03/05/2024

Μάλλιος: «Παπαδόπουλος και Μπέλλος θα παίξουν 17 Ιουνίου στο ίδιο σόου»

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Στέλιου Παπαδόπουλου επί αμερικανικού εδάφους ξεσήκωσε κύμα χαράς στην πατρίδα. Το Fightsports… ανακρίνει σήμερα τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την καριέρα του «Golden Boy» στην Αμερική. 


Ο Γρηγόρης Μάλλιος (φώτο: TAFFPICTURES) είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα και άριστος γνώστης του γίγνεσθαι της επαγγελματικής πυγμαχίας επί αμερικανικού εδάφους. Οι σχέσεις του Έλληνα προπονητή με γυμναστήρια στις ΗΠΑ βρίσκονται σε άριστο επίπεδο και αναπτύσσονται συνεχώς με τον Μάλλιο να ανοίγει όλο και περισσότερες πόρτες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σήμερα στο Fightsports o Γρηγόρης Μάλλιος κάνει μία ιστορική αποκάλυψη αφού όπως θα διαβάσετε παρακάτω για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο Έλληνες θα παίξουν επαγγελματικό μποξ στην ίδια κάρτα στις ΗΠΑ. Όπως καταλαβαίνετε ο Στέλιος Παπαδόπουλος και ο Άρης Μπέλλος θα παίξουν στο ίδιο σόου στις 17 Ιουνίου όπως δήλωσε ο Μάλλιος.

 

 

Ήσουν ο άνθρωπος που επέμενε περισσότερο απ’όλους για να παίξει ο Στέλιος μποξ. Νιώθεις μια μικρή δικαίωση με τη μέχρι στιγμής παρουσία του;

«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα δικαίωσης δικής μου. Όπως και αν πήγαιναν τα πράγματα θεωρώ και πιστεύω ότι η θέση του Στέλιου ήταν και θα είναι στην πυγμαχία. Οπότε δεν περίμενα ποτέ να δω τα αποτελέσματα αυτής της επιμονής μου! Αυτό που θέλω είναι να δικαιωθεί ο Στέλιος που με εμπιστεύτηκε.»

 

Παρατηρούμε πως ένας Έλληνας κάνει μια προσπάθεια στο εξωτερικό. Άπειρος κόσμος τον στηρίζει υπάρχουν όμως και μεμονωμένες περιπτώσεις που ο Στέλιος δέχεται βολές. Εξήγησε μας τις διαφορές με το μποξ στην Ελλάδα και με το μποξ στην Αμερική που αποσκοπεί σε τίτλους και χρήματα.

«Προφανώς και θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είτε δεν χαίρονται είτε δεν τους… κάνει ο Στέλιος. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό και παρατηρείται ακόμα και στα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στο άθλημα μας και όχι μόνο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη και ίσα-ίσα μερικές φορές η αρνητική κριτική είναι αυτή που σε πεισμώνει και σε βοηθάει να προχωρήσεις στο αμέσως επόμενο επίπεδο.

Όσον αφορά για τις διάφορες, το μποξ στην Αμερική με την Ελλάδα, αυτές είναι πολύ μεγάλες…

Στην Αμερική όλα γίνονται βήμα-βήμα σε αντίθεση με την Ελλάδα που θέλουμε κατευθείαν ο Στέλιος να παίξει με τον παγκόσμιο πρωταθλητή… Λίγη υπομονή θα έρθει κι αυτό!

Δυστυχώς στην Αμερική οι παίκτες με αήττητο ρεκόρ αποφεύγουν να παίξουν με παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος που έχουν επίσης αήττητο ρεκόρ και αυτό γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν να γράψουν κάποια ήττα στο ενεργητικό τους.

Τρανό παράδειγμα ο τελευταίος αγώνας του Στέλιου ο οποίος άλλαξε δύο φορές. Την πρώτη απέναντι σε έναν πυγμάχο με 9-0 ο οποίος έκανε πίσω και αμέσως ο  επόμενος ο οποίος ανήκει στην «Golden Boy Promotion» με ρεκόρ 5-1-1 τον οποίο το promotion του τον απέσυρε θεωρώντας ότι ο Στέλιος ήταν αγώνας ρίσκου για έναν πυγμάχο που χτίζουν.

Σε αυτή τη φάση ο Στέλιος με ρεκόρ 6-0 είναι δύσκολο να βρει καλούς αντιπάλους, αλλά το σίγουρο είναι ότι μετά από 3-4 παιχνίδια αναγκαστικά θα βρεθεί με όλους αυτούς. Αυτό συνέβαινε πάντα και με όλα τα μεγάλα ονόματα πέρασαν από την πυγμαχία γιατί αυτός είναι ο τρόπος να ανεβάσεις το κασέ σου και να πάρεις ευκαιρίες για μεγάλους τίτλους.»

 

 

Είχες αναφέρει κάποια στιγμή ότι με τον Παπαδόπουλο και παλαιότερα με τον Μιχαλούδη ότι έχεις ανοίξει πόρτα για τους Έλληνες στις ΗΠΑ. Θα δούμε τώρα σύντομα κάποιον Έλληνα να γράφει επαγγελματικό αγώνα στο ρεκόρ του;

«Οι σχέσεις μου πλέον με πολλά από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια πυγμαχίας στην Αμερική είναι άρτιες και χαίρω της απόλυτης εμπιστοσύνης τους και αυτό είναι το σημαντικότερο. Γι’αυτούς πια η ελληνική αγορά είναι μέσα στις ατζέντες τους.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Άρης Μπέλλος πήρε την ευκαιρία του μέσα από μια σειρά σπάρινγκ να πείσει τα promotion εκεί και στις 17 Ιουνίου παίζει τον πρώτο του επαγγελματικού αγώνα επί αμερικανικού εδάφους!

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στην ίδια βραδιά θα παίζει και ο Στέλιος Παπαδόπουλος και για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής επαγγελματικής πυγμαχίας θα έχουμε σε σημαντικό αμερικάνικο promotion δύο Έλληνες στην ίδια κάρτα αγώνων.»

 

Θα μας αποκαλύψεις τη συμβουλή που δίνεις στον Παπαδόπουλο κάθε φορά που μιλάτε;

«Η αλήθεια είναι ότι λέμε αρκετά πράγματα πριν από κάθε του αγώνα…
Αυτό όμως που προσπαθώ πάντα να καταλάβει είναι ότι ο αντίπαλος του μέσα στον αγώνα δεν είναι άλλος παρά ο εαυτός του. Κατά τη γνώμη μου ο Στέλιος έχει τη στόφα που έχει ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό. Άλλωστε κάτι τέτοιο βλέπει και η ομάδα που ανήκει πλέον και δαπανά υψηλά ποσά ώστε ο Στέλιος να ζει να προπονείται και να αγωνίζεται στο Λος Άντζελες.»

 

Έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις πιο ενεργή δουλειά στην Ελλάδα με πυγμάχους με απώτερο σκοπό να τους στείλεις στις ΗΠΑ;

«Ήδη αυτό έχει ξεκινήσει. Ο Άρης είναι ο δεύτερος της αποικίας εκεί των Ελλήνων και σύντομα άλλος ένας Έλληνας θα πάει να δοκιμαστεί.

Πρέπει να ξεκαθαρίσω όμως κάτι: Άλλο πάω και προπονούμαι στα γυμναστήρια του Λος Άντζελες και άλλο πάω να δοκιμαστώ για να υπογράψω συμβόλαιο. Προπόνηση μπορεί να κάνει ο καθένας εκεί αρκεί να πληρώσει. Είναι κρίμα να φουσκώνουν τα μυαλά των παιδιών από λόγια και να χαλάνε πολύτιμα χρήματα για τη ζωή τους. Ταξιδεύοντας στο ΛΑ ώστε στο τέλος απλά να έχουν κάνει 1-2 προπονήσεις σε κάποιο από τα διάσημα γυμναστήρια.

Τα έξοδα για να μπορέσεις να έχεις μάνατζερ, promoter, προπονητή, στέγη και το πιο σημαντικό βίζα είναι πάρα πολλά και όταν πηγαίνεις μόνος σου δυστυχώς δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα από όλα αυτά.

Είμαι ανοιχτός προς όλους όσους έχουν το ταλέντο και την διάθεση να δουλέψουν σκληρά ώστε να γίνω η γέφυρα για μια καριέρα στο εξωτερικό.»

 

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ και δέος: Η καυτή Ρωσίδα Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κρατούμενος πυγμάχος «μοιράζει ξάπλες» σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στην φυλακή (ΒΙΝΤΕΟ)

H Τecia Torres είναι η πιο σέξι ομοφυλόφιλη αθλήτρια στο UFC (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK