28/04/2024

Τζίνα Χουβαρδά: Οι πολεμικές τέχνες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα σου

Σε πρόσφατο άρθρο του Νάσου Γουμενίδη εντοπίσαμε την όμορφη Τζίνα Χουβαρδά, πρώην πρωταθλήτρια του Tae Kwon Do και νυν αρθρογράφο Design Magazine. Αν σου έλεγε κάποιος ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι μοντέλο θα το πίστευες με ελαφρά την καρδία.

Από μικρή ηλικία η Τζίνα κατάφερε να ξεχωρίσει στο συγκεκριμένο μαχητικό άθλημα και μιλώντας στο Fightsports.gr παροτρύνει όλες τις γυναίκες να ακολουθήσουν τον δρόμο της καθώς μία πολεμική τέχνη διαμορφώνει χαρακτήρα, όπως τονίζει. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τζίνα ποιος ήταν ο λόγος που ασχολήθηκες με ένα μαχητικό άθλημα σαν το Tae Kwon do και ποιες είναι οι διακρίσεις σου;

«Όταν πρωτοξεκίνησα δεν είχα αίσθηση ότι έκανα μία πολεμική τέχνη, καθότι ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία, το έβλεπα σαν παιχνίδι, στην πορεία όσο μεγάλωνα, αντιλαμβανόμουν σε ποια κατηγορία ανήκει αυτό το άθλημα. Η εξέλιξη μου μέσα στον πρωταθλητισμό ήταν αρκετά μεγάλη για τους στόχους που είχα βάλει. Έχω τέσσερις Πανελλήνιες διακρίσεις κι ένα Πανευρωπαϊκό. Στα 17 έγινα μέλος της Εθνικής ομάδας».

Θα πρότεινες και σε άλλες γυναίκες να ασχοληθούν και γιατί;

«Εννοείται ότι θα πρότεινα και σε άλλες γυναίκες να ασχοληθούν και θα ξεκινήσω με τον πρωταρχικό στόχο, ο οποίος είναι η καλή φυσική κατάσταση που προσφέρει γενικά ο αθλητισμός αλλά και ιδιαίτερα το Tae Kwon Do που αυξάνει τα αντανακλαστικά, βοηθάει στην αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα σε μία γυναίκα που θεωρείται ως αδύναμο φύλλο».

Αυτή την περίοδο με τι ασχολείσαι;

«Αυτή την περίοδο είμαι αρθρογράφος σ’ένα περιοδικό ιντερνετικό και κάνω μυική ενδυνάμωση σε έφηβους παίκτες που ασχολούνται με το μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι μικρόβιο».

Σκέφτεσαι την προοπτική να επιστρέψεις σε αγωνιστικό επίπεδο;

«Δεν σκέφτομαι πλέον να επιστρέψω, ήταν ένας κύκλος που έκλεισε για μένα. Ο μόνος λόγος που θα επέστρεφα θα ήταν οι συναθλητές μου και ο δάσκαλος μου, Γιώργος Ναζίρης, ο οποίος με δημιούργησε σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπο και τον ευχαριστώ. Επίσης μου δίδαξε πως καλύτερα να φεύγεις από  κάπου με ψηλά το κεφάλι παρά να τραβάς κάτι το οποίο έχει κλείσει».

Ένα μήνυμα- παρότρυνση για τον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες;

«Κάθε μαχητική τέχνη προσφέρει αυτοπεποίθηση, αυτοκυριαρχία, εκτόνωση και ασφάλεια πέραν του ότι εντάσσσονται στον γενικό όρο του αθλητισμού, διότι αθλητισμός είναι υγεία και μία ασχολία που σου δημιουργεί όνειρα και καλύτερα συμπεριφορά ως προς τους άλλους, καθώς σε διαμορφώνει σαν χαρακτήρα».