29/03/2024

Όταν ο Rocky μας μάθαινε μποξ! (VIDEO)

Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει δει έστω μία φορά τον Rocky; Υπάρχει άνθρωπος, στις πιο ειδικές περιπτώσεις, που απλά όταν δεν έχει… ύπνο το βράδυ βάζει Rocky για να περάσει η ώρα; Υπάρχουν πολλοί… Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το fightsports.gr ξεφεύγει από τα πλαίσια της ταινίας και σας παρουσιάζει τι ακριβώς σήμαινε ο Rocky για τον πρωταγωνιστή της ταινίας, τον αγέραστο Sylvester Stallone…

Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο, ο Rocky Balboa είναι ένας Ιταλοαμερικάνος, θρησκευόμενος που γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στις 4 Απριλίου του 1946. Στην… αυγή της ζωής του ήταν πάμφτωχος και έτσι από πολύ μικρός ξεκίνησε να δουλεύει για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα αυτός και η οικογένειά του. O “Italian Stallion” ξεκίνησε να προπονείται από μικρός στην πυγμαχία, έχοντας ως πρότυπο τον θρυλικό Rocky Marciano.

Δεν τα παράτησε ποτέ μάλιστα, αφού η μητέρα του συνήθιζε να του λέει: «Εσύ που δεν έχεις καθόλου μυαλό πρέπει να εξασκείς το σώμα σου». Ισχύει, ο Rocky δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τα μαθήματα, γεγονός που του έμεινε απωθημένο μια και στους πρώτους του αγώνες φορούσε το γνωστό κιτρινόμαυρο σορτς το οποίο αντιπροσώπευε τα χρώματα του κολεγίου της Φιλαδέλφειας που ο Ιταλός δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει!

Τα πυγμαχικά χρόνια για τον «ανάποδο» Balboa ήταν εξαιρετικά δύσκολα, αφού άργησε να γίνει επαγγελματίας, ενώ στην αρχή της καριέρας του είχε και πάρα πολλές ήττες, όπως ακριβώς και στο τέλος αυτής απέναντι στον Mason Dixon!

Πάντως, όσο κι αν κάποιοι κατέκριναν τον Stallone για το γεγονός ότι αποφάσισε να βγάλει και 6η ταινία, ίσως θα είναι οι πρώτοι που θα πάνε να δούνε και την 7η αν με το καλό γίνει πραγματικότητα, όπως φημολογείται…