04/05/2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kung Fu: Δύο Χάλκινα μετάλλια για την Εθνική Ομάδα

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών, συμμετείχε με 3 μέλη του στην Εθνική μας Ομάδα.

Στις 23-28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Emeishan της Κίνας το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kung Fu – το πρώτο μετά το 2019 και την πανδημια – στο οποίο συμμετείχε και η Ελληνική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu, με τη δεύτερη μεγαλύτερη αποστολή αθλητών, μετά τις ΗΠΑ.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών, συμμετείχε με 3 μέλη του στην Εθνική μας Ομάδα, τα οποία αγωνίστηκαν σε 5 κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο sifu Δημήτρης Παναγιωτάκης αγωνίστηκε στην κατηγορία Taiji Men’s Chen Style, ο Αναστάσιος Γκούμας στις κατηγορίες Men’s Cailifoquan (Choy Lay Fut) και Men’s Dao (Σπαθί) και ο Χρυσοβαλάντης Ζέρβας στις κατηγορίες Men’s other Nanquan Routines (Νότια Γροθιά) και Men’s Dao (Σπαθί).

Ο τελευταίος μάλιστα, μετά από αμφίρροπους αγώνες, κατέκτησε και στις δύο κατηγορίες το χάλκινο μετάλλιο, όντας ο πρώτος αθλητής του Συλλόγου με διάκριση σε τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ ο Αναστάσιος Γκούμας βρέθηκε στην 5η θέση, στην κατηγορία Men’s Cailifoquan.

Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε 28 διακρίσεις αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό Kung Fu βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Ο Σύλλογος Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών (https://www.traditionalkungfu.gr) ιδρύθηκε το 2015 στο Ίλιον, από τον sifu Δημήτρη Παναγιωτάκη και στα 8 χρόνια λειτουργίας του έχει ήδη δεκάδες διακρίσεις σε πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες και πλέον και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.