14/05/2024

Νεκρός πυγμάχος μετά από Νοκ Άουτ!

ekptosiΜόλις μία μέρα μετά τον νοκ άουτ που δέχτηκε στον αγώνα του, ο Βρετανός πυγμάχος Mike Towell έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν στην εντατική από εκείνη την στιγμή.

Ο Towell δέχθηκε το νοκ άουτ στον 5ο γύρο της μάχης του με τον Dale Evans και έχασε τις αισθήσεις του. Είχε επίσης δεχθεί ένα δυνατό χτύπημα και νοκ ντάουν στο πρώτο γύρο αλλά και άλλα καθαρά χτυπήματα μέχρι το τέλος.

Αφού βγήκε από το ρινγκ με φορείο, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει αιμάτωμα και πρήξιμο στον εγκέφαλο

ΓΚΑΛΟΠ: Ψηφίστε: Ο κορυφαίος ΜΜΑ μαχητής σήμερα!

Μία μέρα μετά «έφυγε» χωρίς να καταφέρει να ανακτήσει τις αισθήσεις του….RIP

Αν και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση για τις αιτίες, η κοπέλα του έγραψε στο facebook ότι ο πυγμάχος παραπονιόταν για πονοκεφάλους τις μέρες πριν τον αγώνα αλλά πίστευαν ότι ήταν ημικρανίες από το άγχος.

Δες ακόμη: Προπονήσου πιο έξυπνα όχι πιο σκληρά! Μέρος Α

Χωρίς να ξέρουμε αν ήταν τελικά κάτι άλλο που οδήγησε στον θάνατο του πυγμάχου ή ήταν η ζημιά που δέχθηκε μέσα στον αγώνα πρέπει να τονίσουμε ξανά την σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται τα υγειονομικά θέματα στα μαχητικά αθλήματα.

Ακόμη και αν δεν μπήκε στη μάχη με κάποια ζημιά που δεν ήξερε ο άτυχος Towell, οι μελέτες δείχνουν όλο και περισσότερο ότι η πραγματική ζημιά στους μαχητές γίνεται στις προπονήσεις, με τα σκληρά σπάρινγκ και τους τραυματισμούς που είτε περνάνε απαρατήρητοι είτε απλά δεν τους δίνεται η σωστή σημασία από τους αθλητές και τους προπονητές.

Σήμερα, σπουδαίοι ΜΜΑ μαχητές μιλάνε για το πως σταματήσαν το σπάρινγκ ώστε να μειώσουν την ζημιά στον εγκέφαλο και πόσο κακό κάνει το να «σκοτώνεσαι» στην προπόνηση και εμείς τα μεταφέρουμε και τα γράφουμε με κάθε ευκαιρία αλλά έχω την εντύπωση ότι ελάχιστοι ή κανείς δεν δίνει σημασία…

Υπάρχουν μελέτες σήμερα που δείχνουν ότι δεν είναι τα μεγάλα μεμονωμένα χτυπήματα που προκαλούν την μεγάλη ζημιά, αλλά τα συνεχόμενα μικρότερα χτυπήματα που επαναλαμβάνονται συχνά και σε μια μεγάλη περίοδο που φαίνεται ότι κάνουν το μεγαλύτερο κακό.

Δες ακόμη: Προπονήσου πιο έξυπνα όχι πιο σκληρά! Μέρος Β: Σπάρινγκ μια φορά την εβδομάδα!

Αλλά τι λέω, εδώ με εξαίρεση το GFC που το ζητάει, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ελληνική διοργάνωση (σ.σ. αν κάνω λάθος να με ενημερώσει και θα το διορθώσω) να ζητάει από ΟΛΟΥΣ τους αθλητές της κάρτας να κάνουν κάθε φορά φρέσκες εξετάσεις αίματος για μεταδιδόμενα νοσήματα. Που μιλάμε για μια εξέταση που θα μπορούσε να γίνει δωρεάν απλά με δωρεά αίματος.

Μια άποψη που ακούω συχνά είναι ότι δεν αντέχονται οικονομικά αυτές οι εξετάσεις. Μήπως τότε είναι καλύτερα να μην έχουμε μάχες καθόλου από το να έχουμε επικίνδυνες μάχες όπου δεν τηρούνται τα στάνταρ ασφαλείας;

Γιατί εντάξει, είναι μαχητικά σπορ, επαφής και δύναμης, οπότε ο κίνδυνος δεν φεύγει ποτέ και υπάρχει πάντα ένα ρίσκο αλλά υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποια στάνταρ που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε το ρίσκο.

Και ΟΚ, κάποιοι καταλαβαίνουν το ρίσκο και το αποδέχονται αλλά πόσοι είναι αυτοί στην Ελλάδα σήμερα που ξέρουν αυτό το ρίσκο και μπαίνουν στη μάχη ενημερωμένοι; Και γίνεται να είσαι ενημερωμένος 100% όταν κάποιες φορές ο διαιτητής ξέρει λιγότερους από τους κανόνες από εσένα;

Εδώ έχουμε δει μαχητές να δέχονται ένα απίστευτο Νοκ Άουτ και 2 βδομάδες μετά να ξαναπαίζουν…

Δεν ξέρω, γράψτε μας στα σχόλια κάτω από το άρθρο την άποψη σας.

ΓΚΑΛΟΠ: Ψηφίστε: Ο κορυφαίος ΜΜΑ μαχητής σήμερα!

Κερδίστε προσκλήσεις για το GFC 7!