Μετά από μία πολύ καλή παρουσία στο G2 Taekwondo Championship που διεξήχθη στις 3 Φεβρουαρίου, η Γραμματική Τούλα Χρηστίδου, κατάφερε να μπει στην οκτάδα του κορυφαίου μίτινγκ.
Εκεί συμμετείχαν 2.500 αθλητές και η μοναδική Ελληνική παρουσία ήταν της πρωταθλήτριας, στα -73 κιλά. Σον πρώτο αγώνα νίκησε την Shen Yu- Ting και στην συνέχεια αντιμετώπισε την Niu Lulu από την οποία αποκλείστηκε. Διαβάστε αναλυτικά τις εντυπώσεις της Ελληνίδας Ταεκβοντίστριας στο κορυφαίο πρωτάθλημα:
Γραμματική είχες μία καλή παρουσία στο US Open που μπήκες στην οκτάδα. Είσαι ευχαριστημένη και ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
“Πάντα αναζητούμε και ψάχνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο είμαι αρκετά ευχαριστημένη από την προσπάθεια μου. Το US open ήταν το πρώτο μου για την φετινή αγωνιστική χρόνια και η συμμετοχή ήταν πάνω από 2000 αθλητές. Αντιμετώπισα δύσκολος αντιπάλους και ηττήθηκα από την Κινέζα. Από την μέρα κιόλας ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τα λάθη μας για να είμαστε έτοιμοι για την υπόλοιπη σεζόν. Ο κύριος στόχος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα δώσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα. Όμως πριν από αυτά έχουμε προγραμματίσει την συμμετοχή μας σε βαθμολογούμενα πρωταθλήματα από την WTF. Έτσι, η επόμενη συμμετοχή μου θα είναι 25-26 Φεβρουαρίου στην Σλοβενία”.

Το ταεκβοντο θεωρείς ότι είναι σε καλό δρόμο; Είδαμε πως η Ελλάδα δεν είχε συμμετοχές στους Ολυμπιακούς; Πιστεύεις στο μέλλον θα δούμε;
“Το ταεκβοντο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά και το αγαπάνε. Τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα στις διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Σίγουρα στο μέλλον θα δούμε Ελληνικές συμμετοχές, γιατί υπάρχει όρεξη και ταλέντο”.
Ένα μήνυμα για την νέα σεζόν τι να περιμένει ο κόσμος από σένα;
“Η σεζόν θα είναι δύσκολη με πολλές υποχρεώσεις και προπονήσεις. Υπάρχει οργάνωση και πολύ καλή συνεργασία με όλη την ομάδα-προπονητές,φυσιοθεραπευτή-διατροφολόγο-συναθλητές. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με ζήλο για αυτό που κάνουμε”.


