24/04/2024

31/10/2012: Δέκα χρόνια Fightsports, δέκα χρόνια αγάπης για τα μαχητικά αθλήματα

Ο Μάνος Ναβροζίδης γράφει για το έργο Fightsports που έχει πολλές σεζόν ακόμα να δώσει στο κοινό.

Σε μία εβδομάδα ακριβώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του Fightsports. Η απόφαση είχε παρθεί μερικούς μήνες νωρίτερα και η υλοποίηση της ήρθε στις 31/10/2012…

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω ένα κείμενο, νωρίτερα από το κανονικό, γι’ αυτή τη μακρά πορεία ενός Μέσου που άρχισε την πορεία του με μια παρέα ανθρώπων που συνεργάστηκαν, πέρασαν περισσότερα δύσκολα παρά εύκολα και κατέληξαν να γίνουν καρδιακοί φίλοι. Ο doctor Κωνσταντίνος, ο Γιώργος, ο Κίμωνας, ο Χρήστος Μπάρδας, ο Μάνος. Μπήκαμε μπουμπούκια και βγάλαμε ρυτίδες όπως συνηθίζουμε να λέμε χαριτολογώντας στις συζητήσεις μας για τις εμπειρίες που ζήσαμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε για άλλα δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα. Όπως και να ‘χει θα συνεχίσετε να μας ανέχεστε. 

Το δημιούργημα Fightsports όταν είχε συλληφθεί ως ιδέα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από την αγάπη των προαναφερθέντων για τα μαχητικά αθλήματα κι έτσι παραμένει. Φυσικά, το έργο με τον καιρό γιγαντώθηκε, οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν και η επιβίωση του Μέσου έβαλε και την επιχειρηματική δραστηριοποίηση της εταιρείας στο κάδρο. Ένα πρότζεκτ που τρέχει με μεγάλη επιτυχία και μεράκι ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Δαβιτίδης

Προσωπικά, αυτό που με αγγίζει περισσότερο είναι ότι αρκετοί απ’ όσους δουλεύουν στο Fightsports μπήκαν στο γραφείο πιτσιρικάδες και τώρα είναι γονείς, αυτό δείχνει την εξέλιξη ενός ζωντανού οργανισμού, μιας ενωμένης οικογένειας που πάλεψε και παλεύει για ένα κοινό όραμα.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ FIGHTSPORTS

Σαφώς, προτού αρχίσει το Fightsports, υπήρχαν κι άλλα Μέσα κοινού σκοπού. Το Lord of Rings του αξιοσέβαστου συναδέλφου, Πέτρου Πολυχρονίδη και το OnlyFighters. Να με συγχωρείτε εάν ξεχνάω κάποιο άλλο, έχουν περάσει τα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά το έδαφος ήταν ακόμα παρθενό και τα μαχητικά αθλήματα δεν είχαν αποκτήσει την προσοχή και την αίγλη που πραγματικά τους αξίζει. 

Το Fightsports κατάφερε μεγάλες συνεργασίες όπως αυτή με το SPORT24 και τον όμιλο της 24Media γεγονός που έβαλε τα μαχητικά αθλήματα στο ραδιόφωνο (Sport24 Radio 103,3) με εβδομαδιαία εκπομπή και χώρο/χρόνο στους αληθίνους πρωταγωνιστές. Η συνεργασία με την MONSTER μας προσέφερε τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό και να καλύψουμε UFC events σε Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (κι αν δεν υπήρχε το βίαιο στοπ της πανδημίας το κοντέρ θα έγραφε κι άλλα).

Οι παραγωγές βίντεο, οι εκπομπές μετά από τα event ήταν κόνσεπτ που εκείνη την περίοδο δεν τόλμησε κανείς και η συντακτική ομάδα του Fightsports με το μεράκι του Μπάρδα (που γούσταρε να δουλεύει ώρες που άλλοι άνθρωποι κοιμούνται) τα έκαναν πραγματικότητα. Κι όλα αυτά χάρη στους αναγνώστες μας που μας δίνουν καθημερινά κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι. 

ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ

Κάναμε λάθη, όχι λίγα πολλά και μάθαμε. Ένα απ’ αυτά μου έχει μείνει χαραγμένο και το θεωρώ ως το μεγαλύτερο μάθημα ήταν νωρίς στην πορεία του Μέσου. Εάν θυμάστε που δεν θα θυμάστε κάναμε και διοργάνωση. Θυμάμαι το event, αλλά δεν θύμαμαι καν πως το έλεγαν φανταστείτε. Ποντάραμε πως λόγω της έκρηξης στην επισκεψιμότητα όσοι μπαίνουν να μας διαβάσουν θα έρθουν να δουν και τους αγώνες μας. Μιλάμε ήμασταν εμείς, οι αθλητές που μας τίμησαν και κάτι φίλοι. 

Ως Μάνος Ναβροζίδης είχα εκπληρώσει ένα όνειρο που ήταν να κάνω τον εκφωνητή των αγώνων ως Fightsports κλάφτα…

Την επομένη κιόλας είχε μπει το ζιζάνιο να κλείσουμε και δικαίως το σκεφτόταν ο Γιώργος γιατί η ζημιά ήταν μεγάλη. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο πυροσβεύτης και ψυχολόγος της ομάδας, Κωνσταντίνος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να πιστούμε και να συνεχίσουμε και συνεχίσαμε. Ο Γιώργος έστησε τη δουλειά από την αρχή και την απογείωσε σε όλους τους τομείς. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ & ΜΑΧΗΤΕΣ

Εάν δεν μας στήριζαν οι δάσκαλοι και οι αθλητές Fightsports δεν θα υπήρχε μετά από τον πρώτο μήνα. Άποψή μου είναι πως πάνω σε αυτούς χτίστηκε το Μέσο και πάνω σε αυτούς βασίζεται για να συνεχίσει να υπάρχει. Εννοείται πως σε μία σχέση υπάρχουν τα ups και τα downs. Τα χαλάσαμε, τα φτιάξαμε και συνεχίζουμε. Όλοι ξέρουμε πως πέραν των εγωισμών που υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι θέλουμε ένα πράγμα, μην τα ξαναλέμε: Να πάει μπροστά το άθλημα σε λαϊκή γλώσσα. 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ SITE

Επίσης, για μένα δεν νοείται ένα Μέσο, μία εταιρεία, ένας οργανισμός να προκόψει χωρίς ανταγωνισμό. Πάλι με εγωισμούς και χωρίς εγωισμούς οφείλω να συγχαρώ τον Βάιο για τη δουλειά που κάνει στο UFight.gr και του εύχομαι να συνεχίσει παρέα με εμάς για άλλη μία δεκαετία και το επιτελείο του Fight.gr που προσθέτη μία πινελεία αναλύσεων που εμείς στο Fightsports δεν την έχουμε και χαιρόμαστε να τη διαβάζουμε. 

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

Πολλοί promoter μας θεώρησαν εχθρούς, άσχετους, άλλοι φίλους και συμπαραστάτες. Εμείς με όλους είμαστε φίλοι. Με το ίδιο καράβι πλέουμε σ’ ένα χώρο που οι χορηγοί δεν είναι πολλοί και η τηλεόραση δεν έχει αγκαλιάσει ΑΚΟΜΑ, δυστυχώς, όπως θα έπρεπε. Ευελπιστώ οι διοργανώσεις να γίνουν περισσότερες όπως στην «τρελή» περιόδο 2013-2015.

Κλείνω, ευχαριστώντας τους συνεργάτες μου Γιώργο, Κίμωνα, Κώστα και τον Χρήστο που μπορεί να αποχώρησε για να κυνηγήσει άλλα όνειρα, αλλά παραμένει μοναδικό κομμάτι στο Fightsports και ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Ευχαριστούμε επίσης τους επιχειρηματίες του χώρου που συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια…

Να είστε όλοι καλά, πάντα μαχητικά και με αγάπη.

ΥΓ. Ο παντοτινός μου σεβασμός στα παιδιά του ρινγκ που δεν είναι πλέον μαζί μας τον Τάσο, τον Χάρη, τον Πέτρο, τον Ορέστη.