03/05/2024

Οι πιο άγριοι villains που έχουμε συναντήσει σε μαχητικές ταινίες

Aυτοί που δεν θέλεις να σου…τύχουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις καλές μαχητικές ταινίες δεν τις κάνουν μόνο οι…πρωταγωνιστές αλλά και οι άξιοι αντίπαλοι τους. Ειδικότερες στις ταινίες αυτού του είδους έχουμε συναντήσει κορυφαίους…κακούς που κάποιες φορές μάλιστα επισκίασαν ακόμα και τα κεντρικά πρόσωπα των ταινιών.

Πάμε να δούμε τους κορυφαίους villains μαχητικών ταινιών που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη. 

Bolo Yeung

Mιλάμε για την απόλυτη πολεμική μηχανή. Ο Bolo Yeung συνήθιζε στην καριέρα του να αναλαμβάνει τον ρόλο του κακού. Μάλιστα όταν συνάντησε τον Van Damme στο Bloodsport η μάχη ήταν…μέχρι τελικής πτώσεως όπως ο τίτλος της ταινίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως ο Βέλγος χάνει το…φως του προσωρινά και μετά να καταφέρνει να νικήσει τον άτρωτο έως τότε Yeung.

Τong Po

O πιο…badass τύπος της δεκαετίας του ’90. Μία φονική μηχανή του Muay Thai που με το σκληρό του στυλ προσπάθησε να εξολοθρεύσει τον Van Damme. Ο Tong Po ήταν αληθινός fighter και δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί ακόμα και δόλιους τρόπους για να νικήσει. Θα θέλαμε πάντως να μάθουμε πολύ τι γινόταν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας «Kickboxer». 

Ivan Drago

To δημιούργημα της Σοβιετικής Ένωσης θέλησε να καταστρέψει το παιδί από τις φτωχογειτονιές της Philadelphia. O Ιvan Drago ήταν αποτέλεσμα σκληρής γυμναστικής και πειθαρχίας που χαρακτηρίζει τους Ρώσους μαχητές. Το «Rocky 4» έμεινε στην ιστορία λόγω του Drago αλλά και της ηρωικής εμφάνισης του αγαπημένου Rocky Balboa. Άλλωστε του ανήκει και η επική ατάκα «if he dies, he dies» 

Μike Tyson

Στο Ip Man 3 συναντήσαμε τον Mike Tyson όπου αντιμετώπισε τον μεγάλο δάσκαλο του Bruce Lee. Η σκηνή που συγκρούεται η πυγμαχία με το Wing Chung είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει σε μαχητικές ταινίες. Ο Tyson έπαιζε πυγμαχία σαν να ήταν… νέος και ο Ip Man τα βρήκε πραγματικά….σκούρα.

Koshmar

Στο Undisputed 4 συναντάμε τον θηριώδη Koshmar. Ο Yuri Boyka που ξεκίνησε ως…κακός την καριέρα του, αυτή την φορά έχει δύσκολο έργο, μια και ο Martyn Ford μοιάζει κάτι…απάνθρωπο. Όταν μπει στο ρινγκ όμως θα δείξει τις ικανότητες του για άλλη μία φορά.