02/05/2024

Επιτυχίες για τον Α.Ο. Taekwondo Ν.Ιωνίας Βόλου

Δελτίο Τύπου Α.Ο. Taekwondo Ν.Ιωνίας Βόλου

Με επιτυχία διεξήχθη το 2ο προκριματικό πρωτάθλημα Ταεκβοντο Ανδρών –Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων –κορασίδων που έγινε στις 9 και 10 Μαΐου στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νικης. Σκοπός του πρωταθλήματος ήταν οι αθλητές να συγκεντρώσουν βαθμούς για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος για το έτος 2016.

Ο σύλλογος μας με προπονητή τον Ιωάννη Σταματίου έλαβε μέρος με 10 αθλητές και πρόσθεσε στην συλλογή του ακόμα 2 χρυσά 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια.

Συγκεκριμένα

  •  Η αθλήτρια Τεμπέλη Μαρία κατέλαβε  την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -55 κιλών κορασίδων 2001.
  •  Η αθλήτρια Γκόλια Ελένη  η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία +68 κιλών στις πανκορασίδες 2003.
  •  Η αθλήτρια Ζαχαράκη Μαρία Χριστίνα παρ’όλο τον τραυματισμό που υπέστη  κατάφερε να αποσπάσει την δεύτερη θέση στην κατηγορία -55 κιλά στις πανκορασίδες 2003.
  •  Η αθλήτρια Μαρσουβανίδη Κων/να απέσπασε την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία – 52 κιλών νεανίδων1999 και Δαμαλάς Εμ. Τρίτη θέση στην κατηγορία – 68 κιλών παίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες του Συλλόγου μας Τεμπέλη Μαρία και Ζαχαράκη Μαρία Χριστίνα είναι ήδη μέλη στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος για το έτος 2015.

Επιπλέον συμμετείχαν οι αθλητές:

  •  Τσάπουρνας Ιωάννης στην κατηγορία – 58κιλών Ανδρών.
  •  Μάρος Κων/νος στην κατηγορία – 63 κιλών Ανδρών.
  •  Φραδέλος Χρ.στην κατηγορία -41 κιλών πανπαίδων.
  •  Κυριτσάς Θ. στην κατηγορία -41 κιλών πανπαίδων και
  •  Σπορίδου Ζ. στην κατηγορία – 37 κιλών πανκορασίδες.

Μπορεί οι αθλητές μας να μην  κατάφεραν να αποσπάσουν κάποια διάκριση σε αυτούς τους αγώνες αλλά έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση κλέβοντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις για το ήθος και τις αρχές τους και υπενθύμισαν πως αξία δεν έχει πάντα η νίκη  αλλά η προσπάθεια και ο αγώνας για να φτάσουμε στην κορυφή.

Επιπλέον στις 2 και 3 Μαΐου έλαβε χώρα στην Χαλκίδα το Παν/νιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο οποίο ο Σύλλογος μας συμμετείχε με 3 αθλητές.

Συγκεκριμένα οι αθλητές Τσάπουρνας Ιωάννης και Πασιούδης Θεόδωρος συμμετείχαν αντίστοιχα  στις κατηγορίες -59 και -63 κιλών. Και οι δυο αθλητές έπαιξαν  από 4 αγώνες χάνοντας και οι δύο στον χρυσό αγώνα για τα μετάλλια με έναν πόντο διαφορά. Τα σκορ που σημείωναν οι αθλητές μας σε όλους τους αγώνες ήταν αρκετά μικρά το οποίο αποδεικνύει ότι όλοι οι αντίπαλοι ήταν αρκετά δύσκολοι. Μπορεί να μην κατάφεραν να αποσπάσουν κάποια διάκριση αλλά απέκλισαν αθλητές οι οποίοι για χρόνια αποτελούσαν την τριάδα των μεταλλίων. Για να καταφέρει κάποιος να κατακτήσει την πρωτιά στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν οι αθλητές μας έπρεπε να κάνει επτά αγώνες. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές μας είναι μέσα στους 16 κορυφαίους τις Ελλάδος.

Ο προπονητής Ιωάννης Σταματίου και το ΔΣ του  Συλλόγου μας συγχαίρουν τους αθλητές για τις διακρίσεις και την συμμετοχή τους και τους υπενθυμίζει πως με υπομονή, επιμονή και ψυχή θα κατακτήσουν την κορυφή.