02/05/2024

Χριστοδούλου: Σαν άλλος Rocky ο Μιχαηλίδης κόντρα στον Roosmalen

Μόλις χτες διαβάσατε πρώτα στο fightsports.gr ότι ο Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης θα είναι τελικά ο αντίπαλος του Robin Van Roosmalen στο ντεμπούτο του Ολλανδού στο ΜΜΑ, στο FFC 22 στις 19 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Tae Kwon Do στο φάληρο.

O για πολλά χρόνια προπονητής του και συναθλητής στο Diamond Camp Τόνυ Χριστοδούλου μιλάει για την μάχη που τόσο πολύ ήθελε ο ίδιος και ζητούσε συνεχώς με δημόσιες δηλώσεις του.

Τόνυ, πως πιστεύεις ότι «ταιριάζει» ο Αθηνόδωρος με τον Robin Van Roosmalen

Με βάση το στυλ πιστεύω ότι η έλλειψη εμπειρία του RVR με τα μικρά γάντια του ΜΜΑ θα του προκαλέσει προβλήματα. Δείτε τους αγώνες του Caged Muay Thai όπου υψηλού επιπέδου Kickboxers/Thai fighters τρώνε νοκ άουτ από ανθρώπους που σε κανονικούς αγώνες δεν δεν θα τους έβλεπαν καν. Ή δείτε τον Joe Schilling να δέχεται ΚΟ από έναν ΜΜΑ μαχητή χωρίς καθόλου εμπειρία Kickboxing, στο Bellator.

Πιστεύεις ότι δικαίως περιμένει ο κόσμος μια μάχη με πολύ δράση;

Αυτή η μάχη είναι με διαφορά η πιο εντυπωσιακή που θα μπορούσαν να έχουν κανονίσει για τον Roosmalen. Ο Theo είναι σκληρός και επιθετικός μαχητής που επιτίθεται με ότι έχει! Ο Roosmalen μπορεί να μην έχει συναντήσει κανέναν τόσο αποφασισμένο όσο ο Theo και να είναι διατεθειμένος να δεχθεί όση ζημιά χρειαστεί για να δώσει κι αυτός. Είναι η πραγματική μάχη Rocky vs Apollo Creed και εννοώ φυσικά το 2!

Είναι μεν το ντεμπούτο του RVR στο ΜΜΑ αλλά είναι ο κορυφαίος Kickboxer της κατηγορίας. Πως προετοιμάζεσαι για έναν τέτοιο αγώνα;

Ξέρεις στο τέλος δεν έχει και μεγάλη σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Απλά πρέπει να πάμε την μάχη εκεί που ο αντίπαλος είναι άβολος και εμείς βολικά. Είναι απλά ένας άνθρωπος και μπορεί να χάσει, ανεξάρτητα πόσους τίτλους έχει στο Kickboxing. Στο ΜΜΑ είναι σε ένα νέο παιχνίδι με έναν επικίνδυνο βετεράνο.

Πόσες πιθανότητες δίνεις στον Αθηνόδωρο να «χαλάσει» το ντεμπούτο του RVR;

Για μένα αυτή είναι ακριβώς η ταινία του Rocky. Ένας νέος σκληρός τύπος από τους δρόμους της Αθήνας που πήρε την ευκαιρία μέσα στο σπίτι του να αντιμετωπίσει έναν πρωταθλητή. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είναι εύκολος αγώνας για τον αντίπαλο του αλλά η ομάδα του και πιο σημαντικά ο ίδιος ξέρει ότι μπορεί να σοκάρει τον κόσμο! Έχω 100% εμπιστοσύνη στον αδερφό μου και ελπίζω οι Έλληνες να υποστηρίξουν τον δικό τους πρωταθλητή.