03/05/2024

Γιάννης Μπούκης: Θα σηκώσω Ελληνικά γάντια μέσα στην Τουρκία!

Στις 14 Δεκεμβρίου έρχεται η μεγαλύτερη πρόκληση του Γιάννη Μπούκη που θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να μπει σε οκτάδα Muay Thai, διεκδικώντας τίτλο EML! Ο αθλητής  της Μαρίας Αβραμίδου μίλησε αποκλειστικά στο Fightsports.gr, λίγες μέρες πριν το μεγάλο event στην Τουρκία, θέτοντας αρχικά τους δικούς του στόχους.

« Κάθε αγώνας είναι σημαντικός και μία πρόκληση για μένα. Ιδιαίτερα όταν αφορά την διοργάνωση EML, καθώς είναι η κορυφαία στο επαγγελματικό Muay Thai στην Ευρώπη. Η ΕML συνεργάζεται με την IFMA και την WMC. Θέλω να πετύχω το καλύτερο δυνατό», τόνισε αρχικά ο Μπούκης που δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την έδρα που θα αγωνιστεί, αλλά για την απόδοση του.

« Η έδρα δεν παίζει κάποιο ρόλο για μένα. Είμαι μαχητής και θα ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε χώρα και διοργάνωση. Μάχομαι για να κερδίσω. Εκεί θα βρεθούμε οκτώ κορυφαίοι αθλητές στα 72 κιλά για να διεκδικήσουμε το μεγάλο τρόπαιο», ανέφερε ο νεαρός thai fighter που τόνισε πως η άνοδος του στυλ στην Ελλάδα, έχει «παράγει» δυνατούς αθλητές.

« Η Ελλάδα διαθέτει πολύ δυνατούς αθλητές. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Ο καθένας έχει την αξία του. Για μένα δεν παίζουν ρόλο τα ονόματα. Όλοι έχουμε δύο χέρια, δύο πόδια. Είμαι πάντως εδώ να αντιμετωπίσω κάθε αθλητή», υπογράμμισε, ενώ καταλήγοντας έστειλε μήνυμα στον κόσμο πως πάει για θρίαμβο στην Πόλη.

« Θέλω να πω σ’ όλο τον κόσμο πως αγωνίζομαι για να τιμήσω τα Εθνικά μας γάντια και να σηκώσω την σημαία ψηλά, παίζοντας μόνο με κίνητρο την διάκριση, χωρίς κάποιο χρηματικό έπαθλο. Ευχαριστώ πολύ Κίμωνα για την στήριξη και τον χρόνο σου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτρια μου Μαρία Αβραμίδου, για την απίστευτη εξέλιξη της σε όλη αυτή την πορεία που ξεκινάμε μαζί.  Στέκεται δίπλα μου σαν άνθρωπος πάνω απ’ όλα και μετά ως προπονήτρια».