26/04/2024

Ζωή Κακαρέλη: Με έργα και όχι με λόγια γράφουμε ιστορία στο Ελληνικό Ταεκβοντο

Η Ζωή Κακαρέλη προέρχεται από οικογένεια με πραγματική κληρονομιά στον χώρο του Ταεκβοντο, έχοντας αμέτρητες διακρίσεις σαν αθλήτρια και άλλες τόσες ως κόουτς αφού αναδεικνύει κάθε χρόνο μία ντουζίνα ταλέντα από την σχολή της. 


Μιλώντας με την αμαζόνα του Ελληνικού Ταεκβοντο, μας οριοθέτησε τους νέους στόχους της ομάδας της στον χώρο, μας έδειξε πως μπορεί κάποιος να ακολουθήσει το μονοπάτι του πρωταθλητισμού και έστειλε το δικό της μήνυμα για το τι κάνει τον σύλλογο της  Νέα Ιωνία Αττικής, τόσο ξεχωριστό.

Zωή είχατε μία γεμάτη σεζόν με διακρίσεις στον χώρο του Ταεκβοντό. Θεωρείς ότι πετύχατε απόλυτα τους στόχους για φέτος και τι να περιμένουμε την επόμενη σεζόν;

Είχαμε όντως μια σεζόν με πάρα πολλές επιτυχίες δουλέψαμε πολύ γι’αυτο. Είχαμε διακρίσεις σε σημαντικές διοργανώσεις που αυτός φυσικά είναι και ο στόχος μας. Συμμετείχαμε σε βαθμολογούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα G1 κ G2 που είναι από τα πιο δύσκολα και είχαμε μετάλλια καθώς κ πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων κορασίδων μέσω του G2 President cup.

Όπως επίσης και μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ε/Ν & Π/Κ με πρωταθλητές Ελλάδος δείχνει ότι γίνεται μια πολύ σωστή δουλειά από πλευράς προπόνησης αλλά πέρα από αυτό, έχω μια αγωνιστική ομάδα με πολλά ταλέντα η οποία δουλεύει πάρα πολύ και γι’αυτο υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα.

Είσαι μία καταξιωμένη αθλήτρια και προπονήτρια με διακρίσεις. Ποιο είναι το μυστικό για να ακολουθεί κανείς το μονοπάτι του πρωταθλητισμού; 

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Κίμωνα. Επειδή έκανα πολλά χρόνια πρωταθλητισμο, ξέρω και τι συνεπάγεται όλο αυτό. Είναι πάρα πολύ δύσκολος δρόμος και τις πιο πολλές φορές δύσβατος με πολλές στεναχώριες.

Πρέπει να έχεις δύναμη ψυχής να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, να δίνεις όλο σου το είναι να μην σε βάζουν κάτω οι ήττες αλλά να σε δυναμώνουν ώστε να βάζεις νέους στόχους άλλα πάνω από όλα να έχεις μια οικογένεια που να σε στηρίζει να σε ενθαρρύνει να συνεχίζεις αυτό που κάνεις ακόμη με περισσότερο ζήλο.

Εγώ ήμουν τυχερή σε αυτό το κομμάτι γιατί είχα και έχω μια οικογένεια που ήταν και είναι πάντα δίπλα μου με στήριζε όσο τίποτα και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, μου έδιναν δύναμη να συνεχίσω να παλεύω για να πετύχω τους στόχους μου όπως και πράγματι τους πέτυχα και τους ευχαριστώ για όλα.

Και θέλω να πω για άλλη μια φορά δημόσια ευχαριστώ τον δάσκαλο μου και πάτερα μου Αλέξιο Κακαρέλη, την μητέρα μου Ιφιγένεια και τον αδερφό μου Νίκο Κακαρελη που πλέον είναι ένας καταξιωμένος προπονητής στον χώρο του Tαεκβοντο, ότι όλες οι θυσίες που κάναμε σαν οικογένεια έπιασαν τόπο γιατί είμαστε μια οικογένεια με μεγάλη ιστορία στον χώρο του Tαεκβοντο. 

Ένα μήνυμα για την νέα σεζόν. Γιατί να έρθει κάποιος και να προπονηθεί με την ομάδα σας;

Ήδη ξεκινήσαμε τον προγραμματισμο της νέας μας αγωνιστικής χρονιάς η οποία θα είναι μια γεμάτη αγώνες χρονιά με πάρα πάρα πολύ δουλειά αφοσίωση και αγάπη γι’αυτο που κάνουμε.

Σίγουρα θα είναι μια χρονιά και αυτή γεμάτη με επιτυχίες όπως και οι προηγούμενες. Έχω μια εκπληκτική ομάδα πολύ δεμένη αγαπημένη και συγκεντρωμενη στους στόχους που θέτουμε κάθε φορά.

Εύχομαι λοιπόν πάνω από όλα να είμαστε γεροί και χωρίς τραυματισμους και πιστεύω ότι η επιλογή που θα κάνει κάποιος για να έρθει στην ομάδα μας πέρα από το υπέροχο κλίμα που υπάρχει είναι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας που για έμενα είναι το βασικό.

Με έργα και όχι με λόγια. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την όμορφη συνέντευξη σας εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι ακόμη πιο δημιουργικός και να έχετε υγεία αγάπη και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας.