06/05/2024

Δέκα μπασκετικές κλωτσοπατινάδες που έμειναν στην ιστορία

Από την «μάχη» Τόμιτς – Μποντιρόγκα, στον Τζον Κόρφα και από το Φιλιππίνες – Αυστραλία στους Γκάλη – Πρέλεβιτς και το ντέρμπι της Μπολόνια.

Το ευρωπαϊκό – αλλά και το παγκόσμιο – μπάσκετ έχει συγκλονιστεί από την ομαδική σύρραξη στο Game 2 της Ρεάλ με την Παρτίζαν, με την WWE λαβή του Γκέρσον Γιαμπουσέλε στον Ντάντε Έξουμ να έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο σοκ. Το παγκόσμιο μπάσκετ όμως – δυστυχώς – δεν βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή την θέση.

Στο πρόσφατο παρελθόν, σε αγώνες ανά τον κόσμο, έχουν γίνει αρκετές – ευτυχώς όχι πάρα πολλές – φορές παρόμοια σκηνικά, που είχαν αφήσει τους φιλάθλους με το στόμα ανοιχτό από την βιαιότητά τους.

Το SPORT24 θυμάται 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ο κόσμος του μπάσκετ σοκαρίστηκε βλέποντας μπασκετμπολίστες να τσακώνονται μέσα στο παρκέ. Στιγμές από Ελλάδα, EuroLeague, Ιταλία, Ισπανία, αλλά και τις Φιλιππίνες έχουν συμπεριληφθεί. Για προφανείς λόγους, υπάρχει μόνο ένας τσακωμός από το NBA, ο… απόλυτος, αφού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι συρράξεις είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: SPORT24