30/04/2024

Απόλυτη επιτυχία για το Super League Pahuyuth Championship

Δελτίο Τύπου

Απόλυτη επιτυχία για το Super League Pahuyuth Championship, που διοργάνωσε η Αβραμίδου Μαρία στο κλειστό γυμναστήριο Νίκαιας «ο Πλάτων» την Κυριακή 21 Ιουνίου. Η Ελλάδα έγραψε ιστορία κατακτώντας και τους τρεις τίτλους της βραδιάς. Αβραμίδου, Χριστοδούλου και Μπούκης κατέκτησαν την κορυφή αντιμετωπίζοντας έμπειρους και αντάξιους του επιπέδου τους αντιπάλους. 

Συγκεκριμένα ο τον Χριστοδούλου Στράτο στα -64 κιλά αντιμετώπισε τον πρωταθλητή Ιταλίας Facchini Giovanni τον οποίο και νίκησε με Τ.Κ.Ο. στον 3ο γύρο. 

Το νικηφόρο σερί του συνέχισε και ο Μπούκης Γιάννη στα -71 κιλά, βρίσκοντας απέναντί του στην κόκκινη γωνία τον Ιταλό πρωταθλητή Ardigo Damiano. Χωρίς να αφήνει περιθώρια, ο Μπούκης κατάφερε ισχυρότατα χτυπήματα στον Ιταλό που του χάρισαν την νίκη.

10 χρόνια μετά τον τελευταίο της νικηφόρο αγώνα για παγκόσμιο τίτλο, η Μαρία Αβραμίδου επέστρεψε και πάλι στο ρινγκ, αυτή τη φορά διεκδικώντας τον Διεθνή Τίτλο Επαγγελματικού Μουιτάι στα -49 κιλά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχουγιούτ, WPF. Αντίπαλός της η πολύ έμπειρη πρωταθλήτρια Τουρκίας με συμμετοχές στην IFMA και την WPF, Hatice Nalbat. Ο αγώνας «κλείστηκε» μετά από προσωπική πρόταση του προέδρου της WPF, Hamid Ebadati και στις δύο αθλήτριες, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή επαγγελματικών αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Κυρίαρχη σε όλους τους γύρους, υποβάλλοντας την αντίπαλό της σε δύο K.D., η Μαρία φόρεσε τη ζώνη και κατέκτησε τον 7ο τίτλο της. 

Όλοι οι αγώνες κύλησαν ομαλά. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στην διοργάνωση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την μαχητικότητα και το υψηλό αθλητικό τους ήθος.

Ανακοίνωση Μαρίας Αβραμίδου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και συμμετείχαν στους αγώνες με τους αθλητές τους, τόσο αυτούς που ήταν κοντά όσο και εκείνους από μακριά, ταξιδεύοντας ακόμα και από τα Γιάννενα, την Κρήτη, την Ναύπακτο και την Πάτρα, την Λακωνία αλλά και σε όσους προπονητές με τίμησαν με την παρουσία τους. Έδωσαν αξία από την αξία τους στην διοργάνωση και σε εμένα προσωπικά. Ευχαριστώ θερμά για την στήριξη. 

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μου Σοφία, Νικολέτα, Ελίνα, Παναγιώτη, Γρηγόρη, Μπάμπη, Μαρία, Αβραάμ και Ζέφη που αγωνίστηκαν με ψυχή. 

Άξιοι συγχαρητηρίων και η ομάδα των διαιτητών κριτών με τον Ζαχαρία, την Κατερίνα, τον Παναγιώτη και τον Θέμη. Αντικειμενικοί και συνεπής στην κρίση τους, όπως πάντά. Το ίδιο και ο γιατρός των αγώνων, Ιωσήφ Νικολαϊδης, πάντα έτοιμος να βοηθήσει. Αλλά και όσοι δούλεψαν στην μουσική, Χάρης, στην είσοδο, Βασίλης και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, Παναγιώτης και Γιάννης, που έτρεχαν να ρυθμίσουν τα πάντα. 

Τους αναφέρω τελευταίους αλλά ήταν οι πιο σημαντικοί γιατί μαζί μου μοιράστηκαν τις νίκες τους και τη νίκη μου, τις γωνίες τους και τη γωνία μου. Ο λόγος για τον Στράτο και τον Γιάννη, τους αθλητές μου, που με έκαναν περήφανη για μια ακόμα φορά και που την Κυριακή στεφθήκαμε πρωταθλητές και οι 3 μαζί στο ίδιο ρινγκ. Νομίζω ότι οι λέξεις είναι φτωχές για να εκφράσουν τα συναισθήματα που βιώσαμε όλοι μαζί. Μια ομάδα, μια οικογένεια……………τα καλύτερα έρχονται για όλους μας.