04/05/2024

Η απάντηση του Αρη Χατζηιακώβου

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση-ανακοίνωση του συνδιοργανωτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος BJJ Άρη Χατζηιακώβου στην ανακοίνωση-απαντήση που είχε ήδη εκδώσει το Rio Grappling Greece για την συνέντευξη του πρώτου πριν από λίγες μέρες πάνω στο ίδιο θέμα. 

«Μια από τα ίδια… απάντηση «0» ουσία «0» αλλά και τι να απαντήσει κάποιος…  Θα απαντήσω προσωπικά λοιπόν , όπως πάντα και όχι δήθεν συλλογικά πίσω από άλλους .

Θα προσπεράσω το θέμα «Ηθικής» που λέτε ότι πρεσβεύετε γιατί αν αρχίσω από εκεί μάλλον θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. (βλέπε παραπάνω για να πάρεις μια μικρή ιδέα φίλε αναγνώστη)

Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν ουσιαστικά απαντώντας «Τα ίδια» με λίγο ΕXTRA ζουμί.

Το τι διεκδικείτε κύριε/οι, για οποιοδήποτε άλλο άθλημα, για τον πλανήτη Γη, τις Φάλαινες του Ειρηνικού και τις Αρκούδες τις Αλάσκας με αφήνει παγερά αδιάφορο, εμείς ασχολούμεθα μόνο με Brazilian Jiu-Jitsu, ας μιλήσουμε για αυτό λοιπόν και όχι για τα Κοάλα της Αυστραλίας και τους Κορμοράνους του Βοτανικού.

Το άθλημα ως έχει είναι υπό την “αιγίδα” Ομοσπονδίας και κατ επέκταση Κρατικής Νομικής Προστασίας ΟΧΙ υπό κρατικής Οικονομικής ενίσχυσης όμως, Ούτε το Άθλημα ούτε και η Ομοσπονδία, όπως και πληθώρα Ομοσπονδιών στην Ελλάδα, ειδικά Ομοσπονδιών που δεν εκπροσωπούν Ολυμπιακά αθλήματα. Επομένως όπως προείπα και στην συνέντευξη μου, δήθεν περιθώρια οικονομικής εκμετάλλευσης είναι δημιούργημα της φαντασίας σας.

Άλλωστε αν δεν ήταν προσβάσιμο το “άθλημα” πως ακριβώς άραγε εσείς οι ίδιοι θα είχατε “υπάρξει” στα περισσότερα πρωταθλήματα που έχουν γίνει???  Αλλά και όλοι όσοι έρχονται και αυξάνονται σε αριθμούς με ραγδαίο ρυθμό οι συμμετοχές και αθλητών και συλλόγων. Πως όλος αυτός ο κόσμος μπήκε σε έναν ΜΗ προσβάσιμο χώρο όπως ατυχώς υπονοείται ότι είναι.

Επιπρόσθετα παρά τον ωραιοποιημένο λόγο σας, μάλλον είναι δύσκολο όπως φαίνεται να μην μπλέξετε τους μηρούς σας (κοινώς μπούτια σας). Πρώτον γιατί σας εξήγησα ότι το BJJ είναι «ανεξάρτητος» φορέας εντός μιας Ομοσπονδίας. Δεύτερον γιατί μια Ομοσπονδία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, όπως με μεγάλη ανακρίβεια γράφετε. Λυπάμαι αλλά δεν «γνωρίζετε» κύριε/οι και προς ενημέρωσής σας, ώστε να καταλάβετε το μέγεθος της αμάθεια σας στο που ακριβώς ανήκει η Ομοσπονδία στην οποία λειτουργούμε υπό την Αιγίδα της ΔΙΑΒΑΣΤΕ το παρακάτω Link από την Γ.Γ.Α. εκεί που λέει: «Ε.  Αθλήματα Ιδιωτικής πρωτοβουλίας με Αθλητική Αναγνώριση»

http://www.sportsnet.gr/index.php/athlitismos

Επειδή μπορεί να σας κουράζει να κάνετε Κλικ και πλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι σας αρέσουν οι μισές δουλειές και η ημιμάθεια, να σας κάνω copy Paste τι λέει στην παράγραφο Ε. Από το παραπάνω ΚΡΑΤΙΚΟ site:

“Τα αθλήματα αυτά πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος. Η παροχή αθλητικής αναγνώρισης σημαίνει ότι θα εξετασθούν διευκολύνσεις για τα πρωταθλήματα τους με κρατικές υποδομές και σε ορισμένες περιπτώσεις διευκολύνσεις στην στέγαση των Ομοσπονδιών.”

Με άλλα λόγια κύριε/οι… Άνθρακες ο Κρατικός Φορέας και ο Δημόσιος χαρακτήρας που έχετε στο μυαλό σας.

Συν της άλλης γνωρίζετε μήπως ότι η πληθώρα και πλειοψηφία σχολών που ασχολούνται με BJJ επιθυμούν να διεξαχθεί πρωτάθλημα στο μέλλον (κάτι που προσπαθούμε χρόνια τώρα), σε συνεργασία με την παγκόσμια Ομοσπονδία BJJ η άλλο μεγάλο φορέα, όπου οι τιμές συμμετοχής είναι 5 ΠΛΑΣΙΕΣ σε μέγεθος άσχετα με το ποια είναι η χώρα που διεξάγεται το πρωτάθλημα??? Έχετε στοιχειώδη γνώση της πραγματικότητας???

Έχετε συμμετάσχει ποτέ σε κάποιο πρωτάθλημα από αυτά μήπως?

Ουσιαστικά προς ενημέρωση των αναγνωστών τα ίδια είχα πει και στην προηγούμενη τοποθέτησή μου… ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ότι θα πρέπει να το ζωγραφίσω με link και copy paste… θεωρούσα ότι μιλάω με “ενημερωμένους” ανθρώπους με στοιχειώδη νοημοσύνη. Αν δεν καταλάβατε πάλι θα ζητήσω από έναν ειδικό να τα γράψει και σε κώδικα Μπραϊγ την επόμενη φορά.  Λάθος μου που δεν το έβαλα από την αρχή, εσείς θα ειχετε ενημερωθεί για την πραγματικότητα και δεν θα χρειαζόταν να εκτεθείτε παραπάνω.

Να τονίσω ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ υπήρξε μια αήθης επίθεση, αυτή εξακολουθεί να γίνεται από τον κύριο που κρύβετε αυτή την στιγμή από πίσω σας, καθώς για κάποιο λόγο θεώρησε ότι το ωραιοποιημένο κείμενό σας θα με κάνει να κάνω τσίσα.

Υπήρξε επίθεση λοιπόν αυτού του κυρίου σε όλους όσους προσπάθησαν και πρόσφεραν ώστε να έχουμε το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο πρωτάθλημα BJJ στην Ελλάδα. Υπήρξε επίθεση με υπόνοιες και προς τον φορέα όπου υπό την Αιγίδα του αγωνιζόμαστε αλλά και όλους εμάς που επί 4 χρόνια είμαστε εκεί με υπομονή και επιμονή για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Και φυσικά ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά.

Τέλος να τονίσω ότι όλοι μου είπαν να μην ασχοληθώ άλλο με το θέμα καθώς καταντάει αστείο και μάλλον γραφικό πλέον. Αλλά το να μην ασχοληθώ είναι λίγο δύσκολο για τον χαρακτήρα μου.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν αν διαφωνεί κάποιος με τα παραπάνω που έγραψα από τους συνεργάτες, φίλους που δουλέψαμε μαζί ώστε να έχουμε ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα για το στιλ που ασκούμαστε τόσα χρόνια (και δεν το βρήκαμε Καβάτζα τώρα τελευταία «και ο νοων νοειτω») η Παραίτησή μου στην διάθεσή σας και No hard feelings.

 υ.γ.

Αν ΔΕΝ Συμμετείχατε σε οποιοδήποτε διάλογο λοιπόν που δεν προάγει το ίδιο το άθλημα και δήθεν μιλάγατε με «πράξεις» Μονο, μάλλον δεν θα είχαμε τον παρόν διάλογο. Είναι λίγο άστοχο τώρα να σας έπιασε ο πόνος περι διαλόγου που δεν προάγει το άθλημα.»

 

Σχόλιο fightsports.gr: Το fightsports.gr οφείλει να προβάλει τις απαντήσεις που προκαλούνται από σχόλια τρίτων δημοσιευμένα στο σάιτ μας και προφανώς δεν συμμερίζεται όποια άποψη γράφετε στα υπογεγραμμένα από τους συντάκτες τους κείμενα που ανεβαίνουν. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι η συνεχόμενη δημόσια αντιπαράθεση όταν δεν οδηγεί κάπου δεν θα κάνει καλό στο άθλημα. Ένα άθλημα που για να πηγαίνει όσο καλά πηγαίνει σημαίνει ότι κάνουν όλοι οι συμμετέχοντες (προπονητές, αθλήτές κοκ) καλή δουλειά έχει ανάγκη από πιο ουσιαστικές συζητήσεις.  Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η ανταλλαγή «απαντήσεων» να οδηγήσει σε κάτι τέτοιο.