26/04/2024

Χάσε κιλά και καταπολέμησε το άγχος κάνοντας ΜΜΑ!

Διαβάστε την ιστορία της Kate Riley, όπως την περιέγραψε αυτή στην αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post για το πως κατάφερε να χάσει σχεδόν 50 κιλά κάνοντας ΜΜΑ ενώ κάθε άλλη προσπάθεια μέχρι τότε είχε αποτύχει και η ίδια δεν είχε ιδέα για τα μαχητικά αθλήματα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η Riley εξιστορεί πως το βάρος της, της είχε δημιουργήσει αγχωτικά προβλήματα, κατάθλιψη και ουσιαστικά δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι της γιατί ντρεπόταν το πως την έβλεπαν όλοι οι υπόλοιποι.

Η επιλογή του ΜΜΑ δεν έγινε συνειδητά για να χάσει κιλά αλλά πιο πολύ γιατί ήλπιζε έτσι ότι θα αντιμετωπίσει το αγχωτικό πρόβλημα που είχε παρότι δεν είχε και την καλύτερη άποψη για το άθλημα αλλά και τον προπονητή που γνώρισε τυχαία λόγω της δουλειάς της.

«Όταν τον πρωτογνώρισα, περίμενα έναν τρομαχτικό ΜΜΑ μαχητή που θα με έδιωχνε κλοτσηδόν οταν έβλεπε πόσο αγύμναστη ήμουν. Δεν θα μπορούσα να κάνω πιο μεγάλο λάθος.  Στην αρχή δεν μπορούσα να κάνω μια άσκηση για πάνω απο 15 δευτερόλεπτα, αλλά ο κόσμος εκεί με υποστήριξε και μου είπαν να το κάνω με τον δικό μου ρυθμό και να συνεχίσω».

Ήθελε να αντιμετωπίσει το άγχος της και το χάσιμο του βάρους ήλθε έξτρα!
.

.

Πως έχασε τα κιλά

«Στην αρχή άρχισα απλά γυμναστική. Δεν έδωσα ποτέ ιδιαίτερη σημασία στη δίαιτά μου αλλά έβαλα στόχους με βάση το ΜΜΑ (ζώνες, νέες τεχνικές κοκ). Επειδή ήμουν αγύμναστη το βάρος έφυγε εύκολα».

«Όταν το βάρος κόλλησε για πρώτη φορά, έμαθα ότι πρέπει να βάζω νέους στόχους εκτός του πεδίου που αισθάνομαι άνετα, όπως το να κατέβω σε ένα μικρο grappling τουρνουά.»

«Όσο περισσότερο προχωρούσα, τόσο πιο μεγάλους στόχους έβαζα. Έτσι έτρεξα τους πρώτους μου αγώνες 5 χιλιομέτρων, μετά 2 μισούς μαραθώνιους και το πρώτο μου μεγάλο τουρνουά στο grappling. Αυτοί οι στόχοι με βοήθησαν να ξεπεράσω τον φόβο μου και να γίνω πιο δυνατή και πιο αισιόδοξη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου»

Διαβάστε όλο το άρθρο στην Huffingtonpost

ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΧΟΛΗ ΜΜΑ;

Μπες στον οδηγό του FIGHTSPORTS.GR και βρες την σχολή που σου ταιριάζει στην περιοχή που σε βολεύει!

 

xartis