27/04/2024

Διακρίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό για τον Α.Σ Έδεσσας

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε στις 13-14-15-16 Νοεμβρίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (WTF ολυμπιακό άθλημα)για τις ηλικίες των Παίδων/ Κορασίδων και το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα για τους γεννηθέντες το 2003 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο.

Στη διοργάνωση έδωσε το παρόν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανός ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την μαζικότητα του αθλήματος αλλά και από την διοργάνωση.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε άλλη φορά αφού όλοι οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν περισσότερους από 5 αγώνες κάτι που έκανε εξαιρετικά δύσκολα μια θέση στο βάθρο. Οι αθλητες του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ όμως για ακόμα μια φορά τα κατάφεραν και δεν έλειπαν από τους τελικούς τις διοργάνωσης.

Πανελλήνια Πρωταθλήτρια η Πόζαρλη Αθηνά στην κατηγορία των -55 κιλά Κορασίδων(00-01-02) μετά από πέντε αγώνες και ενώ ήταν η πρώτη της χρονιά στην κατηγορία των Κορασίδων. Αν και μικρή όντας καλά προετοιμασμένη έδωσε των καλύτερο της εαυτό και απέδειξε ότι μπορεί και απέναντι στις μεγαλύτερες διατηρώντας τον τίτλο της Πρωταθλήτριας αφού και πέρυσι είχε την πρώτη θέση στην κατηγορία των Πανκορασίδων.

PAN POZARLI

Δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο για την Νάνου Ιωάννα μετά από 6 δύσκολους αγώνες στην κατηγορία των -51 κιλά κορασίδων. Η Νάνου Ιωάννα όντας 1η και 2η Πανελληνιονίκης τα τελευταία 3 χρόνια αγωνιζόταν για τελευταία χρονιά στις κορασίδες και δεν θα μπορούσε να λείπει από τα σκαλιά του βάθρου.Αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερη της μέρα κέρδισε 5 δυνατούς αγώνες και έχασε στον 6 και τελικό την τελευταία στιγμή με σκορ 10-12 από την αθλήτρια Τζιώγα Α.Σ. ΑΙΓΆΛΕΩ.

Τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο για την Μαλίγκα Έλενα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των -44 κιλά κορασίδων 2003 μετά από 2 αγώνες.Η δυναμική Έλενα ακολουθεί μια ανοδική πορεία αφήνοντας μας να ελπίζουμε πολλά στο μέλλον.
Στην 5η θέση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κατάφερε να φθάσει ο Χαρίτος Μαρίνος μετά από 3 αγώνες στην κατηγορία των -61 κιλά Πάιδων. Φοβερή εμφάνιση για τον Χαρίτο που μετά από δύο νικηφόρους αγώνες έχασε στον τρίτο και πρόημιτελικό με μικρή διαφορά χάνοντας έτσι μια ακόμα θέση στο βάθρο.Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο Χατζηιωαννίδης Γιώργος ξεκινώντας έναν δυναμικό αγώνα υποτιμώντας όμως τον αντίπαλο δεν κατάφερε να κερδίσει ενώ ο αντίπαλος του μπήκε στα μετάλλια.

Επίσης αγωνίστηκαν η Πόζαρλη Αγγελική στην κατηγορία -59 κιλά κορασίδων και η Τσαούσκα Αντιγόνη στην +59 κιλά και έχασαν και οι δύο στον ξαφνικό θάνατο.(ο αγώνας λήγει ισοπαλία και γίνεται ένας γύρος ακόμα για το ποιος θα πάρει πρώτος το πόντο).Ενώ ο Μπινιόλας Στέφανος αγωνίστηκε στην κατηγορία -41 κιλά Πανπαίδων 2003 δεν κατάφερε να διακριθεί αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και στις προπονήτριες Μπιρόζη Ιορδάνα και Αναστασία για τις καθημερινές προσπάθειες και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που για ακόμα μια φορά μας κάνουν υπερήφανους που από μία τόσο μικρή πόλη διακρίνονται συνεχών αθλητές σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο δίνουν μάχη για μια θέση στο κλιμάκιο για το 2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΠΑΟΚ η Παπαδοπούλου Κυριακη η Νάνου Ιωάννα και η Μπαλδάρη Ελένη.Ενώ το μεθεπόμενο η ομάδα θα παρευρεθεί σε Διεθνές  Πρωτάθλημα στην Σόφια της Βουλγαρίας.