αντιπάλους του. Δεν λέμε ότι το MMA… μπούλινγκ του Conor τρόμαξε τους μαχητές, αλλά κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τους επηρέασε.

Αποκαλυπτικό FightCast να το ακούτε… 

Ο Diaz δεν επηρεάζεται. Φάνηκε και από τη συνέντευξη Τύπου των δύο αντρών που όταν ο πρωταθλητής επιχειρούσε να κάνει παιχνίδι… μυαλού λάμβανε πίσω τις κατάλληλες απαντήσεις από τον Nate.

Θα τα δούμε και το Σάββατο όταν ο Conor θα βρίζει τον Diaz κι αυτός με τη σειρά του θα ψάχνει να του κάνει το περίφημο «Stockton Slap» για να τον ταπεινώσει.

Σε γενικές γραμμές πάντως ο McGregor που είναι το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης για να κερδίσει τον αντίπαλό του, τον συγκεκριμένο δηλαδή κύριο Nate Diaz πρέπει να τον δείρει. Φυσικά, ο Ιρλανδός είναι ο άνθρωπος «έκπληξη» και τελικά να βγάλει πανηγυρικά… αηδίες αυτά που γράφουμε.

2. Οι Diaz έχουν ατελείωτη αντοχή! 

Στο δεύτερο part που διαβάζετε τώρα θα αναλύσουμε ίσως το πιο… σατανικό όπλο που διαθέτουν και οι δύο Diaz. Ο Nick και Nate είναι «τέρατα» όσον αφορά την αντοχή τους στα… πνευμόνια, αλλά και τα ατσάλινα σαγόνια τους. Δεν αποκλείεται βάσει πλάνου πάντα (σ.σ. δικού μας) ο McGregor να χτυπάει για πέντε γύρους τον Nate και να μην πέφτει!

Παρά το γεγονός πως όσο ο Nick άλλο τόσο και ο Nate έχουν κακή φήμη και τη… ρετσινιά του «αλήτη» πάνω τους, μόνο… αλήτες δεν είναι όσον αφορά την προπόνησή τους. Ο Nate δεν είναι συνέχεια σε καμπ μάχης, αλλά σχεδόν κάθε μέρα κάνει ποδήλατο, κολυμπάει και τρέχει προσέχοντας τη διατροφή του.

Απειλεί με «Καλάσνικοφ» το Στόκτον τον McGregor 

Οι Diaz είναι γνωστό πως εκτός από τις μάχες είναι και τριαθλητές, γεγονός που τους κάνει να είναι σε εξαιρετική φόρμα σχετικά με τη φυσική τους κατάσταση σχεδόν πάντα. Κανένας αντίπαλος του McGregor μέχρι στιγμής δεν διέθετε την αντοχή του Nate.

Όλοι στο UFC έχουν να λένε είτε συμπαθούν είτε όχι τους Diaz πως με την αντοχή τους δεν παίζεις! Είναι προπονημένοι και έτοιμοι για μάχη ανά πάσα στιγμή.

3. Ως προς το μέγεθος… 

Ο McGregor δεν φοβάται… Κανέναν! Όταν θα φάει τη μία μπουνιά θα σε ακολουθήσει για να σου ρίξει δύο ή και τρεις άμα κάτσουν παρέα και μ’ένα λάκτισμα. Ο Ιρλανδός έχει τρομερή αντίληψη του χώρου και του χρόνου γύρω του όπως και μπορεί να αντιλαμβάνεται άψογα την απόσταση από τον αντίπαλο για να μπορεί να ξεδιπλώνει σχεδόν τέλεια το στράικινγκ του.

Ίσως όμως ο Diaz να είναι ο πρώτος με τον οποίο ο Conor να έχει πρόβλημα στην απόσταση. Σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους ο Ιρλανδός είχε σαφή υπεροχή με τα μακριά του χέρια, δημιουργώντας άπειρα προβλήματα στους αντιπάλους.

McGregor και στεροειδή!

Ανεβαίνοντας κατηγορία σίγουρα ο McGregor έχει δουλέψει στην προπόνησή του και τους παράγοντες που αντίπαλος θα είναι «μεγαλύτερος», όμως η παρθενική μάχη είναι πάντα πολύ επικίνδυνη.

Στη σαββατιάτικη περίπτωση ο Conor θα πρέπει να πλησιάσει περισσότερο τον Diaz για να τον χτυπήσει, αλλά το πρόβλημα εδώ είναι πως φας ένα «μπουκέτο» από τον… διαβήτη Nate, τότε θα ακολουθήσουν κι άλλα συνεχόμενα.

*Αναλύοντας όλα τα παραπάνω ευχόμαστε πραγματικά να μην πέσουμε σε τίποτα μέσα και το παιχνίδι του Σαββάτου (σ.σ. 5 Μαρτίου, Κυριακή ξημερώματα στην Ελλάδα) να γίνουν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις που θα χτίσουν κι άλλες αναλύσεις για το μέλλον.