29/04/2024

Συνάντηση δασκάλων της «IMBA HELLAS»

Ανακοίνωση εξέδωσε η «IMBA HELLAS» ως προς τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των δασκάλων που υπάγονται σε αυτήν με αφορμή την ανάπτυξη του αθλήματος. Διαβάστε παρακάτω τις χρήσιμες πληροφορίες της ανακοίνωσης:

«Η Ελληνική Ακαδημία του Muay Boran (IMBA Hellas) είναι το πρώτο ελληνικό σχολείο αφιερωμένο στην ανάπτυξη της πειθαρχημένης, παραδοσιακής Ταϊλανδέζικης πολεμικής τέχνης άοπλης μάχης.

Η αποστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Muay Boran (IMBA Hellas), είναι να σχηματίσει ένα δίκτυο εξειδικευμένων και άριστα εκπαιδευμένων στο Muay Thai Boran προπονητών στην Ελλάδα.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε τοπική συνάντηση των Δασκάλων της ΙΜΒΑ για την σωστή προώθηση του Muay Boran της ΙΜΒΑ στην Ελλάδα. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθησαν και άλλοι αξιότιμοι Δάσκαλοι όπως oι Khru Δρόσος Μιχάλης, Khru Γιώργος Ψιλοπάτης, Khru Καλαϊτζάκης Ανάργυρος, Khru Φλωράκης Σπύρος, Khru Τσιναριάν Ιωάννης καθώς και ο εκπρόσωπος της IMBA Hellas για τη Ελλάδα Khru Γκίτσας Θεόδωρος. Συνάντηση όλων των δασκάλων της IMBA θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως ο τρόπος προαγωγής, προώθησης και εφαρμογής της Επιστήμης της πολεμικής τέχνης του Muay Boran της IMBA Hellas στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος της IMBA Hellas είναι οι εκπαιδευτές να αποκτήσουν την εμπειρία του εξεταστικού προγράμματος της IMBA καθώς και των παραδοσιακών τεχνικών του Muay Boran. Επίσης να επιβεβαιώσουν ότι διδάσκουν την τέχνη σωστά, η οποία πρέπει να πληροί συνεχώς υψηλά στάνταρτ με συνεχή γνώση στις αξίες, για την σωστή προώθησή του Muay Boran της ΙΜΒΑ στην Ελλάδα.

Στα καθήκοντα του Εκπαιδευτή της ΙΜΒΑ είναι να διδάσκει, να παιδαγωγεί και να αξιολογεί. Αγωγή και Διδασκαλία είναι οι δύο όψεις της παιδαγωγικής πράξης. Η Διδασκαλία είναι ένα σύνολο διαπροσωπικών και κοινωνικών σχέσεων, μια διαδικασία επικοινωνίας ανάμεσα σε όσους παίρνουν μέρος και δεν αφορά μόνο τον Εκπαιδευτή.

Μέσω της Διδασκαλίας του Muay Boran η οποία είναι ταυτόχρονα τέχνη και επιστήμη ο Εκπαιδευτής της ΙΜΒΑ μεταβιβάζει την πείρα και την παράδοση, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιεί τις δυνάμεις της αλλαγής.

Από τη στιγμή που ένας εκπαιδευτής της ΙΜΒΑ Hellas δεν πληρεί τα παραπάνω με την συμμετοχή του και την συνεχή γνώση του για την σωστή προώθηση του Muay Boran δεν μπορεί να ανήκει στην Οικογένεια της International Muay Boran Academy και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία εκτός ΙΜΒΑ.
Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά για την σωστή προάσπιση και προώθηση της παραδοσιακής πολεμικής τέχνης της Ταϊλάνδης.»