02/05/2024

Καταγγελία Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντο Ελλάδος αναγνωρίστηκε με την υπ αριθμόν 277/2014 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών, εγγράφηκε στα βιβλία σωματείων με αριθμό 30246, έχει πλήρη  κανονική και νόμιμη λειτουργία σύμφωνα με τον σκοπό ιδρύσεως του, αποτελεί δε το μόνο νόμιμο και σε λειτουργία ευρισκόμενο σωματείο συνδικαλιστικό όργανο των προπονητών του Ολυμπιακού αθλήματος του Ταεκβοντο. Επί μακρό χρονικό διάστημα και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εμφανίζεται ένα ανύπαρκτο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ δηλώνοντας  ως πρόεδρο τον κ. Ζηνέλλη Θεόδωρο και Γεν. Γραμματέα την κα. Δροσίδου Μόρφω. Μάλιστα διοργανώνουν παρανόμως διάφορες εκδηλώσεις σεμινάρια κ.λ.π., απευθυνόμενοι σε εποπτεύουσες αθλητικές αρχές όπως στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και καθώς και σε άλλους φορείς όπως την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε προπονητές, αθλητές, παράγοντες κ.λ.π. και πείθοντας αυτούς ότι δήθεν είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι ενός καθόλα νόμιμου σωματείου προπονητών. Στην προσπάθειά τους αυτή συνεπικουρούνται από την Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ( ΕΛ.Ο.Τ.)και από την Ένωση ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ  Νοτίου  Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Ν.Ε), η οποία συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτές και με προφανή σκοπό την « νομιμοποίηση» του παράνομου σωματείου ως το μόνον νομίμως λειτουργούντος συνδικαλιστικού οργάνου των προπονητών ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

Η παράνομη αυτή δραστηριότητά εμπεριέχει πέραν της ενδεχομένης παράνομης είσπραξης συνδρομών για ένα ανύπαρκτο νομικά σωματείο την συνεχή και επί μακρό χρονικό διάστημα εξαπάτηση προπονητών, ότι δήθεν εγγράφονται ως μέλη σε ένα συνδικαλιστικό όργανο προπονητών ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, το οποίο όμως δεν διαθέτει εκλεγμένα μέλη Διοίκησης, αφού το Δ.Σ. ουδέποτε συγκροτήθηκε σε σώμα, δεν διαθέτει ως εκ τούτου καταστατικά όργανα, δεν τηρεί νομίμως θεωρημένα βιβλία και κυρίως μετά την 1357/15 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών στις 17/7/2015 κρίθηκε, αποφασίστηκε και διατάχθηκε η διάλυση του σωματείου αυτού.

Για τους παραπάνω λόγους ενημερώνονται όλοι οι προπονητές οι οποίοι έχουν εγγραφή  στην δύναμη του παραπάνω σωματείου να απέχουν από κάθε δραστηριότητα του παράνομου αυτού σωματείου, καθώς και από κάθε δραστηριότητα μεταξύ του σωματείου με την ΕΛΟΤ, ΕΤΑΝΕ, ΕΤΑΒΕ, ETU. Επίσης επιβάλλεται η ΕΛΟΤ, η ΕΤΑΝΕ και η ETU να δώσουν εξηγήσεις προς τα μέλη τους και κάθε έχοντα  νόμιμο συμφέρον, πως αποφασίσανε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους να αναγνωρίσουν  και  να  συνεργαστούν  υπογράφοντας  μάλιστα  μνημόνια  συνεργασίας  και τοποθετώντας τον κ. Ζηνέλλη και την κα. Δροσίδου σε επιτροπή αξιολόγησης υποψήφιων αθλητών για χορήγηση υποτροφιών καθώς και σε άλλες κοινές δράσεις.

Τα ως άνω κοινοποιήθηκαν στις υπερκείμενες αρχές ώστε να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια.