29/03/2024

Βασίλης Γιακουμίδης: Η νέα γενιά του Καράτε είναι εδώ!

Ο Βασίλης Γιακουμίδης αποτελεί μία ανερχόμενη δύναμη στο ελληνικό Καράτε με τον Εθνικό Προπονητή και μέντορά του Στέλιο Σκαρογιάννη να ποντάρει πολλά στη συνέχεια της καριέρας του Αθηναίου Καρατέκα.
Το fightsports.gr, το κορυφαίο μαχητικό portal έχει ανοίξει την πόρτα του σε όλες τις πολεμικές τέχνες και σας παρουσιάζει σήμερα τι εστί Βασίλης Γιακουμίδης.
Προπονείται εδώ και πολλά χρόνια στο «House of Champions» της Καλλιθέας, στο πλευρό του Στέλιου Σκαρογιάννη όπως αναφέραμε παραπάνω και ήδη μετράει δυνατές επιτυχίες παρά το νεαρόν της ηλικίας του. Ο Γιακουμίδης εκτός από τις επιτυχίες του στο εξωτερικό, εδώ και αρκετά χρόνια κυριαρχεί στις πρωτιές όσον αφορά την κορυφή της κατηγορίας του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όντας πρώτος πολλάκις.
22
Παιδί της νέας γενιάς ο Βασίλης Γιακουμίδης, αναρωτηθήκαμε και τον ρωτήσαμε πως επέλεξε το Καράτε και όχι ένα από τα mainstream μαχητικά αθλήματα:
«Το Καράτε είναι ένα άθλημα το οποίο αγάπησα πολύ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα μ’αυτό. Εκτός από τη σωματική εκγύμναση, διδάσκει την πειθαρχία την επιμονή και την υπομονή.»
Πώς όμως γίνεται η μεταστροφή από την απλή ενασχόληση στον πρωταθλητισμό: «Η πίστη που μου έδειξε ο δάσκαλός μου, καθώς και η ανοδική μου πορεία στις προπονήσεις με έστρεψαν στο δρόμο του πρωταθλητισμού.»
Σχετικά με τις διακρίσεις του όπως αναφέραμε παραπάνω ο Γιακουμίδης είναι πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του ενώ όσον αφορά το εξωτερικό μετράει: Πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τρεις φορές ασημένιο μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα, χάλκινο μετά στους μεσογειακούς αγώνες.
13563147_1406834016009975_374582249_n
Για το κλίμα που επικρατεί στο «House of Champions» αλλά και το ιδιαίτερα δέσιμο με τον Στέλιο Σκαρογιάννη ο νεαρός Καρατέκα είπε:
«Ο κυριότερος λόγος των επιτυχιών είναι η προσωπική επαφή με τον δάσκαλό μου. Πιστεύει σ’εμένα και εγώ εμπνέομαι διότι υπήρξε κατά το παρελθόν μεγάλος αθλητής στο χώρο του Καράτε και τον θεωρώ δεύτερο πατέρα μου.
Επίσης, στη σχολή μας έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και ξεκάθαρο οικογενειακό περιβάλλον αφού ο δάσκαλός μας αντιμετωπίζει όλους σαν παιδιά του.»