27/04/2024

Σαν σήμερα: Το τελευταίο παιχνίδι του θρυλικού Sugar Ray Leonard! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία σπουδαία καριέρα ενός σπουδαίου πυγμάχου… έκλεισε σαν σήμερα το 1997. Ο Sugar Ray Leonard χάνει από τον Norris το 1991 και για χρόνια ολόκληρα δεν αντέχει την κριτική της ήττας στο φαινομενικά, τότε, τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Αποφασίζει την επιστροφή την 1η Μαρτίου του 1997 για να αντιμετωπίσει τον αείμνηστο Hector Camacho.

Ακούτε FightCast κάνει καλό! 

Το τελευταίο πια οριστικά παιχνίδι του θρυλικού Leonard έμελλε να τελειώσει κι αυτό με ήττα. Στον πέμπτο γύρο του αγώνα ο Camacho πέτυχε δύο φοβερά χτυπήματα στον αντίπαλό του ρίχνοντας τον στον καναβάτσο. Σηκώθηκε ο Sugar Ray, αλλά ο διαιτητής λίγο αργότερα έκοψε τον αγώνα αφού ήταν ξεκάθαρο ότι ο 40χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής σε πέντε κατηγορίες δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Leonard άνηκε στη «χρυσή» γενιά των «Fabulous Four» της δεκαετίας του ογδόντα παρέα με τους Hagler, Duran και Hearns. Εν τέλει τους κέρδισε και τους τρεις αφού αυτός ονομάστηκε ως ο κορυφαίος όλου του ’80. Επίσης ο Leonard είναι ο πρώτος πυγμάχος που έσπασε το φράγμα των 100.000.000 δολαρίων σε κέρδη…

Νεκρός θρυλικός ηθοποιός του «Rocky»

Όσον αφορά τον Camacho, αυτός επίσης συγκαταλέγεται στο κλαμπ των κορυφαίων του μποξ όλων των εποχών. Έπαιξε, κέρδισε και έχασε από τους κορυφαίους. Δυστυχώς γι’αυτόν η ζωή του έπαιξε άσχημο παιχνίδι αφού οι… έξτρα δουλειές πέρα από την πυγμαχία τον οδήγησαν στο θάνατο το 2012 στα 50 του σε συμπλοκή μεταξύ συμμοριών  που πυροβολήθηκε στο λαιμό και κατέληξε στο νοσοκομείο μερικές ώρες αργότερα.

ΕΔΩ ΤΟ ΚΟ ΤΟΥ CAMACHO ΣΤΟΝ LEONARD:

https://www.youtube.com/watch?v=ZIsjQzDaJ9k