26/04/2024

Θοδωρής Πολίτης: «To Dragon of the Ring θα γίνει θεσμός!»

Ο διοργανωτής Θοδωρής Πολίτης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου στη Χίο ανοίγει το «Φάκελο: Dragon of the Ring» αποκλειστικά στο fightsports.gr και προαναγγέλλει όλους τους τρόπους με τους οποίοι το show αυτό αναμένεται να αποτελέσει θεσμό για την όμορφη Χίο και τα μαχητικά αθλήματα γενικά.

Το event σχεδόν 20 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των φαν μια και στην κάρτα του φιλοξενεί τέσσερις κορυφαίους Τούρκους εναντίον τεσσάρων σούπερ Ελλήνων που είναι οι: Σοφοκλέους, Μπούκης, Γκίκας και Καραγεωργίου. Εκτός από τις ελληνοτουρκικές μάχες θα χτυπηθούν μεταξύ τους και οι Μιρζάεφ – Κερπάτσι όπως και ο Κίτσος με τον Αραμπατζή. Μεγάλα παιχνίδια σε μία σούπερ μαχητική βραδιά.

-Πώς και γιατί αποφασίζετε να επενδύσετε σε μία τόσο δυνατή και ομολογουμένως ακριβή κάρτα για ένα σόου στη Χίο και όχι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη ας πούμε;

-Κατ΄αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και την ιστοσελίδα σας για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουμε εδώ στη Χίο με το Dragon of The Ring. Ξεκινώντας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να μην αδικήσουμε κανέναν.

Η διοργάνωση γίνεται απ΄τη σχολή μας, τη σχολή Dragonhearts . Είναι μια  συλλογική δουλειά και στην προσπάθεια αυτή μοιραζόμαστε τις υποχρεώσεις με τον Μάνο Βαρδουλάκη που είναι ο δάσκαλος της σχολής και μαζί προπονούμε τα τμήματα του kickboxing.

Ωστόσο , λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Πάρη Βασιλικό, που είχα την τύχη και την τιμή να είμαι μαθητής ως φοιτητής στην Καβάλα,της στενής μου φιλίας με το Γιάννη Σοφοκλέους και της γνωριμίας με το Στέλιο Πολίτη , ανέλαβα τις επαφές με τους παράγοντες ,δασκάλους και αθλητές ώστε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές συμμετοχές ,όπως κι έγινε!

Η επένδυση είναι τεράστια ,όπως λέτε , αλλά επιλέξαμε τη Χίο γιατί είναι ο τόπος μας είναι εδώ η σχολή μας και θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα αφήσει ιστορία σε αυτό το ιστορικό μέρος . Ας υπάρξει και κάτι σπουδαίο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης επιτέλους! Και το λέω αυτό με καλή πρόθεση και με όλο το μεράκι που έχουμε βάλει για να τα καταφέρουμε . Επιπλέον, η Χίος είναι «παρθένο μέρος» από τέτοιου είδους και τέτοιου μεγέθους κυρίως , διοργανώσεις και σκεφτήκαμε πως με τις διαπροσωπικές σχέσεις , την ειλικρίνεια και την αγάπη γι αυτό που κάνουμε, θα καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και για όλους όσοι συμμετέχουν αλλά και για το κοινό που θα το παρακολουθήσει. 

Ο Γιάννης Μπούκης θέλει και θα ξεσηκώσει τη Χίο!

-Μέχρι στιγμής το ντόπιο στοιχείο της Χίου τι σχέση έχει αναπτύξει με τις πολεμικές τέχνες και πως περιμένει το Dragon of the Ring;

-Μέχρι πριν από 3- 4 χρόνια η Χίος δεν ήξερε ουσιαστικά τίποτα από πολεμικές τέχνες εκτός  από Shotokan karate . Τελευταία έχει γίνει μεγάλη στροφή προς τις  πολεμικές τέχνες και τα αθλήματα μονομαχίας , πράγμα που όπως πάντα, έχει τα καλά του και τα κακά του.

Αρχίζει και υπάρχει μια πολυφωνία , διαφορετικά στιλ και τεχνικές  , αλλά και πάρα πολλές  περιπτώσεις  αυτοδίδακτων εκπαιδευτών και σχολών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις  της σωστής και σοβαρής , αν θέλετε , προπόνησης αθλητών.

Είναι καλό να υπάρχουν σε ένα τόπο έστω και μικρό , πολλές σχολές ακόμα και  στο ίδιο άθλημα όπως το καταπληκτικό φαινόμενο της Καβάλας για παράδειγμα με τον Σωκράτη Καραϊτη , τον Πάρη Βασιλικό , τον Γιάννη Σοφοκλέους , τον Καρανικολή ,τον Πουρουτζόγλου κλπ.. Με μια διαφορά. Καλές σχολές.

Γνώστες του αντικειμένου ,με σταθερές αρχές , με προπονητική εμπειρία ετών ,με σύστημα που παίρνει ένα παιδί αρχάριο και το φτάνει σε ένα στημένο αθλητή. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ακόμα και γι΄ αυτούς που κάνουν χόμπι. Μαθαίνουν σωστά , παίρνουν τα στοιχεία που πρέπει και δεν κινδυνεύουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι γύρω τους . Νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω και δεν χρειάζεται να επεκταθώ περεταίρω.

Όσον αφορά τώρα στο πώς περιμένουν το Dragon of the ring οι συντοπίτες μας , θα έλεγα ότι όσοι ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες ή έστω έχουν την παραμικρή ιδέα ανυπομονούν και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι θα δουν από κοντά αυτούς τους αθλητές μέσα στο κλειστό στάδιο της Χίου!

Διαγωνισμός! κερδίστε την Metapure zero carb , την ναυαρχίδα της QNT στις πρωτεΐνες.

-Αυτή θα είναι μία και μοναδική διοργάνωση ή πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιου στυλ;

-Στόχος μας και επιθυμία μας είναι να γίνει θεσμός το Dragon of the ring και δε σας κρύβω πως ήδη έχουμε σχέδια για την επόμενη διοργάνωση!

Βέβαια πολλά θα κριθούν απ΄ την εξέλιξη που θα έχει αυτή τη φορά η προσπάθειά μας . Αλλά αισιοδοξούμε , πώς να μην το κάνουμε άλλωστε με τόσα σπουδαία ονόματα που μας κάνουν την τιμή να λάβουν μέρος.

Η σχολή μας έχει στο πρόγραμμα να κάνει κι άλλες εκδηλώσεις αλλά σαφώς μικρότερου μεγέθους. Φυσικά είμαστε πάντα ανοιχτοί σε ιδέες και πολύ πιθανόν να προκύψει κάτι που να τραβήξει το ενδιαφέρον μας  και που ακόμα δεν το έχουμε σκεφτεί.

-Το κόνσεπτ Ελλάδα εναντίον Τουρκίας έκανε το μπαμ στο ακριτικό νησί. Τούρκους φαν περιμένετε;

-Η ιδέα για το Ελλάδα – Τουρκία ήρθε γιατί είναι πολύ καλές οι σχέσεις μεταξύ των δύο τόπων ανεξάρτητα από θρησκείες  ιδεολογίες και ιστορικές διαφορές του παρελθόντος.

Ζητήσαμε να είναι αθλητές από τη Σμύρνη για να έχουν εύκολη και οικονομική  πρόσβαση και οι Τούρκοι φίλαθλοι και οπαδοί των αθλητών . Πιστεύουμε πως θα ευνοηθούν όλοι αν υπάρχει άνετη μετακίνηση όλων εκείνων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το υπερθέαμα…

Είμαστε σίγουροι πως θα υποστηρίξουν με την παρουσία τους πολλοί Τούρκοι θεατές , την ομάδα της πατρίδας τους και θα το θέλαμε αυτό για να δημιουργηθεί και μια αγωνιστική ατμόσφαιρα στο στάδιο.

Εύη Καραγεωργίου: «Η Χίος δεν θα ξεχάσει τη μάχη των Ελλήνων!»

-Ποιο απ’όλα τα παιχνίδια περιμένετε σαν διοργανωτής να δείτε περισσότερο;

-Σαν ερώτηση παγίδα μοιάζει…

Σαν διοργανωτής θέλω να είναι όλοι οι αγώνες δυνατοί και δίκαιοι  και να έχουμε καθαρό παιχνίδι και θέαμα. Οι αθλητές που συμμετέχουν υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Από τα δύο superfights με τους Κίτσο -Αβραμίδη και με τους Κερπάτσι –Μιρζάεφ μέχρι τα main games με τους κορυφαίους της Ελλάδας νομίζω ότι όλοι οι αγώνες θα είναι εκρηκτικοί!

Σίγουρα ο τελευταίος αγώνας του Σοφοκλέους με τον Κuzgun που θα αγωνιστούν για τη ζώνη της WKU σε 5 γύρους των 3΄ θα είναι το αποκορύφωμα της βραδιάς… Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ο κορυφαίος Έλληνας kickboxer εν ενεργεία είναι ο Γιάννης Σοφοκλέους.