05/05/2024

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Welterweights

Γράφει ο Χρήστος Μπάρδας. 

Εδώ και καιρό συζητάμε για την σύσταση των πρώτων ελληνικών MMA rankings και μετά τα τελευταία MMA events αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες μάχες που έρχονται μέχρι το τέλος του χρόνου, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε το πρώτο βήμα και μάλιστα να ξεκινήσουμε με το πιο.. βαρύ έργο με τους εν Ελλάδι Heavyweights. Πριν όμως μπούμε στη λίστα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά γενικές σκέψεις:

1. Με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες. Το θέμα όμως είναι ότι η λίστα θα είναι ανοιχτή σε ανανεώσεις μετά από κάθε μεγάλο event και αργά η γρήγορα θα γίνει πιο οικουμενικά αποδεχτή από ότι στην αρχή.

2. Η πρώτη τοποθέτηση γίνεται με βάση αρκετά στοιχεία. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών αλλά και την δυνητική ικανότητα κάθε μαχητή. Μακάρι να υπήρχαν τόσοι πολλοί αγώνες που να βγάζουμε τις λίστες μόνο με βαθμούς από τα αποτελέσματα αλλά έτσι όπως είναι τώρα η φάση θα χρειαστεί λίγη δημιουργική λογιστική…

3. Στις λίστες θα αναφερθούν αλλά δεν θα καταταχθούν όσοι Έλληνες μαχητές παίζουν τώρα μόνο έξω. Τόνυ Χριστοδούλου, Αλέξης Νικολακόπουλος, Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης κοκ. Αν επιτρέψουν φυσικά και θα πάρουν θέση.

4. Για την ώρα θα συσταθεί μόνο top 5 και όχι top 10, για λόγους που έχουμε αναλύσει πιο πάνω (έλλειψη μαχητών. παιχνιδιών).

.

Ελληνικές ΜΜΑ – Welterweights  -77 κιλά 

.

1. Χρήστος Πλασάρης 
Ο Θεσσαλονικιός μαχητής παίρνει δικαιωματικά την πρώτη θέση. Μια εξαιρετική εμφάνιση με τον σπουδαίο Rodrigo Botti και μια νίκη με τον «αμερικάνο» πια Αλέξη Νικολακόπουλο τον φέρνουν άνετα στην κορυφή. Δυνατός και ανθεκτικός έδειξε ιδιαίτερα στο Best Fighter και ανεβασμένη όρθια μάχη.

Plasaris

2. Μάριος Λουλάκης 
Σιγά και σταθερά ο Κρητικός μαχητής κερδίζει τη μία μάχη μετά την άλλη με όπλο το υπερθετικό grappling του, ειδικά για το Ελληνικό επίπεδο. Μάστορας του εδάφους αν φτιάξει και την όρθια μάχη του σε ίδιο επίπεδο είναι έτοιμος για μεγάλη καριέρα. Να προσθέσουμε ότι δεν είναι καν κανονικός 77ρης μιας και θα του ταίριαζαν λόγω σωματοδομής περισσότερο τα 70 κιλά. Ίσως να τον δούμε εκεί σύντομα αν έρθει και πρόταση που να αξίζει. (φωτό: Rafael studio)

loulakis

3. Θανάσης Ντράγκνεφ
Ίσως ο πιο πλήρης μαχητής σε αυτή τη κατηγορία έχει καλές παραστάσεις από το Kickboxing, είναι πολύ καλός και στο έδαφος και ιδιαίτερα αθλητικός. Θα θέλαμε να τον βλέπαμε να παίζει ΜΜΑ πιο συχνά!

dragnev

4. Άγγελος Χριστοδουλίδης 
Ο δεύτερος Θεσσαλονικιός της λίστας είναι ίσως και ο πιο μικρόσωμος της, αφού ίσως ταιριάζει και αυτός στα 70 κιλά περισσότερο. Κέρδισε με δύο νίκες σε μια βραδιά, την ζώνη του περυσινού MMA Challenge Pro ενώ έχει καταγράψει ήττες από μαχητές όπως ο Rodrigo Botti και ο Πλασάρης. (φωτό: Καρτέρης)

xristodoulidis

5. Βαγγέλης Σπανιάς 
Ο περυσινός πρωταθλητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος της ΕΟΠΥΜΥ, κέρδισε (έστω και αμφισβητούμενα) τον Στέλιο Καρδαμίτση με τους δύο τους να παίζουν κάποια στιγμή τη ρεβάνς. (φωτό: Καρτέρης)

σπανιας

 

.

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Middleweights!

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Οι Light Heavyweights!

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Οι Heavyweights!