05/05/2024

Στα χάλκινα η γαλανόλευκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παχουγιούτ

Από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο νησί Κις του Ιράν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παχουγιούτ με την Ελλάδα να δίνει και πάλι δυναμικό παρόν. Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από την Αβραμίδου Μαρία, συντονίστρια Ευρώπης για το Παχουγιούτ και τον αθλητή της Δρογγίτη Διονύση, που συμμετείχε στα -86 κιλά, εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου.

«Ο Διονύσης είναι ένας αθλητής με σχετικά μικρή εμπειρία, αλλά είναι μαχητής, το λέει η καρδιά του και έχει και πολύ όρεξη. Αυτά και μόνο συνθέτουν τη συνταγή της νίκης. Η παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παχουγιούτ σηματοδοτεί μια επιτυχημένη διεθνή και εγχώρια πορεία».

Ζύγιση αθλητών, κλήρωση κατηγοριών, επιβεβαιώσεις συμμετοχών και τεχνικά θέματα είχαν όλα άρωμα ελληνικό. Στα παρασκήνια της διοργάνωσης η Αβραμίδου Μαρία παραχώρησε συνέντευξη για την τηλεόραση του Τατζικιστάν. Στα πλαίσια του πρωταθλήματος διεξήχθη και η ετήσια συνάντηση εκπροσώπων χωρών με την Αβραμίδου Μαρία να κάνει την εναρκτήρια ομιλία αλλά και το κλείσιμο της συνάντησης. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην Διεθνή Διοργάνωση Παχουγιούτ που θα λάβει χώρα στην Αθήνα αρχές καλοκαιριού και θα φιλοξενήσει διεθνείς επαγγελματικούς τίτλους, υπό την παρουσία του προέδρου της WPF Ajarn Hamid Ebadati. Τα καλύτερα έρχονται…