Διονύσης Ξένος: «Το Καράτε έχει παράδοση και πρέπει να είναι στους Ολυμπιακούς»

Διονύσης Ξένος: «Το Καράτε έχει παράδοση και πρέπει να είναι στους Ολυμπιακούς»

Ο Διονύσης Ξένος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού Καράτε με διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανοδική πορεία, αλλά και την ηλικία του Έλληνα πρωταθλητή θεωρείται ως ένας από τους καταλληλότερους για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μία Ολυμπιάδα.

Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια το Καράτε θα πρέπει να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αρχής γενομένης από το κορυφαίο αθλητικό μίτινγκ στο Τόκιο το 2020.

Το fightsports.gr συνεχίζει αυτό που σας υποσχέθηκε και συνεχίζει το αφιέρωμα «Καράτε στους Ολυμπιακούς». Όπως είναι εύκολο αντιληπτό στο κορυφαίο μαχητικό portal της χώρας σήμερα φιλοξενούμε τον νεαρό πρωταθλητή Διονύση Ξένο ο οποίος μοιράζεται μαζί μας το δικό του ολυμπιακό όραμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

«Το Καράτε είναι ένα άθλημα πολύ αδικημένο. Είναι άθλημα που προωθεί πολλά καλά στοιχεία στο χαρακτήρα ενός αθλητής όπως είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός, ο αυτοέλεγχος! Είναι ένα άθλημα πολύ δημιουργικό που απαιτεί δύναμη σώματος και πνεύματος προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Θεωρώ ότι είναι είναι πολύ μεγάλη αδικία που δεν έχει ενταχθεί τόσα χρόνια στο ολυμπιακό πρόγραμμα και ειδικά σε σχέση με άλλα αθλήματα.

Το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό καθώς έχει μεγάλη ποικιλία τεχνικών κινήσεων και το επίπεδο πλέον είναι εξαιρετικά υψηλό, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το Καράτε έχει πολύ μεγάλη παράδοση το καθιστά ακόμη πιο ικανό να είναι ένα ολυμπιακό άθλημα από κάθε άποψη.»

ΒΙΚΥ ΠΑΝΕΤΣΙΔΟΥ: ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ