02/05/2024

Μιχάλη, σε ευχαριστούμε για όλα!

Ο Μάνος Ναβροζίδης γράφει στο fightsports.gr και τη στήλη “Χωρίς… γάντι” για το χθεσινό Κ-1 World Max και ευχαριστεί προσωπικά τον Μιχάλη Ζαμπίδη που του έδωσε την ευκαιρία να δει κάτι τόσο όμορφο…

 

Ποιος το περίμενε όταν το 2003 ο Μιχάλης Ζαμπίδης με ένα μοναδικό κροσέ έκανε… κάτσε καλά τον Albert Kraus, πως μόλις χθες θα λάμβανε χώρα στην πατρίδα μας μία τόσο τεράστια διοργάνωση, όπως είναι παγκοσμίως το K-1 World Max.

Αυτό, είναι μία προσωπική επιτυχία του Μιχάλη Ζαμπίδη την οποία κέρδισε με πολύ κόπο, τραυματισμούς και ιδρώτα καθ’όλη τη διάρκεια της τρανής καριέρας του. Ο «Iron Mike», λοιπόν, είναι τόσο αγαπητός και σεβάσμιος από τους Ιάπωνες, που ναι του εμπιστεύτηκαν ένα μεγάλο event κι αυτός πήρε άριστα κι εκεί!

Το κακό με εμάς τους Έλληνες είναι ότι εκτός από αχάριστοι, δεν έχουμε και αθλητική παιδεία και πολλές φορές πάμε κάπου στα… κουτουρού χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

Για παράδειγμα μετά την ήττα του Μιχάλη είδαμε αρκετό κόσμο να φεύγει! Γιατί; Δηλαδή όταν ο Masato έχανε μέσα στην πατρίδα του, οι Ιάπωνες τι έπρεπε να κάνουν; Μήπως να σταματήσουν τη διοργάνωση;..

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κανείς άτρωτος και ανίκητος… Ο Ζαμπίδης είναι ένας τεράστιος αθλητής, όμως έπεσε σε μία συγκυρία, κατά την οποία όντως ο Groenhart έμοιαζε απροσπέλαστος με όποιον κι αν έπαιζε.

Η ζωή φυσικά συνεχίζεται και μετά από αυτό ο Ζαμπίδης το Φλεβάρη έχει να δώσει ένα σούπερ fight απέναντι στον Batu  και επίσης χρειάζεται τη στήριξή μας, και θα την έχει!

 

Υ.Γ. Μπράβο στον τεράστιο Andy Souwer που έκανε γωνία στον Artur Kyshenko, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα τον άφησε εκτός τελικού.

 

Υ.Γ.1. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Μιχάλη Ζαμπίδη για την όμορφη διοργάνωση.

 

Υ.Γ.2. Μήπως επιτέλους θα δούμε κάποιον που μπορεί να κάνει… ζημιά στον Petrosyan; Ο Murthel ας πούμε…

 

Υ.Γ.3. Το fightsports.gr ευχαριστεί όλους τους αναγνώστες για τη στήριξή του.