05/05/2024

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παχουγιούθ η Ελλάδα

Δελτίο Τύπου

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Ιράν και συγκεκριμένα στο νησί Κις, όπου θα βρεθεί η Ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παχουγιούθ από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2015.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχουγιούθ, WPF,  εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα μαχητικά αθλήματα με την διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος παχουγιούθ, στο τουριστικό θέρετρο Κις του Ιράν. Το Παχουγιούθ είναι το σύνολο των παραδοσιακών μαχητικών τεχνών της Ταϊλάνδης (μουιτάι, μούι μποράν, κραμπί κραμπόνγκ), όπου συμπεριλαμβάνονται παραδοσιακές και αγωνιστικές μορφές μάχης, με κορυφαία την μάχη στο ρινγκ, δηλαδή το μουιτάι.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί και πάλι σε αυτή την διοργάνωση, που διοργανώνεται για 2η φορά στο νησί Kish, με την 6 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αβραμίδου Μαρία είναι συντονίστρια Ευρώπη, αλλά παράλληλα προπονήτρια και αρχηγός αποστολής της χώρας μας.

Τα εθνικά μας γάντια σε αυτή την διοργάνωση θα εκπροσωπήσει ο αθλητής Δρογγίτης Διονύσης στα -86 κιλά, ο οποίος θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του προσβλέποντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.