04/05/2024

Ρεσιτάλ matchmaking από Καπώνη και το απόλυτο Grand Prix των μαχητικών στο Έναστρον

Μία από τις καλύτερες διοργανώσεις της χώρας ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τον Παύλο Καπώνη να αποδεικνύει πως βάζει πάνω απ’ όλα την ικανοποίηση του κοινού, παρά το ίδιον όφελος.


Μία κάρτα φτιαγμένη λιθαράκι λιθαράκι από έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο του thai αφού είναι αθλητής επιπέδου και προπονητής πολλών παικτών που παίζουν σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το thai στην Ελλάδα σε σχέση με τα υπόλοιπα μαχητικά αθλήματα όπως για παράδειγμα το kickboxing, είναι πως οι σχολές και οι δάσκαλοι είναι αρκετά συσπειρωμένοι και έχουν καλή επαφή. Αυτό διευκολύνει το έργο του εκάστοτε promoter να κλείσει καλά παιχνίδια που θα προσφέρουν θέαμα στο κοινό.

Ο Καπώνης έψαξε ζευγάρια που θα ήταν αμφίρροπα μεταξύ τους, έβαλε ένα τρομερό Ελληνικό ντέρμπι στο kickboxing κάνοντας επίδειξη δύναμης(Γκίκας vs Παπαδόπουλος) και δικαιώθηκε απόλυτα.

Μάλιστα όπως τονίστηκε στην ζύγιση ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στην κάρτα και πυγμαχικό ζευγάρι καθώς αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αφού έγινε στην χώρα μας για πρώτη φορά και δείχνει την καλή επαφή που έχει χτίσει ο Καπώνης με το ξένο promotion.

Εκτός από το matchmaking που ήταν ένας σημαντικός λόγος που η διοργάνωση πέτυχε, ήταν και το οργανωτικό κομμάτι. Ένας ιδανικός χώρος για αγώνες, όπως το Έναστρον, περιγραφή των αγώνων κατά την διάρκεια των παιχνιδιών και κανένα απολύτως παρατράγουδο όσον αφορά τον προγραμματισμό(ακυρώσεις, καθυστερήσεις κτλ).

Έχει μεγάλη σημασία αυτό και θα πρέπει να το τονίσουμε, γιατί την διαφορά την κάνει η οργάνωση ενός event εκτός από το θέαμα. Να ξεκινάει την ώρα που έχει συμφωνηθεί και να τελειώνει επίσης την ώρα που έχει προγραμματιστεί.

Δεν είναι καθόλου εύκολο πλέον στην Ελλάδα να κάνει κανείς επαγγελματική διοργάνωση. Οι promoters συνήθως μπαίνουν μέσα όμως αν χτίζεις κάτι ορθολογικά και με πλάνο, μπορεί ο διοργανωτής να βγει κερδισμένος, οι αθλητές να είναι ικανοποιημένοι, το κοινό να σηκωθεί από την καρέκλα και να φωνάξει και εμείς οι δημοσιογράφοι να απολαμβάνουμε τις διοργανώσεις.

Ραντεβού λοιπόν στο επόμενο Grand Prix που αν ακολουθήσει την ίδια συνταγή επιτυχίας είναι δεδομένο πως δεν θα πέφτει καρφίτσα όπως έγινε στο Έναστρον την Κυριακή.