26/04/2024

«Καθάρισε» από την USADA και επιστρέφει η Cyborg

USADA, UFC και Cyborg από κοινού ανακοίνωσαν πως η Βραζιλιάνα MMAer είναι ελεύθερη να επιστρέψει στο οκτάγωνο οποιαδήποτε στιγμή συμφωνήσει με τον οργανισμό! 


H Cristiane Justino aka Cyborg τον περασμένο Δεκέμβρη ταρακούνησε την κοινωνία των ΜΜΑ όταν η USADA ανακοίνωσε πως την παρακολουθεί ως προς το θέμα χρήσης απαγορευμένης ουσίας. Η Cyborg έμεινε αυτομάτως εκτός αγώνων και τόνιζε στα Μέσα και τους οικείους της πως επρόκειτο για μία παρεξήγηση και όλο αυτά είναι η συνέπεια της άγριας διαδικασίας που ακολουθεί για να κόψει κιλά.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά η απολογία της MMAer από τη Βραζιλία βρήκε πατήματά και το τρέξιμο τους τελευταίους μήνες τόσο του γιατρού της όσο και του UFC έπιασε τόπο. Η USADA απέσυρε τις κατηγορίες και την αποβολή της Cyborg από τις μάχες, αναγνωρίζοντας πως πράγματι η αθλήτρια αντιμετωπίζει συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας και λάμβανε γι’αυτό το λόγο την ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της.

Από την USADA έγιναν κάποιες συστάσεις στο ιατρικό team της αθλήτριας ενώ της προτάθηκαν και άλλα ήδη φαρμάκων με παρόμοια δράση ώστε στο μέλλον να μην πέσει ξανά στον κυκλώνα των ελέγχων.

Όταν η είδηση γνωστοποιήθηκε στα Μέσα η Justino εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των social media ευχαριστώντας τους φαν της για την υποστήριξη ενώ σημείωσε πως πολύ πολύ σύντομα θα επιστρέψει στο κλουβί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Cyborg είναι η νούμερο ένα διεκδικήτρια του τίτλου της νεοσύστατης featherweight κατηγορίας και περιμένει στη γωνία την πρωταθλήτρια Germaine de Randamie η οποία όμως προς το παρόν απολαμβάνεις… πρωταθληματικές διακοπές και δηλώνει τραυματισμένη από το τελευταίο ματς με την Holm.

 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK

 

Διαβάστε επίσης στο Fightsports.gr:

Πώς ο Rocky Marciano «τρομοκρατούσε» τους αντιπάλους του (ΒΙΝΤΕΟ)

Άποψη: Οι πέντε επιλογές μας για τον GSP που επιστρέφει

ΚΟ με γυριστή αγκωνιά… κανόνι! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Hoost και Βασιλικός ξανά μαζί μετά από χρόνια: