30/04/2024

Ζωή Κακαρέλη: Έτσι φτιάχνει την επόμενη γενιά πρωταθλητών στο Ταεκβοντο

Ποιο είναι το μυστικό για να γίνεις η τοπ σχολή στο Ταεκβοντο; Ήταν ένα από τα ερωτήματα που μας παρακίνησαν να μιλήσουμε με την καλύτερη του είδους… Η Ζωή Κακαρέλη κάνει εκπληκτική δουλειά στο Α.Σ.Tae Kwon Do – Νέας Ιωνίας, το είδαμε με τα μάτια μας, το ακούμε κι από τρίτους.

Η ίδια δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και στο τέλος της κουβέντας, φύγαμε γεμάτοι και πεπεισμένοι πως από την συγκεκριμένη προπονήτρια δεν μαθαίνεις απλά μία πολεμική τέχνη αλλά μία ολόκληρη φιλοσοφία. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Βρες τους καλύτερους στο Α.Σ.Tae Kwon Do – Νέας Ιωνίας

Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά απαιτητική και είχε διακρίσεις για την ομάδα σου. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας ως σχολή και τι προσδοκίες υπάρχουν για το μέλλον;

Η φετινή χρονιά όντως ήταν μία πετυχημένη χρονιά για τον σύλλογο μας σε όλα τα πρωταθλήματα, όπου καταφέραμε και σημειώσαμε αρκετές διακρίσεις, όπως κάθε φορά άλλωστε. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα από σκληρή δουλειά και επιμονή, γι’ αυτό που αγαπάω τόσο πολύ και προσπαθώ, αυτή την αγάπη να την μεταδώσω και στους αθλητές μου. Μπορώ να πω ότι το έχω καταφέρει. Η χρονιά για το άθλημα τελειώνει τέλη Δεκεμβρίου, οπότε έχουμε ακόμη μεγάλες διοργανώσεις μπροστά μας, όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων, το οποίο θέλει σκληρή προπόνηση έως τότε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Θα υπάρξουν κάποια νέα τμήματα και πόσο μεγάλη σημασία δίνετε στα παιδικά τμήματα στην σχολή σας;

Έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ένα γκρουπ το οποίο ονομάζω baby και έχει παιδάκια ηλικίας 3 έως 5 ετών. Αυτό το γκρουπ ξεκίνησε πάρα πολύ καλά από την αρχή και συνεχίζει να πηγαίνει εκπληκτικά. Δίνω πολύ βάση στις ηλικίες αυτές διότι πολλά από αυτά τα παιδάκια θα παραμείνουν στο άθλημα και είναι το φυτώριο μας και η εξέλιξη. Με σωστή προπόνηση και καθοδήγηση, πολλά από αυτά τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί πρωταθλητές του σπορ και γι’αυτό πρέπει να πάρουν σωστές βάσεις».

Ζωή το Ταεκβοντο στην Ελλάδα είναι σε άνοδο ή κάθοδο κατά την γνώμη σου κι αν πιστεύεις πως θα υπάρξουν οι επιτυχίες του παρελθόντος;

Είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα. Έχει τρομερή άνοδο κι αυτό φαίνεται μέσα από τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ομοσπονδία με τεράστια συμμετοχή όλων των ηλικιών με πιο πρόσφατη, το πρωτάθλημα για τους μικρούς αθλητές, το Kim and Liu που ξεπέρασε τους 1500, ηλικίας 6 έως 11 ετών. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Ολυμπιακό άθλημα που μας έχει δώσει διακρίσεις σε Ολυμπιάδες, παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά».

Ένα μήνυμα στον κόσμο που θεωρείς ότι εκφράζει την σχολή σας;

Εκφράζουμε το αθλητικό ιδεώδες σαν σχολή και αποδεικνύουμε μέσω της δουλειάς μας, πως οι πολεμικές τέχνες ανήκουν στα ευγενή αθλήματα, προσφέρουν παιδεία και επίπεδο στα νέα παιδιά. Μία προπόνηση με τους καλύτερους αρκεί!

Βρες την κορυφαία σχολή της Ζωής Κακαρέλη εδώ

Διεύθυνση: Ανδρέου Δημητρίου 89,Νέα Ιωνία
Τηλ.: 210 27 73 303
Κιν.: 6974 830 319
Fax: 210 27 73 303