29/03/2024

Άποψη: Οι πέντε επιλογές μας για τον GSP που επιστρέφει

Αναμφισβήτητα για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των ΜΜΑ η είδηση πως ο Georges St. Pierre τα έχει βρει σε όλα με το UFC και «δουλεύει» πλέον τη μεγάλη επιστροφή στο κορυφαίο οκτάγωνο του πλανήτη, αποτέλεσε βάλσαμο για όλους εκείνους που κουράστηκαν να ακούν αυτούς (σ.σ. κι εμάς) που τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με το «τσίρκο… Mayweatheράνο-McGregoράνο» και το ενδεχόμενο να παίξουν. 


Για τις ΜΜΑ είναι τεράστιο που ο καταξιωμένος και κάτοχος ηγετικής θέσης στο πάνθεον των «αθανάτων» του αθλήματος αποφάσισε να γυρίσει στο «σπίτι του» για μία ή και περισσότερες παραστάσεις.

Μπράβο, και στο UFC, παράλληλα και στον Dana White που άφησε στην άκρη κόντρες και συμφέροντα πείθοντας στον GSP να δοκιμάσει ξανά μετά τον Νοέμβριο του 2013 και τη νίκη υπεράσπισης τίτλου απέναντι στον ανεβασμένο τότε Johny Hendricks (σ.σ. το σχετικό ρεπορτάζ του Fightsports).

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ο Georges St. Pierre δεν θα πάρει πρώτα κάποιο ματς για να… ζεσταθεί σε μία προσπάθεια δηλαδή να λαδώσει περισσότερο τη μηχανή πριν τη μεγάλη πρόκληση.

Επανειλημμένως, ο πρόεδρος του UFC, Dana White έχει τονίσει ότι μαχητές όπως η Ronda Rousey ή ο St. Pierre δεν έχουν την ευχέρεια να «δοκιμαστούν» ή να στήσουν ρεκόρ πριν πάνε για το mega-fight ή τον τίτλο της εκάστοτε κατηγορίας που ανήκουν.

Εδώ, κάπου μπαίνει το ερώτημα τι θα προτείνει το UFC στον Καναδό και τι θα επιλέξει να κάνει ο πρώην «βασιλιάς» της welterweight κατηγορίας.

 

 

Ας δούμε λίγο τα event που ακολουθούν

Βάζοντας τα κάτω, πρακτικά, ο GSP δεν είναι κανένας χθεσινός και σίγουρα εφόσον συμφώνησε με το UFC έχει από καιρό μπει σε κλίμα προετοιμασίας. Το είπε χθες και ο Bisping ότι γνωρίζει από τον ίδιο τον προπονητή του Καναδού ότι όχι απλά έχει μπει σε προετοιμασία, αλλά την ολοκληρώνει κιόλας.

Κοιτώντας τον προγραμματισμό του UFC για τους επόμενους μήνες παρατηρούμε ότι: Μέχρι και τον Ιούνιο τα main – event έχουν ήδη συμφωνηθεί και εννοείται πως ο Georges δεν νοείται να μην είναι main event σ’ένα PPV σόου, γι’αυτό ακριβώς αποκλείουμε και όλα τα Fight Night εννοείται.

Στις 8 Ιουλίου το κορυφαίο ΜΜΑ promotion δίνει πως θα κάνει event στο Λας Βέγκας (σ.σ. πρόκειται για το UFC 213). Στο Βέγκας ο GSP έπαιξε το τελευταίο ματς πριν την απόσυρση και κέρδισε τον Hendricks.

Πέντε του Αυγούστου προγραμματίζεται ένα ακόμη PPV σόου για την Καλιφόρνια ενώ σίγουρα στις 9 Σεπτεμβρίου το UFC κάνει το «216» στον Καναδά, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν θα συμβεί το event στο Μόντρεαλ/Κεμπέκ που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του GSP ή στο Τορόντο που επίσης ο πρώην πρωταθλητής έχει αγωνιστεί με τεράστια επιτυχία απ’όλες τις πλευρές. Βάσει αυτών εάν ο πρωταγωνιστής δεν πάρει νωρίτερα ματς για να παίξει ένα mega-fight μετά στον Καναδά, θεωρούμε πως η επικρατέστερη ημερομηνία είναι στις 9 Σεπτεμβρίου. Βασικά, ό,τι και να γίνει ο «Rush» εκεί δεν γίνεται να μην παίξει εφόσον αποφάσισε να γυρίσει.

 

 

Και με ποιον να παίξει τελικά; 

Πάμε και στο βασικότερο κομμάτι: Ποιον βλέπουμε για αντίπαλο του GSP κατά την επιστροφή του; Επιλέξαμε πέντε μαχητές και θα σας τους παρουσιάσουμε παρακάτω και με αιτιολόγηση φυσικά.

 

 

Επιλογή Νο 5: Woodley ή Thompson

Εάν θα γυρίσει για να παίξει από εκεί που σταμάτησε τότε 1000% οφείλει στον εαυτό του να παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Woodley vs. Thompson. Οι δύο κύριοι θα παίξουν τη ρεβάνς τους στο UFC 209 σε δύο εβδομάδες και η αγωνία έχει χτυπήσει… κόκκινο. Όποιος στεφθεί πρωταθλητής της welterweight να περιμένει σίγουρα να παίξει με τον GSP αν το επιτρέψουν οι συνθήκες των ορών του Καναδού με το UFC και τούμπαλιν.

 

 

Επιλογή No 4: Michael Bisping 

Κατά τη χθεσινή ημέρα και μόλις έγινε γνωστό ότι ο Καναδός επιστρέφει στις μάχες ο Bisping δικαιώθηκε καθώς το είχε πει πρώτος, επικαλούμενος συζήτηση που είχε με τον προπονητή του πρώτου. Ακολούθως ο Βρετανός πρωταθλητής της middleweight αρνήθηκε πως έχει υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί για να παίξει με τον Yoel Romero, αναφέροντας μάλιστα πως ο οργανισμός θέλει να κάνει το Bisping vs. GSP για τη ζώνη. Καλό ματς και με ιστορία από πίσω γιατί όλοι ξέρουμε τι θα πει στο στόμα του Bisping πριν μπουν και αν μπουν ποτέ στο ίδιο κλουβί. Αν ο Georges θέλει να παίξει για την middleweight στο… καλημέρα της επιστροφής, καλά θα κάνει γιατί έχει κάθε δικαίωμα. Εδώ, άλλοι κι άλλοι αλλάζουν τις κατηγορίες σαν τις πολύχρωμες κάλτσες τους (σ.σ. εννοείται πως αναφερόμαστε στον Conor).

 

 

Επιλογή Νο 3: Αδέρφια Diaz 

Τα πιο διάσημα αδέρφια στις μαχητές τέχνες στην εποχή μας έχουν προηγούμενα με τον GSP και κυρίως ο Nick. Όταν ο μεγάλος Diaz ήταν να παίξει με τον Georges St. Pierre κατάφερε πραγματικά να βγάλει τον πράο Καναδό εκτός εαυτού. Ο «Rush» είπε λόγια και υποσχέθηκε πράξεις που ποτέ άλλοτε δεν ξεστόμιζε με άλλους αντιπάλους. Η μη ένδειξη σεβασμού από τον Nick είχε εξοργίσει τον St. Pierre ο οποίος του δίδαξε σεβασμό μέσα στο κλουβί τον Μάρτιο του 2013. Βίοι παράλληλοι για τον GSP και τον Nick Diaz αφού αμφότεροι ετοιμάζονται για την επιστροφή στο κλουβί. Καλό ματς θα έχει… φασαρία. Επειδή όμως μας αρέσει και η ίντριγκα το ιδανικό θα ήταν να αγωνιστεί με τον Nate Diaz. Σαν ταινία που στο σενάριο ο μικρός αδερφός έρχεται μετά από χρόνια για να εκδικηθεί για τον μεγάλο. Θα ήταν και ωραίο ματς τεχνικά για την welterweight κατηγορία πάντα.

 

 

Επιλογή No 2: Anderson Silva

To ξέρουν και οι δύο πως μας το χρωστάνε αυτό το ματς εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρούμε πως καθόλου τυχαία ο Anderson Silva δεν έκανε προ ημερών τη σχετική αναφορά στο ενδεχόμενο να παίξει με τον GSP, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα κάνει καλό στο άθλημα. Δίκιο έχει… Τα χρόνια όμως πέρασαν και θα υπάρξουν φαινόμενο «νεόπλουτων» ΜΜΑ φαν που θα το κριτικάρουν με χαρακτηρισμούς όπως οι: γέροι κτλ. κτλ. Δεν ξέρουμε ποιος οι πιθανότητες να γίνει στο Georges St. Pierre vs. Silva εάν υπάρχουν πάντως καλά θα κάνει το UFC να τις εξαντλήσει αφού μιλάμε για τους δύο κορυφαίους μίας κοινής εποχής που δεν κατάφεραν ποτέ να συναντηθούν. Τα κιλά τους λογικά θα είναι στην middleweight.

 

 

Επιλογή Νο 1: Conor McGregor 

O Conor McGregor αποτελεί ένα μεγάλο και ειδικό κεφάλαιο, όχι μόνο για το UFC, αλλά και για την ίδια την ιστορία του αθλήματος. Για να γράψει με χρυσά γράμματα το «libro d’oro» τις ΜΜΑ καριέρας του που τον καθιέρωσε στην κορυφή οφείλει θεωρούμε στον εαυτό του να σταματήσει τις «βλακείες εκατομμυρίων» με τον Mayweather και να κυνηγήσει… χθες όλα τα ενδεχόμενα μιας μάχης με τον Georges St. Pierre. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει; Ο Conor πιο αξιοσέβαστο μαχητή -πλην Aldo- από τον «Rush» δεν έχει συναντήσει ακόμα. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούγαμε και να βλέπαμε τι θα του έλεγε στις συνεντεύξεις Τύπου και πώς θα διαχειριζόταν ένα ματς που με μία πιθανή νίκη θα τον έβαζε για πάντα ανάμεσα στους Fedor, Anderson Silva και GSP φυσικά; Σπουδαίο παιχνίδι που θα απέφερε τρελά κέρδη και στις τρεις πλευρές, τους δύο μαχητές δηλαδή και το UFC.


 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK

 

Διαβάστε επίσης στο Fightsports.gr:

Πλάκα πλάκα παίζει και ο Fedor το Σάββατο

Πώς ο Rocky Marciano «τρομοκρατούσε» τους αντιπάλους του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν δεν παραδοθεί ας συλληφθεί άμεσα ο τατουατζής του Garbrandt! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Hoost και Βασιλικός ξανά μαζί μετά από χρόνια: