20/04/2024

Πολεμικές τέχνες: Δέκα λόγοι που πρέπει να ξεκινήσεις

Εσύ ακόμα να ξεκινήσεις;

Οι πολεμικές τέχνες είναι πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για να εξασκεί κάποιος το σώμα και το πνεύμα του. Εμείς βρήκαμε 10 λόγους για να ξεκινήσετε σήμερα!

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα στοιχείο που πρέπει να είναι ενισχυμένο για να επιβιώσει κανείς στην καθημερινότητα. Αυτό έχει να κάνει είτε με την επαγγελματική σου δραστηριότητα, είτε στις προσωπικές σου σχέσεις. Μία πολεμική τέχνη σε κάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να πετύχεις τους στόχους σου. Κάθε μέρα και ένα βήμα.

Ολοκληρωτική εκγύμναση του σώματος

Η προπόνηση σε μία πολεμική τέχνη είναι ολοκληρωτική, από την κορυφή μέχρι τα νύχια… Αυξάνει την κινητικότητα του σώματος, βελτιώνει την πίεση και δυναμώνει τους μύες.

Επειδή οι πολεμικές τέχνες έχουν επαναλμβανομενες μυικές ενέργειες, μπορεί κάποιος να χτίσει δύναμη και να κάψει λίπος γρήγορα.

Αυξάνει την ευλυγισία

Ένα ευλύγιστο σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Λακτίσματα ψηλά, χαμηλές στάσεις, ελιγμοί κτλ, βελτιώντας την ευελιξία του σώματος και ωφελούν συνολικά την υγεία. Όλα αυτά στην συμβάλλουν ώστε το σώμα μας να έχει βελτιωμένη στάση, ελευθερία κινήσεων, μειωμένους μυϊκούς πόνους, χαλάρωση πνεύματος και σώματος, ελάχιστους τραυματισμούς.

Καλύτερος συντονισμός του σώματος

Όλες οι πολεμικές τέχνες απαιτούν καλό συντονισμό του σώματος και μάλιστα πολλές φορές σε συνεργασία με τον συναθλητή. Η προπόνηση με τον συναθλητή συμβάλλει σε αυτό τον τομέα θετικά. Το κάτω μέρος του σώματος λειτουργεί ως βάση και το πάνω μέρος του σώματος ελίσσεται. 

Αυτοάμυνα

Είναι αυτονόητο να αναφέρουμε πως η αυτοάμυνα στις μέρες μας είναι απαραίτητη. Μετά από χρόνια εξάσκηση, ο ασκούμενος θα βγάλει το ένστικτο της επιβιώσεις αυτόματα όταν χρειαστεί.

Σύμφωνα με στατιστικές κάθε 43 δεύτερα στην Αμερική, υπάρχουν επιθέσεις. Εξ’ου και η προτίμηση στις πολεμικές τέχνες για να προστατευτούν.

Χαμηλότερη πίεση και παλμοί

Έχει αποδειχτεί πως οι ασκούμενοι στις πολεμικές τέχνες έχουν χαμηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακούς παλμούς. Οι διαλειμματικές προπονήσεις μάλιστα με υψηλή ένταση, βελτιώνουν συνολικά της υγεία της καρδιάς, μειώνουν την χοληστερόλη και ελέγχουν τα επίπεδα του σάκχαρου και της ινσουλίνης στο αίμα.

Οι μαχητές απολαμβάνουν αυτά τα οφέλη χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν σε έναν διάδρομο ή να σηκώνουν βάρη. 

Ισχυρό πνεύμα

Η ψυχική υγεία είναι το ίδιο σημαντική με την σωματική. Έρευνες έχουν δείξει πως οι πολεμικές τέχνες προκαλούν φυσική αλλαγή στον εγκέφαλο που προάγει καλύτερη μνήμη και βοηθάει τους νέους περισσότερο σε μαθησιακές δεξιότητες. Να θυμίσουμε πως τα κρούσματα άνοιας είναι συχνό φαινόμενο στην εποχή μας. Όσοι θέλουν να αποτρέψουν τις περιπέτειες του μυαλού, θα ήταν ιδανικό να επιλέξουν τις πολεμικές τέχνες.

Κοινωνικότητα 

Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να σε βοηθήσουν να κοινονοικωποιηθείς. Ο λόγος είναι πως ανήκεις σε ένα σύνολο που δουλεύει σαν ομάδα και έχει τους ίδιους στόχους με σένα.

Φυσικά αυτό είναι ευεργετικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Θα μάθεις να διαχειρίζεται τις συγκρούσεις, θα κάνεις νέους φίλους και θα δείχνεις συμπόνοια όταν χρειάζεται.

Ένα ασφαλές περιβάλλον που θα καθρεφτίσει και την ζωή σου έξω από την σχολή.

Πειθαρχία

Μία από τις βασικές αρχές των πολεμικών τεχνών είναι η πειθαρχεία. Το περιβάλλον αυτό θα σας κάνει να δώσετε την προσοχή σας σε έναν στόχο δίχως περισπασμούς. Θα διαπιστώσετε πως η επίτευξη των στόχων εξαρτάται μόνο από εσάς. Προάγει ουσιαστικά την αυτονομία και την ανεξαρτησία.

Είσαι αυτός που πρέπει να δουλέψει να βελτιωθεί και να εξελιχθεί. Για να γίνεις καλύτερος πρέπει να αφοσιωθείς και να καταβάλλεις προσπάθεια. Η πειθαρχία που θα χτίσεις θα σε ακολουθήσει και έξω στην ζωή σου. Θα είναι το μεγάλο σου όπλο στην κοινωνία. 

Αντιστρεσογόνο

Η μάστιγα της ανθρωπότητας σήμερα είναι το στρες και το άγχος. Οι πολεμικές τέχνες σου δίνουν τον πλήρη έλεγχο των σκέψεων και σε μαθαίνουν να αναπνέεις σωστά.

Όταν είστε συγκεντρωμένοι, πιο σίγουροι και  με πιο ξεκάθαρη στην σκέψη, το άγχος θα αποβληθεί. Η ένταξη σε ένα τμήμα θα σας κάνει να σταματήσετε να εστιάζεται στα καθημερινά προβλήματα και να εκτιμήσετε τον κόσμο γύρω σας, να νιώσετε ασφαλής, να ενθαρρύνεται και να πάρετε ενθάρρυνση από τους συναθλητές σας.