02/05/2024

Ιδού η ευκαιρία Έλληνα πυγμάχε!

Ο Μάνος Ναβροζίδης επανέρχεται με τη στήλη «Χωρίς… γάντι» γεμάτος ενθουσιασμό για την απόφαση της ΑΙΒΑ να αλλάξει επιτέλους το ρου της ιστορίας του ερασιτεχνικού μποξ!

Ερασιτεχνικό ήταν κι όπως φαίνεται τελείωσε… Ψάχναμε κίνητρο τόσα χρόνια και επιτέλους αυτό βρέθηκε για όλους αυτούς τους πυγμάχους που χρόνια τώρα… έλιωναν μέσα στις σχολές, χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό, μόνο για την… τρέλα τους και φυσικά την ψυχή της μάνας τους!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας προχωράει με βήμα γοργό στην επαγγελματικοποίηση του μποξ, γεγονός που δίνει σε όλους τους αθλητές, επιτέλους, την ευκαιρία να δείξουν την πραγματική τους αξία και να αμείβονται γι’αυτό που αγαπούν, πράγμα που θα τους γεμίζει με περισσότερη διάθεση για προπόνηση και διακρίσεις.

Οι Έλληνες πυγμάχοι αυτό έψαχναν όλα αυτά τα χρόνια… Ίσως ήρθε η εποχή που ο φέρελπις νεαρός μποξέρ δεν θα αναγκάζεται να παρατήσει στα 18 του την προπόνηση και τον πρωταθλητισμό για να δουλέψει ώστε να ζήσει… Φυσικά, όλα αυτά βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ακόμα και για να υλοποιηθούν χρειάζεται συνεργασία. Άλλωστε, γνωρίζουμε αρκετά καλά ότι η λέξη συνεργασία δεν βρίσκεται σε λεξικό των περισσοτέρων Ελλήνων…