29/04/2024

Επτά αθλητές που φλέρταραν με τα αναβολικά

Τέρατα της φύσης ή των εργαστηρίων; (ΦΩΤΟ)

Η χρήση αναβολικών είναι μία μάστιγα του αθλητισμού και τα μαχητικά αθλήματα δεν έχουν ξεφύγει από τον κανόνα. Ειδικότερα εκτός συνόρων και σε μεγάλες διοργανώσεις, υπάρχουν αθλητές που είτε έχουν πιαστεί να κάνουν χρήση είτε το σώμα τους μοιάζει υπερφυσικό. 

Εμείς μαζέψαμε μερικές τέτοιες περιπτώσεις…

Paulo Costa

Ένας από τους αγαπημένους αθλητές των ντόπινγκ κοντρόλ. Ο Paulo Costa κατά καιρούς έχει αρνηθεί την χρήση αλλά τα τεστ τον δείχνουν θετικό. 

Alistair Overeem

Το σώμα του Ολλανδού έχει υποστεί κατά καιρούς τις μεγαλύτερες αλλαγές. Μάλιστα όταν σταμάτησε τα αναβολικά πήρε κιλά. Έχει δεχτεί σκληρή κριτική για το σώμα του.

Brock Lesnar

Kατά καιρούς τον έχουν κατηγορήσει διάφοροι για χρήση αναβολικών. Μάλιστα ο Mark Hunt ήταν σίγουρος ενώ τον «κάρφωσε» και ένας προμηθευτής του. Ο Brock Lesnar πάντως είναι ένα γενετήσιο θηρίο. 

Κimbo Slice

 

O αείμνηστος Kimbo Slice ήταν γνωστό πως χρειάστηκε ενίσχυση για να φύγει από τους δρόμους και να μπει στο κλουβί. Ειδικότερα στο τελευταίο ματς της καριέρας του με τον Dhafir Harris το παράκανε. Τελικά ο Slice έφυγε από την ζωή ωστόσο η επίσημη αιτία δεν ήταν τα αναβολικά αλλά καρδιαγγειακή νόσος.

Jeff Monson

O ίδιος έχει παραδεχτεί πως για να αγωνιστεί κάποιος σε τέτοιο επίπεδο χρειάζεται βοηθήματα. Αργότερα πάντως έλεγε πόσο κακό μπορεί να κάνουν τα αναβολικά σε έναν άνθρωπο.

Hector Lombard

O Lombard βρέθηκε θετικός σε χρήση αναβολικών. Μάλιστα τιμωρήθηκε γι’αυτό. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του εαυτού του και μίλησε για ένα «μυστηριώδες χάπι» που του έκανε…κακό.

Kevin Radleman

O Radleman έφυγε από την ζωή το 2016 με καρδιακή προσβολή. O ίδιος έλεγε πως είναι ένα θαύμα της φύσης και απορούσε πολλές φορές γιατί τον κατηγορούν για χρήση αναβολικών. Η μαχητική κοινότητα πάντως ανέφερε συχνά το όνομα του ως χρήστη.