03/05/2024

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας Manuel Nordio στο 18th «Michalakopoulos Summer Camp»

Μεγάλη προσωπική επιτυχία του Κου Μιχαλακόπουλου Νικήτα αλλά και του Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ αποτελεί ο ερχομός του Προπονητή της Εθνικής Ιταλίας Manuel Nordio στο 18th MICHALAKOPOULOS Summer Camp που θα διεξαχθεί στο Erestria Village Resort 10-13/7/2015, προκειμένου να διδάξει και ο ίδιος προσωπικά όσυς αθλητές  θα παρευρεθούν…

Ο Manuel Nordio αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ιταλούς αθλητές του KIck Boxing των τελευταίων ετών, κυρίως στο Light Contat, αλλά καιμε σημαντικές διακρίσεις και σε άλλα αγωνιστικά στύλ…Ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ιταλίας πλέον, έδωσε την παρακάτω συνέντευξη στο amillaagc.gr….

Πριν ξεκινήσουμε δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε μερικές από της σημαντικότερες διακρίσεις του:

  • ΒEST FIGHTER WAKO WORLD CUP WINNER 2009-2010 (kick light)
  • AUSTRIAN CLASSICS WAKO WORLD CUP WINNER 2007-2009 (light contact)
  • ATHENS CHALLENGE WINNER (2 times light contact)
  • IRISH OPEN WINNER 2000_2002 (light contact) ITALIAN OPEN WINNER (3 times light contact) GOLDEN BELT WINNER (light contact)
  • GOLDEN BELT WINNER (light contact)
  • BRONZE MEDAL AT WAKO EUROPEANS 2010 in Azerbaijan
  • HEAD COACH OF TEAM ITALY LIGHT CONTACT AND LIGHT REVOLUTION TOP TEN TEAM.

Ακόμα ο Manuel Nordio ήταν ένας εκ των εκπαιδευτών της Σχολής Προπονητών KICK BOXING που διοργάνωσε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καιη Πανελλήνια Ομοσπονδία KICK BOXING.

amillaagc.gr: Manuel χαιρόμαστε που είμαστε μαζί σουγια αυτήν την ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ας ξεκινήσουμε. Πότε ξεκίνησες το KICK BOXING;

Manuel: Ξεκίνησα τονΟκτώβριο του 1983 με Semi Contact (Point Fighting). To 1993 δοκίμασα για πρώτη φορά το Light Contact και το αγάπησα αμέσως. Έκανα και τα αγωνιστικά στυλ του ring όμως τίποτα δεν μου έδινε την ίδια χαρά που μου έδινε το Light Contact.

amillaagc.gr: Γιατί σου αρέσει τόσο πολύ το Light Contact;

Manuel: Μου αρέσει για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ τεχνικό σπορ. Αθλητές από διαφορετικά στυλ μπορούν να αγωνιστούν με όρους Light Contact. Επίσης πιστεύω ότι μπορείς να αγωνιστείς απόόλες τις αποστάσεις και αυτό είναιπουκάνει το Light contact πολύ δύσκολο και στρατηγικό αγώνισμα.

amillaagc.gr:Τι σου αρέσει περισσότερο στο Light Contact;

Manuel:Οι Τεχνικές

amillaagc.gr:Τι δεν σου αρέσει;

Manuel:Κάποιοι κανονισμοί

amillaagc.gr:Ποιές είναι οι αγαπημένες σου τεχνικές;

Manuel:Όλες οι γυριστές κλωτσιές και οι «σκούπες»

amillaagc.gr:Τι είναι το LIGHT REVOLUTION;

Manuel:Το project του LIGHT REVOLUTION γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια από εμένα και τον φίλο μου Ivan Sciolla, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια άποψη για το Light Contact. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι το Light Contact δεν είναι ένα βήμα πριν το ring αλλά ένα ξεχωριστό αγώνισμα του KICK BOXING στη WAKO, με δικούς του κανονισμούς, στρατηγική και μεθόδους προπόνησης.Έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε σεμινάρια στην Ιταλία και σε ένα μεγάλο μέρος τη Ευρώπης(Νορβηγία, Ελλάδα, Τσεχί, Ουγγαρία,Αυστρία, ουκρανία). Έπειτα από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς και χάρη στην TOP TEN Ιταλίας που είναι πλέον και ο επίσημος χορηγός μας, είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε την LIGHT REVOLUTION TOP TEN team. Στην ομάδα μας μαζίμε εμένα και τον Ivan είναι ακόμα ως προπονητής ο Lionello Perdesoli καθώς και αθλητές διεθνούς επιπέδου όπως οι  Nicole Perona,Lisa Adorni,Adriana Tricoci,Simone Barbiere,Mario Nani,Damiano Tramontana και Elijah Everill.

amillaagc.gr:Ποια είναι η θέση σου στην Ιταλική Ομοσπονδία;

Manuel:Αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής στην Εθνική Ομάδα Ιταλίας Ανδρων/Γυναικών στο Light Contact και βοηθάω με την Εθνική Ομάδα Εφήβων/Παίδων. Επίσης είμαι επικεφαλής προπονητής στην LIGHT REVOLUTION TOP TEN team μαζί με τους IvanSciolla και Lionello Perdesoli.

amillaagc.gr:Ποιές είναι οι επόμενες στάσεις σου;

Manuel:Είναι το Ιταλικό Πρωτάθλημα, Διεθνείς διοργανώσεις που διεξάγονται στην Ιταλία και στην Αυστρία, καθώς και σεμιάρια στην Ιταλία. στην Τσεχία, στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία και στο Λιχτενσταϊν.

amillaagc.gr:κάτι άλλο;

Manuel:Φυσικά ανυπομονώ για το 18th MICHALAKOPOULOS Summer Camp στην Εύβοια 10-13 Ιουλίου.

(Η συγκεκριμένη συνέντευξη αποτελεί μετάφραση της πρωτότυπης από τα αγγλικά όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο παρακάτω link :www.amillaagc.gr/amilla/index.php )