08/05/2024

2015, η χρονιά που το MMA πέρασε το kickboxing

Φυσικά δεν μιλάμε για το παγκόσμιο επίπεδο αφού εκεί το ΜΜΑ είναι πολλά χρόνια μπροστά από το kickboxing σε επίπεδο δημοτικότητά, αλλά για την επισκεψιμότητα που έχουν φέρει στο fightsports αυτές οι δύο κατηγορίες.

Φτιάχνοντας και την φετινή λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή θέματα του fightsports προσέξαμε ότι για πρώτη φορά από την μέρα που ξεκίνησε το σάιτ, το 2016 έγινε ο χρόνος που το ΜΜΑ σαν συνολική κατηγορία πήρε περισσότερα clicks από αυτά του Kickboxing!

Αυτό έγινε παρά την κυριαρχία του Μιχάλη Ζαμπίδη στο πρώτο μισό της χρονιάς αφού είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές «αντικείμενο» για τα μαχητικά μέσα στην Ελλάδα κάτι που φαίνεται και στην λίστα με τα 10 τοπ θέματα του 2016

H διαφορά ανάμεσά τους είναι ακόμη πιο μεγάλη αν επικεντρωθούμε στο 2ο μισό της χρονιάς, περίοδο δηλαδή που κυρίως η Ronda Rousey και ο Conor Mcgregor κάνουν τα μεγαλύτερα τους Show!

Ειδικά για όσους μας ακούνε στην ραδιοφωνική μας εκπομπή στον sport24 radio 103.3 (www.sport24radio.gr) θα έχουν προσέξει να αναφέρει συχνά αυτό το φαινόμενο με βάση τα όσα βλέπαμε εμπειρικά και τώρα πια επιβεβαιώνεται και αριθμητικά!

Για το 2016 λοιπόν, το ΜΜΑ είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία μαχητικού αθλήματος στο fightsports, ακολουθεί το kickboxing, μετά η πυγμαχία και η 5δα κλείνει με το Muay Thai και το Brazilian Jiu Jitsu αρκετά πιο πίσω.

Να σημειώσουμε εδώ ότι για άλλη μια χρονιά μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα, είδε και ο μαχητικός οδηγός σχολών του fightsports.gr με τους Έλληνες να τον εμπιστεύονται για να βρουν την πρώτη ή επόμενη σχολή τους!