18/05/2024

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο της International Muay Boran Academy Hellas

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο της International Muay Boran Academy Hellas που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την 5 Μαρτίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην αίθουσα 11, εν όψη του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της International Muay Boran Academy.

Όλες οι χώρες οι οποίες καλλιεργούν την πολεμική τέχνη του Muay Boran της ΙΜΒΑ, διοργανώνουν εκδηλώσεις την ίδια ημέρα. Έτσι και στην Ελλάδα διοργανώθηκε το Σάββατο σεμινάριο και εξετάσεις και την Κυριακή διοργανώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Muay Kard Chiek της IMBA Hellas.

Διοργανωτής του σεμιναρίου ήταν ο εκπρόσωπος της ΙΜΒΑ για την Ελλάδα Khru Yai Γκίτσας Θεόδωρος.

Η προσέλευση και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτών ήταν άκρως ικανοποιητική.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η προώθηση του Muay Boran στον νευραλγικό χώρο της Εκπαίδευσης γενικά, μέσω της σύνδεσης πρακτικών εφαρμογών σε Τεχνικά Θέματα επιμόρφωσης, αναδεικνύοντας και αναπτύσσοντας παράλληλα τον σωστό τρόπο διδασκαλίας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στόχος, ο οποίος και επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, μέσω των στοχευόμενων και εξειδικευμένων εισηγήσεων  από μέρους του ομιλητή – εισηγητή, που κράτησαν αναλλοίωτο των ενδιαφέρον, γεγονός το οποίο φάνηκε από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή των συμμετεχόντων.

Επίσης στο σεμινάριο, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις KHAN της IMBA Hellas τόσο σε Εκπαιδευτές όσο και σε μαθητές. Σημείο αναφοράς το «ανοιχτό» κάλεσμα προς όλους τους Εκπαιδευτές του Muay Boran στην Ελλάδα ώστε να συμμετέχουν από κοινού σε νέες καινοτόμες δράσεις με σκοπό την διάδοση του.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που διατυπώνονται, φαίνεται ότι ο Εκπαιδευτής της IMBA Hellas είναι αναγκαίο να αντιληφθεί ότι ο ρόλος αλλάζει και δεν είναι μόνο αίτημα αλλά και ανάγκη να λειτουργήσει ως Σύμβουλος.

Αυτό θα συμβεί όχι γιατί αυτό είναι απαίτηση της IMBA Hellas, των γονέων ή των μαθητών, αλλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα: Ο τρόπος διδασκαλίας και η διδακτέα ύλη αλλάζουν συνεχώς και ο εκπαιδευτής δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς.

xartis

Ο Εκπαιδευτής είναι ανάγκη πλέον να επικοινωνεί, να σχετίζεται εύκολα, να καταλαβαίνει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των μαθητών. Να είναι δίκαιος, ευαίσθητος, να δημιουργεί ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, να είναι ειλικρινής, να βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να έχει προσδοκίες απ’ αυτούς, να δημιουργεί κίνητρα, να αναπτύσσει στάσεις και αξίες, να συνεργάζεται με γονείς, μαθητές, συναδέλφους, να αποκτά συνεχώς νέες πληροφορίες, γνώσεις και ικανότητες.

Πώς θα το καταφέρει αυτό;

Χρειάζεται κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά κι αργότερα κατά τη συμμετοχή του σε επιμορφωτικές σεμινάρια και ημερίδες της ΙΜΒΑ, να ασκηθεί σε δεξιότητες όπως η προσεκτική ακρόαση των μαθητών, η εμπαθητική κατανόηση, η βλεμματική επαφή, η ενσυναίσθηση, η οικοδόμηση πάνω στα θετικά στοιχεία, η εξοικείωση με τη γλώσσα του σώματος, η αποδοχή και κατανόηση του άλλου, η έκφραση συναισθημάτων. Με τη γνώση και χρήση αυτών των δεξιοτήτων θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες των μαθητών για ασφάλεια, αγάπη, ταύτιση, δύναμη, ανεξαρτησία, αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, αυτοτέλεια, στοχεύοντας επίσης στην μεγιστοποίηση της μαθησιακής επιτυχίας και στην ανάπτυξη των εσωτερικών κινήτρων των μαθητών.

Χρειάζεται βεβαίως και η IMBA Hellas να σταθεί δίπλα στον εκπαιδευτικό, αρωγός και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας. Καθώς ο ρόλος αλλάζει, το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι η κόπωση, το άγχος και σε πολλές περιπτώσεις η δυσφορία των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό χρειάζεται η γνώση, η φροντίδα και η συνεχής στήριξη της IMBA Hellas προς τον Εκπαιδευτή για την σωστή διδασκαλία του Muay Boran.

Ένα μεγάλο Μπράβο αξίζει στους Έλληνες συμμετέχοντες διότι ακόμη και σε στιγμές οικονομικής κρίσης αποδεικνύουν το τεράστιο ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους σε αυτό που κάνουν, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τόσο τις ανάγκες τους όσο και τις ανάγκες των μαθητών τους στη γνώση. Και πάλι Μπράβο.

www.muaythaiboran.gr