29/03/2024

ΕΛΟΤ: Νέες σχολές προπονητών

Νέες σχολές προπονητών

Δύο σχολές προπονητών μέσα στο 2022 θα διοργανώσει η ΕΛΟΤ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δύο σχολές προπονητών, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ), θα ιδρυθούν μέσα στο 2022, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες του δημοφιλούς αθλήματος, το οποίο πριν από ένα χρόνο ήταν το τρίτο στην Ελλάδα σε αριθμό αναγνωρισμένων σωματείων (μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ).

Έτσι, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα ιδρύσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχολή προπονητών Β` κατηγορίας για όλους εκείνους που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα διπλώματά τους, αλλά και σχολή προπονητών Γ` κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι οι προϋποθέσεις εισαγωγής φοίτησης στη υπό ίδρυση σχολή Γ` κατηγορίας, θα διαφέρουν από αυτή που πραγματοποιήθηκε το 2018 κι από την οποία αποφοίτησαν περισσότεροι από 200 νέοι προπονητές.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση της ΕΛΟΤ, η οποία έγινε αποδεκτή από τη ΓΓΑ, κατ` εξαίρεση για τη σχολή προπονητών Γ` κατηγορίας που θα γίνει μέσα στο 2022, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να φοιτήσουν, χρειάζονται να έχουν ενεργό συμμετοχή ως αθλητές του Ολυμπιακού ταεκβοντό, σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία οποιασδήποτε κατηγορίας για τουλάχιστον ένα έτος (σ.σ. αντί για τα πέντε που ίσχυε στην πιο πρόσφατη σχολή), το οποίο θα βεβαιώνεται από την ομοσπονδία ή την Ένωση.

Η συγκεκριμένη σχολή, θα λειτουργήσει κατ` εξαίρεση, μόνο για φέτος,  με τη συγκεκριμένη παράμετρο, ώστε σε αυτήν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Διαδικτυακό σεμινάριο της ΕΛΟΤ για την επιθετικότητα και τη βία στους αθλητικούς χώρους
Διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου (12:00-15:00), με θέμα «Επιθετικότητα και βία στους αθλητικούς χώρους»

Ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Αντώνιος Τραυλός, Ph.D, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ συμμετέχει και ο κ. Αθανάσιος Στριγκας Ph.D, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου».