04/05/2024

Η απάντηση του Rio Grappling Greece

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση-ανακοίνωση του Rio Grappling Greece στην συνέντευξη του Άρη Χατζηιακώβου

Σε σχέση με τη συνέντευξη του κ.Χατζηιακώβου Άρη ως ομάδα του Rio Grappling Club Greece απαντάμε τα εξής.

Η ηθική μας τόσο σε ατομικό όσο & σε αθλητικό επίπεδο προτάσσει την οποιαδήποτε κριτική με στόχο τη βελτίωση του αθλήματος του Brazilian Jiu-Jitsu & δεν αποτελεί προσωπικό αντικείμενο διένεξης.

Η ίδια ηθική που πρεσβεύουμε, διδασκόμαστε & διδάσκουμε μας υποχρεώνει να τοποθετηθούμε σε σχέση με τα γεγονότα ακολούθως:

‘Oσον αφορά τον προβληματισμό για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων κινείται στα πλαίσια της προώθησης του αθλήματος του Brazilian Jiu-Jitsu.

Διεκδικούμε για το συγκεκριμένο αλλά & οποιοδήποτε άθλημα να είναι ανοιχτό & προσβάσιμο για όλους. Σύμφωνα με αυτήν την αξία οφείλουμε να τονίσουμε ότι συνηγορούμε  & θεωρούμε υγιής εξέλιξη & κατάκτηση το γεγονός ότι ένα άθλημα δυναμώνει τόσο ώστε να βρίσκεται υπό την αιγίδα και την κρατική προστασία. Πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κρατική δομή που διέπει το άθλημα οφείλει να είναι δημοκρατική & προσβάσιμη, να μην αφήνει περιθώρια οικονομικής εκμετάλλευσης. Η διάκριση  μεταξύ ιδιωτικού και κρατικού, άμεσα συνηγορεί στο ότι οι διοργανωτές των αγώνων κρατικού φορέα οφείλουν να έχουν γνώση των εσωτερικών του δομών. Πολύ περισσότερο όσοι συνδιοικούν & συνδιοργανώνουν αγώνες κάτω από δημόσιο χαρακτήρα, έχουν χρέος να κάνουν ξεκάθαρες τις διαδικασίες και να εξασφαλίζουν στους υπόλοιπους μεγαλύτερη διαφάνεια επί των διαδικασιών αυτών. Η άγνοια είναι το ίδιο μεμπτή με την ασυδωσία. Η κριτική μας απέναντι στη διάκριση ιδιωτικού-δημόσιου φορέα γίνεται για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διευκόλυνση και πρόσβαση αυτών των δομών από τους ενδιαφερόμενους. Aκόμα πιο συγκεκριμένα το εισιτήριο κρίνεται ακριβό όχι σε σχέση με προγενέστερες διοργανώσεις, αλλά σύμφωνα με τον πανελλήνιο & δημόσιο χαρακτήρα του.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος οποιουδήποτε αθλήματος που υπάγεται στην εκάστοτε ομοσπονδία καλύπτεται  από τον κρατικό αυτό φορέα-ομοσπονδία στην οποία ανήκει. Σε  ιδιωτικού τύπου διοργανώσεις τα έξοδα για την ενοικίαση του γηπέδου, των στρωμάτων (τατάμι), την αγορά των μεταλλίων & κυπέλλων κτλ, επιβαρύνουν αποκλειστικά το διοργανωτή του συγκεκριμένου event.Η διαφοροποίηση κρατικής πρωτοβουλίας από τη μία και ιδιωτικής από την άλλη είναι ξεκάθαρη.

Συνεχίζοντας, αναφέρουμε ότι όποτε κάποιο μέλος μας θα δέχεται μια αήθη επίθεση θιγόμαστε ως ομάδα και θα απαντάμε συλλογικά. Σύμφωνα με τις αξίες μας θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, η οποία κορυφώνεται με υποδείξεις στους ανθρώπους για τις οικονομικές τους επιλογές βάζοντάς τους διλήμματα. Ο άνθρωπος και δη ο αθλητής θα έπρεπε να υποστηρίζεται και να συμμετέχει τόσο στα πολιτιστικά όσο και στα αθλητικά δρώμενα της εποχής του.

Τέλος , δε συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε διάλογο που δεν προάγει το ίδιο το άθλημα και το πνεύμα του παρά μόνο περιορίζεται σε εσκεμμένες και στημένες ασκήσεις ύφους.

Η ομάδα συνεχίζει να μιλάει με πράξεις. Ραντεβού στο τατάμι.