25/07/2024

Τρεις βασικοί λόγοι για να ξεκινήσεις ένα μαχητικό άθλημα

Θα σε βελτιώσει σαν άνθρωπο και δεν θα το πάρεις…χαμπάρι

Τα μαχητικά αθλήματα έχουν γίνει πλέον μία από τις πρώτες επιλογές για την εκγύμναση των ανθρώπων στην Ελλάδα και όχι τυχαία.  Πλέον ο κόσμος κατανόησε τα οφέλη και έμεινε πίσω η πεπαλαιωμένη αντίληψη πως είναι επικίνδυνα.

Πάμε να δούμε τους τρεις βασικούς λόγους για να ξεκινήσει κάποιος ένα μαχητικό άθλημα. 

Ρυθμίζεις εύκολα τα κιλά σου

Η προπόνηση σε ένα μαχητικό άθλημα είναι έντονη ακόμα κι αν προπονείσαι έστω και δύο φορές την εβδομάδα, είναι αρκετές για να ρυθμίζεις τα κιλά σου εύκολα χωρίς να κάνεις ιδιαίτερες…περικοπές στην διατροφή.

Είναι ένας εύκολος και συναρπαστικός τρόπος για να γυμνάζεσαι και να μην χάνεις ποτέ την σιλουέτα σου.

Κερδίζεις αυτοπεποίθηση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σου πει ένας προπονητής όταν μπαίνεις σε ένα γυμναστήριο είναι πως δεν πρέπει το μαχητικό άθλημα που ασκείς, να το χρησιμοποιείς στον δρόμο.

Η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Όμως κάνοντας ένα μαχητικό άθλημα μαθαίνεις πως να αποφεύγεις τις φασαρίες και να διαχειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις. Μαθαίνεις να χειρίζεσαι καταστάσεις κάτω από έντονη πίεση όπως γίνεται για παράδειγμα σε ένα σπάρινγκ που πρέπει να βρεις τρόπο και να ανταπεξέλθεις. 

Στόχος να αποφεύγεις πάντα την συμπλοκή χάρη στην ξεχωριστή αυτοπεποίθηση που σου δίνει ένα τέτοιο άθλημα, που σου το κάνει πιο εύκολο.

Κοινωνικοποίηση

Όταν μπαίνεις σε ένα γυμναστήριο και καθημερινά μοιράζεσαι τις εμπειρίες σε ένα μαχητικό άθλημα, πλέον ανήκεις σε μία ομάδα.

Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος, αν όχι να κάνεις φίλους, να…λυθείς και να νιώθεις άνετα δίπλα στον κόσμο, αν αυτό αποτελεί πρόβλημα για σένα. Η αγκαλιά μετά από ένα δυνατό σπάρινγκ δεν είναι τυχαία μεταξύ των αθλητών.

Η προπόνηση είναι δύσκολη και μαθαίνεις πως απέναντι σου έχεις έναν συναθλητή που σε βοηθάει να βελτιωθείς.

Στο τέλος της ημέρας οι κοινές εμπειρίες θα σας φέρουν πιο κοντά.