05/05/2024

Φουντώνει η «μάχη» Γ.Γ.Α. και ΕΛΟΤ/ETU

Φουντώνει η «μάχη» της Γ.Γ.Α. με την ETU και την ΕΛΟΤ γύρω από την σχολή προπονητών που οργάνωσαν οι δεύτερες χωρίς την αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. με την πρώτη να μην αναγνωρίζει τα πτυχία και να προσάπτει βαριές κατηγορίες διαμέσου του ίδιου του Γενικού γραμματέα αθλητισμού κ. Συναδινού.

Δηλώσεις τις οποίες δεν άφησαν αναπάντητες και η ETU αλλά και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ που τονίζει ότι οι θιγόμενοι προπονητές πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία ζητώντας από την Γ.Γ.Α. να διοργανώσει σχολή προπονητών που να τους καλύπτει παρότι η ΕΛΟΤ ακόμη δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΣΤΟ TKDMAG.gr

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις:

.

Συναδινός: «Ούτε ο Πραγαλός ούτε το Δ.Σ της ΕΛΟΤ είναι υπεράνω των νόμων»

Σκληρή επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό αλλά και την Ελληνική Ομοσπονδία, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού με αφορμή τα όσα έχουν προκύψει με το ζήτημα αναγνώρισης των σχολών προπονητών και του αποκλεισμού των ελλήνων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Ιούλιος Συναδινός υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό, διοργάνωσε «χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές «σχολή προπονητών το 2011 στη Χαλκιδική».

Μάλιστα, όπως είπε, 144 συμμετέχοντες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν αντίτιμο χιλιάδων ευρώ τη στιγμή που τα «πτυχία δεν είχαν κανένα αντίκρισμα».

Χάσε κιλά και καταπολέμησε το άγχος κάνοντας ΜΜΑ!

«Επί δεκαετίες η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, επιχορηγούμενων από το κράτος, αθλητικών στελεχών και φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα την εδραίωση της αντίληψης ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί χωρίς κόστος να παρακάμπτει την συντεταγμένη Πολιτεία και τους Νόμους που τη διέπουν, απολαμβάνοντας καθεστώς ανεξέλεγκτης ασυδοσίας και ασυλίας.

Ανάμεσα σε αυτούς και αστικά σωματεία όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο, η οποία διοργάνωσε το 2011 στην Χαλκιδική «σχολή» προπονητών, χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και μάλιστα έναντι αντιτίμου χιλιάδων ευρώ που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι 144 συμμετέχοντες, μοιράζοντας πτυχία χωρίς κανένα αντίκρισμα», είπε χαρακτηριστικά στις έκτακτες δηλώσεις του ο κ. Συναδινός.

Διαβάστε όλες τις καυστικές δηλώσεις του κ. Συναδινού στο Tkdmag.gr

.

Καταγγελίες Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό: Παράνομες οι αποφάσεις της Επιτροπής Ισοτιμιών – «Άγνοια της αθλητικής ηγεσίας»

Την ύπαρξη θεσμικών και λειτουργικών προβλημάτων καθώς και παράνομων αποφάσεων της επιτροπής Ισοτιμιών της ΓΓΑ όσον αφορά το ζήτημα των πτυχίων προπονητών Ταεκβοντό από τις σχολές της, καταγγέλλει η ETU (European Taekwondo Union).

Την ίδια στιγμή, κάνει λόγο για «άγνοια» της αθλητικής ηγεσίας για το θέμα ενώ ζητά να ανακαλέσουν τα όσα «συκοφαντικά» είπαν για εκείνην ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Με σημερινό της Δελτίο Τύπου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό έρχεται να απαντήσει στις επιθετικής δηλώσεις (Διαβάστε ΕΔΩ) του Συναδινού στις οποίες εν συντομία, έκανε λόγο για σχολές προπονητών «χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές».

Μάλιστα, ο κ. Συναδινός τόνισε πως κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ETU, Σάκη Πραγαλό καθώς και στο Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ETU στο Tkdmag.gr 

xartis

.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προς φίλους, συνάδελφους προπονητές,

Μετά τα τελευταία γεγονότα τα οποία όλοι γνωρίζετε, για την τελεσίδικη απόρριψη της ισοτιμίας των διπλωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντο (ETU), εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α), αισθανόμαστε την αγωνία που διακατέχει όλους εσάς που λάβατε μέρος σε αυτά τα σεμινάρια, τα οποία δεν σας εξασφάλισαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, στο άθλημα του Ταεκβοντο WTF.

O σύνδεσμος προπονητών προσπαθεί εδώ και καιρό, να καλύψει το μεγάλο κενό αυτό που έχει δημιουργηθεί, ώστε όλοι οι ενασχολούμενοι προπονητές, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Γ.Α, να μην εργάζονται παράνομα και να τους απαγορεύεται να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή.

Μέχρι και σήμερα ο σύνδεσμος μας, παρά την αρνητική θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκνβοντο (ΕΛ.ΟΤ), για τη δημιουργία σχολής προπονητών (διότι η ΕΛ.ΟΤ δεν κατέθεσε μέχρι σήμερα αίτημα για την ίδρυση σχολής προπονητών στη Γ.Γ.Α), έχει καταθέσει υπόμνημα στη Γ.Γ.Α, για τη δημιουργία σχολής προπονητών.

Ο σύνδεσμος μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, και ζητάμε από όλους εσάς τους υποψήφιους προπονητές, να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, γιατί το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας είναι για όλους.

Είμαστε σε θέση να θωρακίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των προπονητών, και θα βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση κάθε προπονητή και επίσης κάθε υποψήφιου προπονητή, για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων του.

Μην περιμένετε πλέον, διεκδικήστε τα δικαιώματα σας για μια νόμιμη εργασία. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: . 6948705329

Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Ευστρατίου Αναστάσιος Μαρκής Σταύρος