18/05/2024

Ο πραγματικός Sagat από το Street Fighter

Όσοι έχουν παίξει το Street Fighter ένα από τα πιο θρυλικά Beat em up video game όλων των εποχών, γνωρίζουν σίγουρα τον Sagat! Τον θηριώδη μαχητή του Muay Thai που αποτελεί τον τελικό «Αρχηγό» στο Street Fighter 1 και τον υπαρχηγό του mr. Bison στο Street Fighter 2.

Μπορεί να μην είναι ψηλός πάνω από 2.20, καραφλός, με ένα μάτι και εξαιρετικά μυώδης όπως ο ψηφιακός εαυτός του αλλά υπάρχει και πραγματικός Sagat μαχητής πάνω στον οποίο βάσισε τον χαρακτήρα η Capcom.

Ο «πραγματικός» Sagat είναι γνωστός ως Sagat Petchyindee και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονομάτα του Muay Thai στην Ταϊλάνδη. Έχει περισσότερες από 250 νίκες, 3 φορές πρωταθλητής στο Lumpini, 3 φορές στο Raja, παγκόσμιος πρωταθλητής σε διάφορες Muay Thai και Kickboxing διοργανώσεις ενώ ήταν και WBC Asian boxing champion έχοντας παίξει με τον σπουδαίο Wilfredo Gomez για τον παγκόσμιο τίτλο της WBC μόλις στην 3η μάχη της καριέρας του! Όσον αφορά τις ομοιότητες με τον ψηφιακό Sagat, εκτός από το Muay Thai είναι και τα δυνατά χτυπήματα που βγάζουν και σκληρά ΚΟ αφού έχει πάνω από 150 ΚΟ στην καριέρα του.