06/05/2024

Μεγάλη εμφάνιση από τον Γιάννη Μπούκη

Ανακοίνωση Champions Club Muay Thai Avramidou Maria

Στους 8 καλύτερους thai boxers της Ευρώπης

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε χτες βράδυ 14/12, στην Κωνσταντινούπολη, στην κορυφαία διοργάνωση επαγγελματικού μουιτάι στην Ευρώπη, για την ζώνη της EML, ο Έλληνας αθλητής Μπούκης Γιάννης στην κατηγορία των -72,5 κιλών. Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα: δύναμη, γερές κόντρες, θεαματικές ανατροπές και πτώσεις, γυριστές κλωτσιές και αγκώνες, δώσαμε τη μάχη μας. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα, κερδίσαμε όμως πολλά περισσότερα από μία νίκη, σε ένα γήπεδο που φώναζε ένα και μόνο σύνθημα, τη χώρα που φιλοξενούσε τους αγώνες και πατρίδα του αντιπάλου μας: «Turkiye».

Από τους 8 αθλητές στην κατηγορία μας τo ζευγάρωμα τους ανέδειξε για ακόμα μία φορά Ελλάδα – Τουρκία. 

Σε έναν μοιρασμένο αναγνωριστικό πρώτο γύρο, ο Γιάννης, στην κόκκινη γωνία, πατάει καλά στο ρινγκ. Δεύτερος και τρίτος γύρος βρίσκουν τον Έλληνα αθλητή εξαιρετικό σε κάποιες φάσεις, με θεαματικές τεχνικές που ξεσηκώνουν τους θεατές. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι πάντα μόνο υπόθεση του αθλητή, ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες. Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα, που μεταδιδόταν live streaming, καταλαβαίνουν.

Μετά το τέλος του αγώνα, σε μια δήλωση – ομολογία ο ίδιος ο προέδρος της EML και supervisor των αγώνων, Detlef Turnau μου είπε χαρακτηριστικά : «για μένα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς. Ο αγώνας μεταδόθηκε live streaming σε όλη την Ευρώπη και με τέτοια εμφάνιση ο Γιάννης βάζει γερές βάσεις για το μέλλον. Περίμενε και θα δεις».

Παρόμοια ήταν και τα σχόλια του προέδρου της IFMAF Mohammad Noohi, που ήρθε στα αποδυτήρια να μας συγχαρεί και να σχολιάσει ότι ο Γιάννης είναι πραγματικός nak muaythai. Χάσαμε την μάχη αλλά κερδίσαμε τον πόλεμο! Στο τέλος των αγώνων ο διοργανωτής Yildiz Hasan απένειμε τιμητική πλακέτα σε όλους τους προπονητές και διαιτητές