26/04/2024

Κώστας Παππάς: «Μεγάλο κίνητρο για τους Καρατέκα η Ολυμπιάδα!»

Το fightsports.gr συνεχίζει δυναμικά το αφιέρωμα με τίτλο «Καράτε στην Ολυμπιάδα» και σήμερα φιλοξενεί τον πρωταθλητή και εξαίρετο χαρακτήρα Κώστα Παππά.

Ο Κώστας Παππάς εξέφρασε το ολυμπιακό του όραμα στο κορυφαίο portal των μαχητικών αθλημάτων της Ελλάδας και από τη σκοπιά του αθλητή και του προπονητή – δασκάλου ο οποίος φιλοδοξεί να δει κάποιους από τους νεαρούς καρατέκα του στην κορυφαία αθλητική συνάντηση.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παππά ο ίδιος μπορεί να μην έχει ολυμπιακές βλέψεις ως αθλητής, αλλά σαν προπονητής έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει σκληρά για να φτιάξει τους επόμενους πρωταθλητές και γιατί όχι συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

ΒΙΚΥ ΠΑΝΕΤΣΙΔΟΥ: ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ

«Το καράτε πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολυμπιάδα. Το γεγονός αυτό έχει αρκετούς υποστηρικτές αλλά βρίσκει και πάρα πολλούς αντίθετους με την εξέλιξη αυτή. Εγώ σαν αθλητής κάνοντας για πάρα πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και πλέον σαν δάσκαλος-προπονητής φυσικά και ανήκω στη μεριά των ένθερμων υποστηρικτών.

Η ολυμπιάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού και θεωρώ ότι το καράτε δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα υπόλοιπα αθλήματα του προγράμματος ούτε αγωνιστικά ή οργανωτικά αλλά ούτε και σε μαζικότητα. Θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους αθλητές το οποίο έλειπε μέχρι τώρα.

Ο μόνος ενδοιασμός ο όποιος θα μπορούσα να έχω προσωπικά και νομίζω θα βρει σύμφωνους τους περισσότερους έχει να κάνει με το δίλημμα αν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω έτσι «υγιής πρωταθλητισμός»ή «επιτυχία με κάθε κόστος.»

ΝΙΚΟΣ ΓΙΔΑΚΟΣ: «ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»

Όπως καταλαβαίνουν όλοι ένα ολυμπιακό μετάλλιο μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε έναν αθλητή πράγμα που πολλές φορές τον βάζει να θυσιάζει σημαντικά πράγματα όπως η υγεία του και η αξιοπρέπεια του. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα έχουμε τέτοια κρούσματα και αν υπάρξουν θα αποτελούν εξαίρεση εξάλλου σαν καρατέκα που είμαστε έχουμε έναν παραπάνω λόγο να δικαιολογήσουμε την»φιλοσοφία»της τέχνη μας η οποία μας ξεχωρίζει.

Προσωπικά εγώ στην ηλικία των 35 οπού βρίσκομαι τώρα και έχοντας σχεδόν αποσυρθεί από τους αγώνες καράτε δεν έχω κάποια βλέψη για συμμετοχή στην ολυμπιάδα ελπίζω όμως και ήδη έχω αρχίσει να το δουλεύω στο πίσω μέρος του μυαλού μου μαζί με το συνεργάτη μου Γιώργο Μπαλωμένο να καταφέρουμε να έχουμε κάποιον αθλητή ο οποίος θα καταφέρει να μας εκπροσωπήσει σε κάποια ολυμπιάδα και γιατί όχι να φέρει κάποια διάκριση.

Επίσης θεωρώ καθήκον όλων και ειδικά όλων εμάς που έχουμε δώσει και πάρει τόσα πολλά από το καράτε να βοηθήσουμε ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις της κορυφαίας διοργάνωσης και είναι κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε.»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!