19/05/2024

Αφιέρωμα του Ελεύθερου τύπου στην Ζωή Κακαρέλη και την Εθνική ομάδα Κωφών

Διαβάστε το πρόσφατο αφιέρωμα του Ελεύθερου Τύπου για την σούπερ ομάδα που έχει φτιάξει η Ζωή Κακαρέλη στο στυλ του Ταεκβοντο και οδήγησε την Εθνική ομάδα Κωφών στην κορυφή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

«Μία πολύ μεγάλη επιβράβευση αξίζει στην ελληνική Εθνική Ομάδα του Tae Kwon Do Κωφών, αφού κατάφερε μία τεράστια νίκη, κατακτώντας 8 παγκόσμια μετάλλια στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Σαμψούντα της Τουρκίας.
Η εθνική μας ομάδα Κωφών γύρισε από την Τουρκία έχοντας στις αποσκευές της οκτώ συνολικά μετάλλια. Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα.
Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παύλος Λιότσος ενώ ασημένια η Δήμητρα Πασχάλη.
Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι: Κώστας Καλαϊτζής (δυο χάλκινα στο αγωνιστικό και στα πούμσε), Χάρης Κουτσουβέλης, Σπύρος Πετράκης, Σταύρος Ρενιέρης (πούμσε) και Μαρία Φουλεδάκη.
Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια της ομάδας που μας έκανε περήφανους ήταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ζωή Κακαρέλη η οποία δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα, καθώς και οι εφτά αθλητές και αθλήτριες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή κατάφεραν αυτές τις πολύ σημαντικές διακρίσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγώνες διεξήχθησαν λίγες ημέρες μόλις μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα στην Τουρκία και παρά τις δυσκολίες των τελευταίων γεγονότων η αποστολή πήγε και κατόρθωσε να σαρώσει τα μετάλια.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και τελείωσε στις 24 Ιουλίου. Το άθλημα του Ταεκβοντό «έπαιζε» στις 20 Ιουλίου.
Το 2017, θα διεξαχθεί στην Τουρκία οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών.
Την ελληνική αποστολή εκτός των αθλητών και της προπονήτριας, πλαισίωναν η Τόνια Σμαργιανάκη στο ιατρικό προσωπικό, ο Γιώργος Μελάς, φυσικοθεραπευτής και ο Νίκος Βραίλας, παθολόγος».

kakareli