16/05/2024

Διασυλλογικοί αγώνες από το White Tiger Camp

 

Το White Tiger Camp (α.σ. Λευκή Τίγρη) διοργανώνει στις 26 Μαρτίου 2016 τους δεύτερους διασυλλογικούς αγώνες Muay Thai στο λόφο Στρέφη, μόλις δύο χρόνια μετά την πρώτη και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του Απρίλη 2014.

Τον Απρίλιο του 2014 στους αγώνες συμμετείχαν 12 σχολές από όλη την επικράτεια με δεκάδες αθλητές. Έγιναν επιδείξεις άλλων πολεμικών τεχνών από σχολές της περιοχής των Εξαρχείων, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου που αγκάλιασε την διοργάνωση με διάθεση άνω των 1.200 εισιτηρίων.

Η συνταγή και στόχοι παραμείνουν ίδιοι.

Εξάπλωση του αθλήματος που αγαπάμε, επαφή ολοένα και περισσότερου κόσμου με το χώρο των πολεμικών τεχνών, αλλά και σεβασμός στους αθλητές και δασκάλους που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στη διοργάνωσή μας.

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους φέτος έχουν προσκληθεί πάνω από 30 σχολές από όλη τη χώρα και αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε αθλητές όλων των ηλικιών/εμπειρίας και κιλών.

Η διοργάνωση αυτή είναι η μόνη πανελλαδικά που γίνεται σε χώρο εξωτερικό των σχολών, αφιερωμένη αποκλειστικά στο μαχητικό άθλημα του muay thai τον “Βασιλιά των ρινγκ”.

Λίγα λόγια για το White Tiger Muay Thai Camp (Α.Σ Λευκή Τίγρη)

Το White Tiger Muay Thai Camp (Α.Σ Λευκή Τίγρη) είναι μία σχετικά νέα σχολή αφού έχει μόνο 3 χρόνια ζωής. Αυτό όμως δεν έχει σταθεί εμπόδιο στο να καταξιωθεί από τόσο νωρίς στο χώρο του muay thai πανελλαδικά, αφού οι αθλητές της έχουν ήδη συμμετάσχει στις μεγαλύτερες διοργανώσεις μαχητικών αθλημάτων της Ελλάδας με πολλές διακρίσεις, ενώ σιγά σιγά παίρνουν τις πρώτες τους ευκαιρίες για διεθνή events με παγκόσμιο βεληνεκές.

Με δάσκαλο τον Kru Ηλία Λάμπρου, με αρκετά μεγάλη ιστορία στο χώρο του muay thai, έχει της έδρα της στα Εξάρχεια στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα χώρο 250 τ.μ εξοπλισμένο με όλο αυτό το υλικό που χρειάζεται κάποιος για να γυμναστεί/προπονηθεί/εκπαιδευτεί. Αυτή τη στιγμή η σχολή αριθμεί πάνω από 90 μαθητές, ενώ το αγωνιστικό τμήμα έχει 25 αθλητές με μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπειρία αγώνων.

Λίγα λόγια για το Muay Thai

To Muay Thai (στην ελληνική ορολογία Ταϊλανδέζικη πυγμαχία) είναι μια μαχητική πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Ταϊλάνδη. Είναι το εθνικό άθλημα στην Ταϊλάνδη και η εγγενής πολεμική τέχνη. Δημιουργήθηκε για την προάσπιση της ελευθερίας του Ταϊλανδέζικου λαού και την αυτοάμυνα των πολεμιστών Thai στις δύσκολες περιόδους των πολέμων. Ήταν ο τρόπος μάχης σώμα με σώμα των Ταϊλανδών στο πόλεμο με τις γειτονικές χώρες, για την υπεράσπιση της πατρίδας τους, για να εξελιχθεί στο σήμερα σε ένα άθλημα με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο και με αξιώσεις Ολυμπιακής συμμετοχής στο άμεσο μέλλον. Το Muay Thai χωρίζεται σε αγωνιστικό και παραδοσιακό.

Το Muay Thai πλαισιώνεται από ένα υπόβαθρο κουλτούρας που το κάνει μοναδικό. Πριν από τη μάχη και σύμφωνα με τα παλιά τελετουργικά οι αθλητές πραγματοποιούν αργές ρυθμικές κινήσεις που συμβολίζουν το Muay Thai, με τη συνοδεία μουσικής. Ο χορός αυτός ονομάζεται Wai Kru, επικεντρώνει στο να διώξει ο αθλητής το φόβο από την καρδιά του και στοχεύει στην ψυχολογική και σωματική προετοιμασία για τον επικείμενο αγώνα. Είναι επίσης και τρόπος με τον οποίο ο μαχητής αποδίδει το σεβασμό προς το Δάσκαλο, τον άνθρωπο που προσφέρει τη γνώση, βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας τωνthai fighters.

Με τιμή,

White Tiger Muay Thai Camp

Κομνηνών και Χρυσολωρά 15

whitetiger.fwr@gmail.com 

Links για φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό:

 

Live αποτελέσματα: Gods of War Master Edition

Σήμερα η μάχη της Μαρίνας Ζαρογιάννη στην Σουηδία