20/04/2024

Εθνική ομάδα Muay Thai: Θετικός απολογισμός στην Κωνσταντινούπολη

Αναλυτικά οι διακρίσεις και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Με αποστολή 40 ατόμων συμμετείχε η Εθνική μας Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Ενηλίκων 2022. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

Συγκεκριμένα, η αποστολή αποτελούνταν από 21 αθλητές, 5 συνοδούς, 8 προπονητές – συνοδούς, 2 διαιτητές, τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Ηλία Λάμπρου, τον Αρχηγό Αποστολής κ. Μπάμπη Παναγιωτακόπουλο, το Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Κετσελίδη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.), κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα, της αναγνωρισμένης από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.), Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, I.F.M.A./E.M.F., της οποίας η Ομοσπονδία μας είναι μοναδικός εκπρόσωπος για την Ελλάδα. Η Εθνική Αποστολή αναχώρησε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και επέστρεψε την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.  Οι αγώνες διεξήχθησαν από τις 13 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, με τελικό απολογισμό 3 Αργυρά και 9 Χάλκινα Μετάλλια για την Εθνική μας. Τα Μετάλλια κατέκτησαν -αλφαβητικά- οι:

Αργυρά Μετάλλια:

Αργυρώ Γεωργίου, στην κατηγορία νέων γυναικών, -67 κιλά.
Άννα Καλδέρη, στην κατηγορία παίδων, 12-13, στα -58 κιλά.
Άρτεμις Καραούλη, στην κατηγορία νέων γυναικών, +75 κιλά.
Χάλκινα Μετάλλια:

Δήμος Ασημακόπουλος, στην κατηγορία ανδρών, -63,5 κιλά.
Νικολέτα Βορφάϊ, στην κατηγορία κορασίδων, 14-15, -54 κιλά.
Κυριάκος Μπακιρτζής, στην κατηγορία ανδρών, -86 κιλά.
Ευαγγελία Ιωάννα Μπόρου, στην κατηγορία κορασίδων, 14-15, -51 κιλά.
Έρσι Πέπα, στην κατηγορία εφήβων, 14-15, -48 κιλά.
Αλεξάνδρα Ρεβήσιου, στην κατηγορία κορασίδων, 14-15, -48 κιλά.
Ιωάννα Μαρία Σιαβάλα, στην κατηγορία παίδων, 12-13, -46 κιλά.
Αφροδίτη-Κάρμεν Τσαβδαρίδη, στην κατηγορία νέων γυναικών, 16-17, -48 κιλά.
Μαρία Φαραντάκη, στην κατηγορία κορασίδων, 14-15, -57 κιλά.

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν την επιστροφή της Εθνικής Αποστολής στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε εκδρομή πολιτιστικού / εκπαιδευτικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η εκδρομή οργανώθηκε από την Π.Ο.Μ. με σκοπό να δώσει σε όλα τα μέλη της Εθνικής Αποστολής, την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, να περιηγηθούν γύρω από αυτόν, καθώς και να επισκεφτούν το Βόσπορο. Η εκδρομή αποτέλεσε γεγονός ζωτικής σημασίας για όλα τα μέλη της Εθνικής Αποστολής καθώς και μία ανάπαυλα από τις απαιτητικές ημέρες των αναμετρήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Μ., συγχαίρει όλη την Εθνική Αποστολή για την εξαιρετική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με τη συμμετοχή 35 Ευρωπαϊκών χωρών, αθλητές παγκόσμιας κλάσης και συναρπαστικές αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου.

Παρακάτω οι δηλώσεις των μελών της Εθνικής Αποστολής:

Λουκάς Αρνής – αθλητής:

Το ταξίδι ήταν πολύ όμορφο, κερδίσαμε πολλές εμπειρίες. Ευχαριστώ την Π.Ο.Μ. που μας δέχτηκε στην Εθνική Ομάδα.

Νικολέτα Βορφάι – αθλήτρια:

Θέλω να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι για την ευκαιρία που μου δόθηκε να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μας και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, κάνοντας κάτι που αγαπώ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, αλλά με τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας και πολλή δουλειά, θα φτάσουμε στην κορυφή.

Αργυρώ Γεωργίου – αθλήτρια:

Η συμμετοχή μου στην Εθνική Αποστολή, στην Κωνσταντινούπολη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου, καθώς μου χάρισε την εμπειρία ενός Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την προετοιμασία και τις συναναστροφές μου με ανθρώπους από  άλλες χώρες. Ευχαριστώ, τον προπονητή μου κ. Ιωάννη Τσιναριάν, τον πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου κ. Σάκη Αθανάσιο, τον οδοντίατρο της σχολής κ. Σταύρο Κοσμίδη και τέλος, τον κ. Θύμιο Κωνστάντιο, για την πλήρη κάλυψη των εξόδων μου για την Κωνσταντινούπολη. Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που μου δώσανε αυτή την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια αποστολή της Εθνικής Ελλάδος!

Άννα Καλδέρη – αθλήτρια:

Ήταν πολύ μεγάλη μου τιμή που εκπροσώπησα την χώρα μου με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ένιωσα πολύ περήφανη οταν μπήκα στο γήπεδο να παλέψω για την χώρα μου. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτε. Γνώρισα αρκετό κόσμο και έκανα παρέες που θα κρατήσουν για μια ζωή. Ευχαριστώ πολύ την Π.Ο.Μ. γι’ αυτό το μαγευτικό ταξίδι και τις αξέχαστες στιγμές που πέρασα.

Άρτεμις Καραούλη – αθλήτρια:

Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι για την ευκαιρία που μας έδωσε, τους προπονητές της Εθνικής ομάδας, που βοήθησαν στην προετοιμασία μας και τους συναθλητές μου, για την στήριξή τους την ώρα του αγώνα.

Ιωάννα Λένη – αθλήτρια:

Ήταν μια σημαντική εμπειρία που σίγουρα με βοήθησε να καταλάβω πόσο αγαπάω αυτό που κάνω. Πάλεψα κυρίως με τον εαυτό μου και μου δημιουργήθηκαν πολλά συναισθήματα πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Υπήρξε καλή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με όλους τους συναθλητές μου, καθώς παλεύαμε για το ίδιο πράγμα. Νιώθω περήφανη που είχα την ευκαιρία να είμαι με την Εθνική ομάδα σ’ ένα τόσο σημαντικό Πρωτάθλημα και θα χαρώ πολύ να παραβρεθώ και σε επόμενα,  δουλεύοντας σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική που με επέλεξε και ήμουν μέλος αυτής της αποστολής. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου και την ομάδα μου, που με βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου.

Παύλος Μπάμης – αθλητής:

Δυστυχώς δεν κατάφερα να κατακτήσω την πρώτη θέση αλλά σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα βρεθώ στα βάθρα και στους Ολυμπιακούς.

Ευαγγελία Ιωάννα Μπόρου – αθλήτρια:

Το πρώτο βήμα έγινε. Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μουάιτάι στην Κωνσταντινούπολη. Επιστρέφω στην Ελλάδα έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο, αλλά και γεμάτη εμπειρίες! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία μου, αλλά και τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο για την ευκαιρία που μου δώσανε, τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Ηλία Λάμπρου για τις δυναμικές προπονήσεις, την κ. Έφη Παντέλογλου και τον κ. Μπάμπη Παναγιωτακόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν, όλους τους συναθλητές μου για τα υπέροχα σπάρινγκ και την τέλεια συνεργασία που είχαμε, αλλά και τον δάσκαλο μου, Αθανάσιο Σιαβάλα, που ήταν δίπλα μου συνέχεια. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και στήριξαν την προσπάθειά μου με κάθε τρόπο!

Ιωάννα Μαρία Σιαβάλα – αθλήτρια:

Ένα υπέροχο ταξίδι μόλις έφτασε στο τέλος του. Κατακτώντας την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τεράστιες εμπειρίες, θέλω, από μεριάς μου, να ευχαριστήσω και να εκφράσω ευγνωμοσύνη προς την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παπαδόπουλο Ιωάννη για την ευκαιρία που μου έδωσε, τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Λάμπρου Ηλία και την κ. Παντέλογλου Έφη για τις προπονήσεις και τις σημαντικές συμβουλές τους, τους συναθλητές μου για την στήριξη και τα σπάρινγκ που παίξαμε και, τέλος, τον δάσκαλο μου κ. Σιαβάλα Αθανάσιο που είναι δίπλα μου σε κάθε μου προσπάθεια.

Αφροδίτη Κάρμεν Τσαβδαρίδη – αθλήτρια:

Ήταν χαρά μου που είχα τη ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε μια τέτοια διοργάνωση. Μέσα από αυτό το ταξίδι απέκτησα γνώσεις και εμπειρίες που θα μου μείνουν αξέχαστες. Είναι κάτι που θα ξαναέκανα σίγουρα στο μέλλον!

Αλεξάνδρα Χατζάκη – αθλήτρια:

Είχα την τιμή να αγωνιστώ για δεύτερη φορά φορώντας το εθνόσημο και εκπροσωπώντας την χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μουάιτάι στην Κωνσταντινούπολη. Μπορεί να μην κατάφερα να πάρω τη νίκη, κέρδισα -όμως- μια σημαντική εμπειρία, σ’ έναν πολύ δυνατό αγώνα τον οποίο απόλαυσα!

Αρτέμιος Καραμολέγκος – προπονητής:

Τα λόγια είναι φτωχά και λίγα μπροστά στη συγκίνηση και σε όσα βιώνουμε στις αποστολές με την  Eθνική μας Oμάδα. Προσπαθώντας όλοι για την Ελλάδα. Δίνοντας ο κάθε ένας τον καλύτερο εαυτό του.

Κωνταντίνος Καραούλης – προπονητής:

Μια εμπειρία Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μουάιτάι  που θα μας μείνει αξέχαστη για την οργάνωση, την ομαδικότητα, το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα της Π.Ο.Μ.. Πραγματικά η Ομοσπονδία δημιουργεί μια οικογένεια. Συγχαρητήρια.

Δημήτριος Πιστολής – προπονητής:

Τεράστια εμπειρία και μέγιστη τιμή για όλους η συμμετοχή μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, με το εθνόσημο στην καρδιά και την προσπάθεια όλων να αναδείξουμε την καλή δουλειά που κάνουμε στην Ελλάδα και σαν προπονητές, και σαν αθλητές, αλλά και σαν Ομοσπονδία. Σαν προπονητής, λοιπόν, δηλώνω ότι θα το έκανα ξανά και ξανά ώστε να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ στο να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του Ευρωπαϊκού βάθρου, ή ακόμα και του Παγκόσμιου, όσοι περισσότεροι αθλητές γίνεται. Με βάση όσα είδα και αν συνεχίσουμε έτσι, νομίζω πως η συγκεκριμένη Εθνική Ελλάδος Μουάιτάι θα αφήσει ιστορία. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία μας, σε όλους τους προπονητές αλλά κυρίως σε όλους -ανεξαιρέτως- τους αθλητές μας για την προσπάθειά τους. Συνεχίζουμε δυναμικά! Πάντα με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους.

Αθανάσιος Σιαβάλας – προπονητής:

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω ως συνοδός προπονητής στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος, στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022 στην Κωνσταντινούπολη. Πιο συγκεκριμένα, θα αναφέρω τις θερμές ευχές μου στον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο που μας εφοδιάζει με νέες εμπειρίες κ ανοίγει τους ορίζοντές μας στο άθλημα που αγαπάμε. Φυσικά ήταν πολύτιμη η συμβολή του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Ηλία Λάμπρου κ της κ. Έφης Παντελογλου, που πλαισίωσαν τους αθλητές μας, καθώς επίσης και του αρχηγού της αποστολής κ. Μπάμπη Παναγιωτακόπουλου και του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Μ. κ. Νικολάου Κετσελίδη, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την άριστη συνεργασία μας και τον ακριβή συντονισμό. Τέλος, το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» ανήκει στους μαχητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας, με όλες τους τις δυνάμεις και φάνηκαν αντάξιοι των αντιπάλων τους. Διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, αλλά κυρίως για το ήθος και τη μαχητικότητα τους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Μεγάλη εκτίμηση και πολλές υποσχέσεις για μελλοντικές διοργανώσεις της Εθνικής μας Ομάδας με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι. Ευγνωμοσύνη κ σεβασμός για τη μεγάλη οικογένεια της Π.Ο.Μ..

Ηλίας Λάμπρου – Ομοσπονδιακός προπονητής:

Με μεγάλη τιμή και χαρά, δέχτηκα την πρόσκληση της Π.Ο.Μ. να αναλάβω ως Ομοσπονδιακός Προπονητής για το Πανευρωπαϊκό Πρωταθλημα. Δυνατη εμπειρία που αφήνει παρακαταθήκη γι’ αυτά που έρχονται. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω με νέους αλλά και πιο έμπειρους αθλητές και πραγματικά πιστεύω ότι το μέλλον τους ανήκει. Λίγες κουβέντες, πολλή δουλειά.

Συμεών Ταλαμπέκος – διαιτητής:

Μια πολύ αξιόλογη διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο αθλητών. Υπήρχε πολύ καλή οργάνωση και καλό κλίμα ανάμεσα σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν. Το τμήμα της διαιτησίας ήταν δίκαιο χωρίς να αδικήσουν ή να ευνοήσουν κανέναν. Μια μοναδική εμπειρία που, σαν διαιτητής, θα ήθελα να λάβω μέρος ξανά στο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος, τον Πρόεδρό μας, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και ιδιαίτερα τον διεθνή διαιτητή, κ. Ιωάννη Χάλαρη για τη βοήθεια και τις συμβουλές που μου έδωσε, βοηθώντας με να γίνω καλύτερος.

Ιωάννης Χάλαρης – διαιτητής:

Ακολουθώ τις αποστολές της Εθνικής μας ομάδας στο άθλημα του Μουάιτάι απο το 2014. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της κάθε φορά και να μπορώ να συνδράμω σε όλα τα επίπεδα, είτε ως διοικητικός, είτε ως διαιτητής, είτε ως απλός υποστηρικτής αυτής της δύσκολης, συναρπαστικής αλλά και τόσο ευγενούς προσπάθειας. Τα παιδιά μας, όπως συνηθίζω να αποκαλώ τους αθλητές μας, με συγκινούν κάθε φορά με το ήθος τους μέσα και έξω απο το ρινγκ και με κάνουν να θέλω να συνεχίσω να είμαι παρών στην συνεχώς ανοδική εξέλιξή τους. Αυτό δεν θα συνέβαινε, εαν στην Ομοσπονδία μας δεν υπήρχαν άτομα να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Με τη διαρκή ανιδιοτελή προσφορά και ηθική, υλική και οικονομική υποστήριξή τους, βοηθούν, ώστε η χώρα μας να είναι ανταγωνιστική και να έχει αξιόλογη παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη. Τα βήματα που έγιναν για την πολύ πρόσφατη αναγνώριση μας απο τη Γ.Γ.Α. ήταν πολλά. Τα βήματα που έγιναν μετά την αναγνώριση είναι μεγάλα. Όμως, όσοι συμμετέχουν γίνονται μάρτυρες του συνεχώς αυξανόμενου επιπέδου των αθλητών παγκοσμίως κυρίως μετά την Ολυμπιακή προοπτική του αθλήματος. Έχουμε να ανταγωνιστούμε χώρες που δραστηριοποιούνται πολλά περισσότερα χρόνια και με πολύ μεγάλη κρατική υποστήριξη. Αυτό δεν μας πτοεί ούτε αποτελεί δικαιολογία για τίποτα. Είμαστε βέβαιοι πως, ως Έλληνες, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να πετυχαίνουμε αυτό που κάποτε μπορεί να έμοιαζε ακατόρθωτο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, λοιπόν, στους γονείς, στους προπονητές, στους χορηγούς και σε όσους μας υποστηρίζουν. Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι γεμάτο. Ο καλύτερος τρόπος να εξελιχθούμε είναι να συμμετέχουμε όσο γίνεται περισσότερο. Καλή συνέχεια σε όλους και καλή προετοιμασία για όσα έρχονται!

Δήμητρα Μπράγκατζη – γονέας:

Δεν περιγράφεται με λόγια η συγκίνηση και η υπερηφάνεια που νιώθω κάθε φορά που συνοδεύω  την Εθνική μας ομάδα! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Π.Ο.Μ, τον Πρόεδρό μας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Ηλία Λάμπρου και την προπονήτρια κ. Έφη Παντέλογλου για την πολύτιμη εμπειρία και στήριξη που προσέφεραν στο παιδί μου. Εύχομαι να ξανανταμώσουμε σύντομα!

Ελένη Σακούτσιου – γονέας:

Ευχαριστούμε πολύ την Π.Ο.Μ. γι’ αυτή τη χρυσή ευκαιρία. Αγωνιστήκαμε για την Ελλάδα μας, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Γνωρίσαμε σημαντικούς ανθρώπους και μάθαμε μαζί τους τι σημαίνει «Ευ Αγωνίζεσθαι».Το ταξίδι αυτό μας γέμισε γνώσεις και εμπειρίες για μελλοντικές διακρίσεις.

Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος – Αρχηγός Αποστολής:

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2022, ήταν μια ανεκτίμητη εμπειρία, για αθλητές, προπονητές αλλά και για εμένα προσωπικά. Ευχαριστώ τη Διοίκηση της Π.Ο.Μ. για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντάς μου τον ρόλο του αρχηγού της αποστολής, και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Νικόλαο Κετσελίδη, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους σε κάθε βήμα αυτής της αποστολής. Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Ηλία Λάμπρου και την κ. Έφη Παντέλογλου για τη βοήθειά τους, αλλά και το σύνολο αθλητών, προπονητών και συνοδών, για το ήθος και το πνεύμα τους, τα οποία συνετέλεσαν, καταλυτικά, σε μια εξαίρετη παρουσία της Εθνικής μας Ομάδας στην διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης.

Νικόλαος Κετσελίδης – Γενικός Γραμματέας:

Είχα την τιμή να ακολουθήσω την Εθνική μας Ομάδα κατά τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μουάιτάι. Η τιμή ήταν διπλής σημασίας, μιας και η Κωνσταντινούπολη είναι Πόλη των γονιών μου και των παππούδων μου. Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες αθλητές και προπονητές για τη μαχητικότητα αλλά και το ήθος που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αντάξιοι των προγόνων μας, της Πόλης και της Ομοσπονδίας μας. Εύχομαι οι εμπειρίες και η γνώση που αποκόμισαν, να γίνουν εφόδια στη μετέπειτα πορεία τους στο άθλημα μας, αλλά και στη Ζωή τους! Επίσης, θέλω να συγχαρώ τον αρχηγό της αποστολής μας, κ. Μπάμπη Παναγιωτακόπουλο καθώς και την κ. Έφη Παντέλογλου για τον άψογο συντονισμό, τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Ηλία Λάμπρου και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Ιωάννης Παπαδόπουλος – Πρόεδρος:

Η αποστολή της Εθνικής μας στην Κωνσταντινούπολη ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλη την Ομάδα. Σε αυτό το πρωτάθλημα συμμετείχαν πολλοί νέοι αθλητές, αποκτώντας εμπειρίες που χρειάζονται για να γίνουν οι μελλοντικοί πρωταθλητές και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα. Μοναδικές στιγμές ζήσαμε κατά την επίσκεψη μας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και πιστεύω ήταν μια όμορφη στιγμή που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη της Ομάδας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους συντελεστές για την οργάνωση και το συντονισμό, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.