27/04/2024

Μαρία Μπαχτζεβάνογλου: Συγκλονιστική εμπειρία το παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwondo

Με σπουδαία εμφάνιση επισφραγίστηκε η παρουσία της Μαρίας Μπαχτζεβάνογλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tae kwon do που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην Βουλγαρία. Η ίδια μίλησε στο Fightsports.gr για την εμπειρία, τους στόχους της, στέλνοντας το μήνυμα της στους αθλητές που θέλουν να ακολουθήσουν το μονοπάτι του πρωταθλητισμού. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Mαρία πως ήταν η εμπειρία της Βουλγαρίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα;

«Δεν υπάρχει ωραιότερη και πιο συγκλονιστική εμπειρία για έναν αθλητή να συμμετέχει με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Διαφορετικοί αθλητές από 87 διαφορετικές χώρες και διαφορετικές κουλτούρες, μα όλοι με τον ίδιο στόχο – να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου υψώνοντας την σημαία της χώρας τους και όλοι με την ίδια αγάπη για το ταεκβοντο».

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

«Ο επόμενος μου στόχος είναι, βραχυπρόθεσμα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις αρχές του 2016, που θα είναι και η πρόκριση για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2016 στην Θεσσαλονίκη. Βέβαια, μακροπρόθεσμα, επιθυμώ να βρεθώ και εγώ στο πρώτο σκαλί του βάθρου ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος υψώνοντας την ελληνική σημαία, κάνοντας υπερήφανους όλους τους έλληνες, ιδιαίτερα τους ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν, στους οποίους οφείλω την αθλητική μου πορεία. Ο λόγος για τον δάσκαλο μου Θεόδωρο Κοσμίδη και την οικογένεια μου που είναι πάντα εκεί και με στηρίζουν. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα στην πρώτη μου συμμετοχή, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, δυο χρόνια μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και ένα χειρουργείο, να βρίσκομαι στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης».

Ένα μήνυμα στον κόσμο του ταεκβοντο

Θα ήθελα να πω στους αθλητές που ξεκινούν τώρα την αγωνιστική τους πορεία, να ακολουθούν τα όνειρά τους, παρόλο που ο δρόμος πολλές φορές θα είναι δύσκολος, να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια γιατί η ανταμοιβή των κόπων τους θα είναι ανεκτίμητη. Δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από το να κατακτάς τους στόχους σου.