16/05/2024

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Middleweights!

Γράφει ο Χρήστος Μπάρδας. 

Εδώ και καιρό συζητάμε για την σύσταση των πρώτων ελληνικών MMA rankings και μετά τα τελευταία MMA events αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες μάχες που έρχονται μέχρι το τέλος του χρόνου, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε το πρώτο βήμα και μάλιστα να ξεκινήσουμε με το πιο.. βαρύ έργο με τους εν Ελλάδι Heavyweights. Πριν όμως μπούμε στη λίστα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά γενικές σκέψεις:

1. Με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες. Το θέμα όμως είναι ότι η λίστα θα είναι ανοιχτή σε ανανεώσεις μετά από κάθε μεγάλο event και αργά η γρήγορα θα γίνει πιο οικουμενικά αποδεχτή από ότι στην αρχή.

2. Η πρώτη τοποθέτηση γίνεται με βάση αρκετά στοιχεία. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών αλλά και την δυνητική ικανότητα κάθε μαχητή. Μακάρι να υπήρχαν τόσοι πολλοί αγώνες που να βγάζουμε τις λίστες μόνο με βαθμούς από τα αποτελέσματα αλλά έτσι όπως είναι τώρα η φάση θα χρειαστεί λίγη δημιουργική λογιστική…

3. Στις λίστες θα αναφερθούν αλλά δεν θα καταταχθούν όσοι Έλληνες μαχητές παίζουν τώρα μόνο έξω. Τόνυ Χριστοδούλου, Αλέξης Νικολακόπουλος, Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης κοκ. Αν επιτρέψουν φυσικά και θα πάρουν θέση.

4. Για την ώρα θα συσταθεί μόνο top 5 και όχι top 10, για λόγους που έχουμε αναλύσει πιο πάνω (έλλειψη μαχητών. παιχνιδιών).

.

Ελληνικές ΜΜΑ – Middleweights  -84 κιλά 

.

1. Νίκος Σοκώλης

Εδώ ισχύει ότι είπαμε στα -93 κιλά για τον Μιχαηλίδη. Μπορεί να έχει καιρό να παίξει αλλά είναι τέτοιο το επίπεδο του με σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παραμένει ενεργός μαχητής τον φέρνουν άνετα στην πρώτη θέση. Ο πιο εκρηκτικός μαχητής ΜΜΑ στην Ελλάδα, «μάστορας» του Νοκ Άουτ και πολύ καλός και στο έδαφος έχει φόντα για.. πολύ ψηλά. Σε αυτά τα κιλά δεν βρίσκει ακόμη αντίπαλο στην Ελλάδα.

sokolis

2. Ζουράμπ Ζαρνάτζε

Ο «Ζούρα» έχει ξεχάσει ότι υπάρχει και η απόφαση ως αποτέλεσμα αφού κερδίσει (συνήθως) ή χάσει, γίνεται πάντα με τελείωμα. Μερικές φορές μάλιστα το τελείωμα είναι τόσο εντυπωσιακό που το θυμόμαστε χρόνια μετά. Καλή ώρα το παιχνίδι του στο GFC 1 με τον Γιάννη Κατσαρό και το Νοκ Άουτ στα πρώτα δευτερόλεπτα, ή το Νοκ Άουτ επί του Παναγιώτη Στρουμπούλη και το slam που προηγήθηκε αυτού. Παίζει και πιο ψηλά αλλά τα 84 είναι τα κιλά του.

IMG_6540

3. Γιάννης Παλαιολόγος

Ίσως ο πιο βελτιωμένος Έλληνας μαχητής για την χρονιά που πέρασε, έχασε μόνο από τους Σταμάτη Μορούλη και Αλέξη Νικολακόπουλο αλλά συνέχισε δυνατά, ειδικά με το Νοκ Άουτ επί του Mutaliev. Του ταιριάζει και η κατηγορία των -84 κιλών περισσότερο από τα -78.

pale1

4. Ρόμπερτ Ογκανεσιάν

Τα έχουμε ξαναγράψει για τον Ογκανεσιάν. Ο πιο δυνατός Striker της κατηγορίας μετά τον Νίκο Σοκώλη έδειξε και πολύ βελτιωμένο έδαφος με την νίκη με υποταγή επί του Άγγελου Παπουναισβίλι στο GFC 5.  Πρέπει να τον δούμε με τους υπόλοιπους τις λίστες γιατί είναι πάντα εντυπωσιακός, ειδικά στα 84 κιλά.  (φωτό: αριστερά)

oganesian

5. Άγγελος Παπουναΐσβίλι 

O μαχητής από το Pitbull MMA μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, κλέψαν τις εντυπώσεις στο Cage Survivor 2 παίρνοντας τις δύο ζώνες της βραδιάς.  Από τους πιο έμπειρους και σκληρούς εγχώριους μαχητές, έπαιζε για πολλά χρόνια παντού και πάντα και συνήθως σε κιλά που δεν ήταν τα καλά του. Τον τελευταίο μισό χρόνο όμως είναι φανερά βελτιωμένος και εντυπωσιάζει. Ο κάτοχος της ζώνης του Cage Survivor δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. (Φωτο: Δεξιά)

papu

 

 

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Οι Light Heavyweights!

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Οι Heavyweights!